Lagbanner
Resa: Norwich med omvända siffror

Resa: Norwich med omvända siffror

Norwich på hemmaplan. En match man sett fram emot sedan augusti. Jo tackar så mycket ...

Datum
2010.01.15 - 2010.01.17

Colchester matcher
League One: Colchester - Norwich 0-5

Övriga matcher 
inga

Deltagare
Colu, Loyal, LayerRoad

Inledning
Sällan har man sett fram emot en match som denna. Norwich hemma på Weston Homes Community Stadium. 7-1 mot Norwich i premiären, dom snor våran manager, biljetttjafs, hets mellan supportrar på forum, kategori c match, storebror mot lillebror!

Detta var en match man sett fram emot sedan agusti när Lambert lämnade oss för just Norwich. Vi väntade ganska länge med att boka. Visst skulle det väl bli en tv-match detta? Inte då! Så fort matchdatumet blev bekräftat bokade vi flyg och matchbiljetter. Från början var vi fyra som skulle åka över men en valde att stanna hemma när vädret snabbt blev sämre. bara några dagar före match var det osäkert om det skulle bli nån avspark .. och hur skulle vi göra? Försöka boka av, boka om? Spara pengar på hotell och andra utgifiter och istället boka till en match senare i vår?

Med några dagar kvar till match såg det ut som snön inte länger var ett problem. Nu var det iställer regn som kunde bli ett hinder. Nån dag innan matchen så "lovade" vädret att sköta sig och vi bestämde oss trots allt för att åka över.

Fredagen den 15 januari
Jag (Colu) och "Layer Road" skulle flyga från Arlanda vid 16 tiden på fredagseftermiddagen medans "Loyal" hade flugit från Skavsta tidigare samma morgon.
 
”Layer Road” som jobbat kom med pendeltåg och buss medan jag själv kom med SJ:s tåg. Vi möttes upp vid Skycity där ”Layer Road” passade på att äta en sen lunch. Hade även med mig två halvljumma Strongbows som vi mer eller mindre svepte innan vi passerade säkerhetskontrollen. Vi hade ju redan checkat in på nätet dagen innan så vi slapp slösa bort tid för sånt.


En Strongbow!

Incheckade var vi sedan tidigare på nätet och efter en snabb säkerhetskontroll så tog vi en kletig päroncider på O'Learys för massor av pengar. En G&T i baren vid gaten för ännu mera pengar hanns med medans vi väntade på stiga ombord på SAS till Heathrow. Vi satt å pratade lite halv-oroligt om huruvida det skulle bli någon match eller ej, och vad vi skulle hitta på istället. Gå på någon annan match? Vilka arenor har vi sett? Äh, dags att sluta oroa sig. Klart det blir match! Med på flyget var även Tommy Söderberg som skulle se på fotboll i England. Dock inte Colchester-Norwich...

Vi landade i tid på Heathrow och då vi inte hade något bagage så gick det fort att komma ut. Vi hade ingen direkt brådska och hittade en pub på flygplatsen. Nu började priserna bli humana.


Skål för Colchester

Vi hade lite sms-kontakt med "Loyal" som redan var på plats i Colchester. Han rapporterade att vädret var ok. Plusgrader, ingen snö och gråmulet. Lovande väder för match med andra ord. Snökaoset som alla tjatat om i veckor kunde man inte se något av. Inte som i Sverige där vi hade minus 20 (som värst) grader och massor av snö

T-bana direkt från Heathrow till Earls Court där vi skulle bo dessa två nätter. Egentligen hade vi tänkt att bo i Colchester då det är både billigare och trevligare men nu skulle det vara rälsarbeten på linjen mellan London och Colchester och med ersättningsbussar och annat trams så hade vi fått starta hemresan till Heathrow väääääldigt tidigt på söndagsmorgonen. Inget som lockade dagen efter MATCHEN. Därför blev det ett sunkigt hotell i Earls Court istället.

Incheckning på hotellet och sedan tog vi en promenad i området. Vi kom fram till att det nog var några år sedan vi bodde här senast. Ganska många år till och med. Smidigt för t-banan till Heathrow men annars är inte Earls Court ett område för våran del. 

En lokal pub hittades men vi blev inte så väldigt långvariga. Puben var full av fredagsfirare och "Layer Road" hade jobbat och jag kände mig också ganska seg efter resan. Men tre stycken pints hann vi dock med. Lite sunkig snabbmat på KFC och sedan tillbaka till rummet. Två sängar, toa och dusch på rummet, frukost ingick. Detta kostade £55 per natt. Rätt ok. Sängarna var dock något av det hårdaste jag legat på. Hade ont i armen och benet nästa morgon efter att ha legat på sidan.  Dom hade även monterat på väldigt lättrullade hjul på sängarna så varje gång man rörde sig rullade sängen iväg.

