Gillingham - Colchester 0-0
Nu tar vi det här

Mållöst i Gillingham när två pressade lag möttes

Gillingham - Colchester
Colchester möter på lördagseftermiddagen Gillingham borta på KRBS Priestfield Stadium och Colchester måste ju verkligen vinna igen efter två raka förluster med chockerande 0-12 i målskillnad. Det var ju i alla fall skönt att en av förnedringarna var i FA Cupen. Trots dom stora förlusterna ligger The U’s kvar på fjärde platsen med färre matcher än Charlton och Norwich som är närmast ovanför The U’s fast lagen närmar sig underifrån. Gillingham håller till i botten av tabellen och tack vare målskillnad håller man sig på rätt sida runt strecket. Gillingham åkte i tisdags ut ur FA Cupen då man i den tredje rundan förlorade mot Accrington Stanley. Hade den matchen slutat oavgjort eller seger för Gillingham hade dagens match blivit inställd. Med tanke på det tuffa spelprogram som väntar The U’s i februari var det bra att matchen spelas idag men med tanke på hur hemsk Colchesters form är får dom gärna ställa in matcher till april…

Även om tabelläget är som det är för båda lagen så är det absolut ingen ”en match The U’s vinner lätt” då Gillingham är mycket starka hemma för det är där man har tagit alla poäng utom två.

Colchester gör flera ändringar då man får tillbaka John-Joe O’Toole som varit avstängd i två matcher. David Fox hamnar på bänken. Igår lånade man in Christian Ribeiro från Bristol City och han tar plats som vänsterback vilket innebär att John White hamnar på bänken. I anfallet hittar vi Kayode Odejayi medan Kevin Lisbie värmer bänken. Paul Reid är med igen efter och Danny Batth hamnar på bänken igen. Även Gillingham gör tre ändringar då man i onsdags lånade in Rene Howe, Tristan Plummer och Darren Dennehy och alla tar plats i dagens startelva.

Båda lagen är alltså inne i en dålig period så en match utan något större skönspel är att vänta då tre poäng är det som gäller just nu.

KRBS Priestfield Stadium

16:01 Avspark och Colchester anfaller från höger till vänster i första halvlek.

Gillingham har matchen första målchans då Magnus Okuonghae och Ben Williams ställer till det. Simeon Jackson hinner först på bollen men lyftningen över Williams i målet går tack och lov över målet.

Dom första tio minuterna ägs totalt av hemmalaget Gillingham.

Colchester har sin bästa chans efter tio minuter nye Christian Ribeiro gör en mycket bra löpning på vänsterkanten och med ett lika bra inlägg hittar han in till Kayode Odejayi som nickar fram bollen till Clive Platt som i sin tur nickar bollen mot mål men målvakten Alan Julian räddar bollen

Colchesters målchans gör att The U’s kommer in i matchen och man får lite att säga till om.
Colchester har en farlig hörna som nickas av Kem Izzet men nicken räddas på mållinjen.

Colchester får en frispark i bra inläggsläge. Frisparken hittar in till Kayode Odejayi som nickar tillbaka bollen till John-Joe O’Toole men skottet blockeras och bollen hamnar hos Kem Izzet som försöker hitta tillbaka till Odejayi men Alan Julian tar hand om bollen.

Colchester har tagit över spelet totalt.

Anthony Wordsworth skjuter ett skott rakt på målvakten

Gillingham har ett sällsynt anfall då Simeon Jackson tar sig in i straffområdet och ordnar fram en hörna för Gills som blir ofarlig.

Det är i stort sätt bara ett lag på plan och det är The U’s. Colchester försöker men den där riktigt farliga chansen får man inte. Man får som bäst hörnor eller frisparkar långt från straffområdet.

Colchester har en bra läge men tack vare bra försvarsspel kommer man inte fram till något bra skottläge men bollen hittar ändå fram till målvakten men bollen har knappt någon styrfart kvar.

Gillingham jämnar ut spelet men inget av lagen skapar den där riktigt farliga målchansen.

Colchester får första halvleks sista målchans då Philip Ifil ordnar fram en frispark. Anthony Wordsworth tar hand om frisparken som är slagen som ett hårt inlägg mot framrusande spelare men tyvärr är bollen två decimeter för hög så Gillingham för inspark

16:47 Halvtid och 0-0

Colchester har haft det bättre spelet i den första halvleken men inget av lagen har fixat fram någon riktigt het målchans bortsett från den Gills hade efter två minuter då Magnus Okuonghae ställde till det längst bak.

17.05
Andra halvlek startar och efter några minuter är O'Toole ytterst nära att ta ledningen för The U's på ett otroligt långskott.

Colchester börjar andra halvlek starkast men Gills spelar in sig mer och mer i matchen och Gills har två raka hörnor och för första gången hör man Gills fansen.

17.13
Odejay kommer loss och passar Wordsworth vid straffområdet men anfallet stoppar upp och Izzet spelar ut bollen.

Gillingham har dominerat sista kvarten men inget av lagen har skapat speciellt mycket.

17.18
Colchester får en hörna efter uppoffrande spel av O'Toole som blir resultatlös men The U's får äntligen lite press på hemmalaget.

17.26
Gillspie in för Odejaiy som inte haft en jättebra match hittils.

17.32
Det svänger verkligen fram och tillbaka och just nu är Gillinghams Rooney den hetaste spelaren på planen.

17.35
Lisbie kommer in för Platt så nu har vi två snabba anfallare på planen sista kvarten. Det gäller ju dock att dom får några bollar att jobba på.

Gillinghams press har mattats av och senaste fem minutrarna har dom inte haft mycket framåt.

Wordsworth som brukar ha bra frisparkar slår en långt över med åtta minuter kvar.

17.44
Lisbie har en nick i ribban efter blivit snyggt framspelad av nye Riberio

Fyra minuter stopp-tid och Colchester spelar säkrare än Gills men det är tunnt med chanser för något av lagen.

Matchen slutar dock 0-0.