Lördagen den 16 januari
Matchdag! Vi gav oss iväg tidigt från hotellet. Tunnelbana till Liverpool Street Station. Snabbt inköp av frukost macka på stationen då vi inte hann med frukost på hotellet.

Tåget tog oss till Witham där det väntade ersättningsbussar sista halvtimmen till Colchester. Detta flöt på riktigt smidigt och vi kom fram till Colchester före tidtabellen. På stationen väntade redan en hel del poliser.

Vi mötte upp "Loyal" utanför hans hotell, Scheregate, och tog sedan buss nr 2 upp mot arenan. Vi hade gott om tid och tänkte slå ihjäl timmarna till pubarna öppnade med att besöka arenan och klubbshopen på morgonen och få det ur världen.

Buss 2 går från Head Street i stan upp till puben "Dog & Pheasant" som ligger ca 10 minuters promenad från arenan. Vi köpte ett dagskort på bussarna för £3.20 något som visade sig användbart denna dag. 


Weston Homes Community Stadium i grådiset


Layer Road, Loyal och Colu framför arenan

Uppe på arenan träffade vi på Matt som är media ansvarig på klubben samt några andra kända ansikten. Lite inköp i klubbshopen innan det var dags att bege sig tillbaka in mot stan för lunch.


Glada shoppare

Vi missade bussen och hoppade istället in på "Dog & Pheasant" i väntan på nästa buss. Redan nu hade det börjat dyka upp supportrar inför matchen och klockan var bara runt 11. För oss blev det dock buss till stan och lunch på gamla hederliga "The Dragoon". Loyal och Layer Road insisterade på att dom ville avnjuta deras Chili ... 

Från bussen såg vi otaliga poliser runt Colchester Station, hästar och hundpatruller. Något som inte är så vanligt när The U's spelar.

På vägen till The Dragoon passerade vi förbi Playhouse som var full med grön-gula under stark polisbevakning.

Efter lunchen skulle vi ta pub-bussen upp till arenan. Bortsett från matchbussarna går det även en specialbuss från The Drury via The Fat Cat och The Dragoon. Buss nummer ett var full och stannade inte ens. Buss två körde förbi även den och när vi såg klungan av folk som väntade insåg vi snabbt att vi inte lär komma med buss tre heller, om det ens kommer någon buss tre ... så vi gick den korta sträckan upp till Head Street och tog en vanlig buss ner mot Bruff Close och "matchbussarna". Tyvärr var det trafikkaos då det var fler än vi som skulle på matchen. Det gjorde att vi hoppade av bussen och började gå för att vi ville ju komma fram till nästa buss. Nu hade det även börjat småregna lite och man undrade hur planen mådde efter senaste tidens nederbörd. Vid Bruff Close var det en enorm kö till matchbussarna och då buss nr 2 dök upp så hoppade vi på den istället. Visserligen skulle vi få gå en bit men hellre det än att missa matchstart. Vi som för en gångs skull verkligen hade varit ute i god tid.

Rask promenad till arenan sista biten och vi kom fram med några minuter kvar till avspark. Man hann i princip gå på toa och hitta sin plats innan matchen började. Inte riktigt den start på evenemanget vi velat ha.


Kort kö för att komma in vilket var skönt i regnet

Matchen
Om själva matchen är det inte mycket att orda om. Förmodligen kommer en matchrapport senare men Colchester började klart bäst och körde i princip över Norwich första 15-20 minutrarna. Flera bra målchanser och The U's borde ha tagit ledningen då Fox, Wordsworth och Platt hade jättelägen men Colchesters tekniska spelare hade helt klart problem med underlaget. Norwich anpassade sig bättre till omständigheterna.

Norwich tog väldigt oväntat ledningen efter 16 minuter men det kändes fortfarande som vi hade koll på matchen men ju mer tiden gick utan att vi fick utedlning på alla chanser ju mer tilltog frustrationen bland både spelare och supportrar. Det var ett otroligt bra drag på hemmafansen men när sedan Norwich gör 2-0 på övertid i första halvlek då kändes det väldigt tungt.

3-0 kommer strax efter paus och då är matchen i princip över.

Av fem mål kom fyra efter individuella misstag. Särskilt unge Batth hade det väldigt jobbigt med två mål på sitt samvete och han blev sedan utbytt mot Pat Baldwin ... som fick ta på sig ytterligare två mål samt en onödig straff (som dock blev mållös). 

Kortpassningsspel mellan försvarare i leran kan bara sluta på ett sätt ... bollen tas om hand av motståndare som nästan kan jogga igenom och göra mål. Det hände inte bara en gång heller!

När slutsignalen ljuder har Norwich precis gjort 5-0 och man kan tänka sig hur dom kännt sig i augusti ... fast det måste varit än värre för dom då vi ledde med 4-0 efter tjugo minuter.


Snart avspark!


Det var inledningsvis riktigt bra stämning på hemmasektionerna


Grinigt på planen allteftersom målen ramlar in ...


Lite snö ligger kvar


Colchester försvarar sig framför oss på South Stand


North Stand där Norwich höll till


En supporter som ledsnat på matchen?


Colchester pressar på för reducering

Norwich supportrarna firade hej vilt och var precis så dryga som dom förtjänade att vara denna afton.

Kön till bussarna var enorm och eftersom det nästan slutat regna tyckte vi att vi likaväl kunde gå tillbaka in mot stan som att stå i en oändlig kö. Dessvärre hamnade vi mitt bland Norwich lite vildare element så vi drog ner på tempot och när vi började närma oss The Bricklayers så vek vi in på puben lagom när polissirenerna och hundskallen började bli väl påträngande.

Vi stannade på Bricklayers ett tag och lät stöket utanför klinga av. Många gamla vänner därinne och alla var lika förvånade och chockade. Vad hände? Hur gick detta till? Alla var dock överrens, detta var ingen 5-0 match. Vi var aldrig "utspelade".


Lång promenad till stan efter matchen. En del småstök från Norwich


Paul och ... en till .. inne på The Bricklayers efter matchen


Loyal


The Norfolk

Efter några pints in på Bricklayers var planen att gå in till stan och hämta lite väskor som låg på "Loyals" hotellrum men "Colu" fick ett akut toa-behov så vi mellankandade på The Norfolk där fotbollsfolket började mattas av och rutorna lagades ... något måste hänt.

Vi tog sedan en buss in till stan och hämtade grejorna. En titt på klockan och vi fick säga tack och hej för denna gången till "Loyal" uppe på Highstreet. Han skulle få i sig lite mat och vi skulle jaga rätt på ett tåg tillbaka till London. Eller snarare en buss till Witham och sedan tåg till London. Det gick lika smidigt tillbaka. 

När vi väl kom fram till Earls Court var pubarna fortfarade öppna men vi var inte speciellt sugan på att "fira" något. Det blev lite snabbmat och sedan hotellrummet.

Jag har sällan kännt mig så avlagen efter en match som denna ... och då har jag sett bra många skitmatcher med Colchester genom åren!

Söndagen den 17 januari
Man hade ingen större lust att gå upp. Eller åka hem. Man hade inte lust med nåt alls denna morgon. Vi kunde inte ens skylla på att vi var bakis. Man vara bara ... less liksom. Proppen ur! Men det är bara att bryta ihop och börja om på nytt. Har man följt Colchester i tjugo år så blir man ganska luttrad.

Frukosten på hotellet var skit. Så kallad kontinentalfrulle vilket innebar en nästan-rostad toast, blaskigt thé och en skål med cornflakes. Juice som smakade saft. Vi stannade inte många minuter. 

Som vanligt var det strålande väder dagen efter match så i den underbara morgonsolen valde vi att promenera till Paddington och ta snabbtåget därifrån istället för tunnelbanan. Heathrow.

Promenaden tog oss genom ganska fina och dyra kvarter i Kensington och Chelsea och genom Kensington Park upp till Queensway och Bayswater-området innan man kommer till Paddan.


Kan man tro att detta är mitt inne i centrala London?


Kensington Park. Ankor ... eller nåt sånt


Segelbåtar. Det var faktiskt lite is kvar på dammen

Snabbtåg från Paddington ut till Heathrow och incheckning via automater. Hittade en pub på flygplatsen som hade riktig mat. Det var skönt att slippa snabbmat. Händelselös flygning hem och man landade i ett betydligt kallare sverige än det lite småljumna England.

Som nämdes ovan så gick ju luften verkligen ur men det är ju tur att påsken redan är bokad. Hoppas det även blir en snabbis innan påsken.

Resan i siffror
Många hör av sig och frågar vad vi har för kostnader när vi reser så här kommer lite hjälp på vägen. Mat och dryck är dock inte inkluderade, ej heller resan till Arlanda.

Flygbiljett med SAS och BA tur och retur, SEK 1900
Tågbiljetter, vi hade kvar tågbiljett från förra resan
Matchbiljett, Colchester - Norwich , £17
Green Court Hotel, £27,50 per person och natt  

Totalt timmar på resande fot ca 48 (Arlanda till Arlanda) varav:
Timmar på hotellrummet 18
Timmar på tåg, t-bana och bussar 10
Timmar på fotboll 2
Timmar på flyg inkl flygplats 10
Timmar på puben 5
Övrig oredovisad tid 3 

Up The U's
/Colu

Tillbaka till "Våra resor"

REDAK COLCHbarside@hotmail.com2010-01-22 20:35:00
Author

Fler artiklar om Colchester