Colchester 2 - 0 MK Dons

Årets första seger efter en säker 2-0 vinst mot ett starkt MK Dons

Colchester – MK Dons

Tisdagens match mot MK Dons är en såndär måstematch som vi bara ska vinna. Tyvärr är ju självförtroendet inte det bästa för The U’s men lördagens 0-0 match mot hemmastarka Gills var ju i alla fall en framgång. MK Dons började serien bra men tappade ganska mycket av spelet före jul men nu har man hittat tillbaka till spelet igen och är bara fyra poäng efter Colchester.

Colchester gör två ändringar från det lag som spelade mot Gillingham. Matt Heath gör en oväntad start för Colchester istället för Paul Reid. Kevin Lisbie ersätter Kayode Odejayi längst fram. Nyinlånade Christian Ribeiro gör sin hemmadebut för Colchester. Den ännu mer inlånade David Prutton börjar på bänken.

Den här matchen skulle egentligen spelats i början av januari men då båda lagen spelade FA Cupen den dagen spelar man nu i stället. Tyvärr har kylan återvänt till Colchester så den tidigare mycket blöta och hala planen är nu bara hal och hård.

Colchester ligger innan matchen på fjärde plats medan MK Dons ligger sexa.

Weston Homes Community Stadium
Match på Weston Homes Community Stadium i Colchester

20:46 MK Dons gör avspark och Colchester anfaller från höger till vänster i den första halvleken.
MK Dons börjar matchen bäst men man är även lite heta för man drar snabbt på sig en varning. MK Dons har även matchens första målchans då Aaron Wilbraham kommer igenom men hans skott smiter utanför Ben Williams vänstra stolpe.

Colchester tar ledningen
Efter 18 minuter tar The U’s inte speciellt rättvist ledningen med 1-0 då MK Dons försvar står och sover. Marc Tierney skickar in ett inkast till Clive Platt som försöker få iväg ett skott men bollen är inte speciellt hård eller bra placerad men Willy Gueret i MK Dons mål ställer till det nåt enormt då han lyckas tappa bollen och där dyker Kevin Lisbie upp som gubben i lådan och gör 1-0 för The U’s. Ett mycket billigt mål för Colchester som nu gör 2010 års första mål.

Colchester bevakar sin fjärde plats i toppen.

En minut efter målet är Kevin Lisbie nära att göra 2-0 efter nytt försvarsslarv men den här gången räddar Willy Gueret.

Ett mål betyder ju så mycket för nu är det bara Colchester på plan och man är nära att öka på sin ledning flera gånger men Willy Gueret lyckas på något sätt undvika påhälsning i målet.

Kevin Lisbie har ett farligt skott från bara sex meter men Willy Gueret gör ännu en räddning.

Colchesters lån från Briston City Christian Ribeiro skadar foten och måste utgå precis innan halvtidssignalen. In kommer istället John White.

21:33 Halvtidsvila och The U’s leder rättvist med 1-0

MK Dons passar på att göra ett byte då Mathias Doumbe ersätts av Jude Stirling

21:49 Colchester gör avspark

Precis som i den första halvleken börjar MK Dons bäst och man har en farlig målchans efter bara två minuter men Ben Williams agerar säkert i målet och håller tätt.

Colchester får en frispark som Anthony Wordsworth är mycket nära att göra mål på men bollen styrs undan till hörna som blir resultatlös.

Colchester får en straff.
Kevin Lisbie blir framspelad av Kem Izzet och nyinbyte Jude Stirling är lite för sen och fäller Lisbie i straffområdet så Colchester får en straff samtidigt som Stirling får titta på ett rött kort. Stirling hann spela i åtta minuter innan han blev utvisad för en målchansutvisning.
Kevin Lisbie tar hand om straffen men Willy Gueret är en erkänd grym på straffar och även den här gången går han segrande ur striden. Gueret har räddat den straff tidigare då han spelade för Swansea. Den gången var det Neil Danns som med fem minuter kvar fick se sin straff räddad i 1-1 matcher borta mot Swansea säsongen 2004-2005.

Tyvärr verkar MK Dons fått luft under vingarna tack vare straffräddningen för trots en man mindre skapar man flera bra målchanser och man är mycket nära att kvittera två minuter efter straffräddningen då David McCracken försöker men Ben Williams kan också rädda bollar.

Colchester byter ut Philip Ifil och in kommer nye David Prutton som blev klar för The U’s tidigare under dagen. Prutton är för tillfället inlånad från Leeds och nu gör han debut för The U’s

Colchester gör mål
David Prutton har bara varit på plan i två minuter innan han gör sitt första mål för Colchester. Prutton får bollen från John-Joe O’Toole innan han drar till från 25 meter rakt upp i krysset utan chans för Willy Gueret i målet.

Colchester bevakar nu matchen och man vill ha med sig årets första tre poäng från kvällen. En mycket viktig seger kan det visa sig då Swindon leder mot Leeds samtidigt som Norwich inte leder. Att sen Charlton redan förlorad gör ju inte saken sämre. Enda problemet är ju att Swindon bara har två poäng färre än Colchester.

MK Dons försöker få med sig något hem till Milton Keynes och man är mycket nära att få i en reducering när Sam Baldock har ett grymt skott i stolpen med tio minuter kvar.

David Prutton som redan dragit på sig ett gult kort då han sparkade bort bollen är mycket nära att få ännu ett kort då han fäller Andros Townsend men han klarar sig från ännu ett gult kort.

David Prutton hittar in till Kevin Lisbie med en hörna som nickar bollen i ribban innan Willy Gueret tar hand om bollen.

Fjärdedomaren visar upp tre minuter extratid.

21:37 Matchen slutar 2-0

Jubel efter segern

Colchester vinner matchen rättvist och tämligen säkert mot ett starkt MK Dons. Colchester befäster sin fjärdeplats

Nästa match för The U’s är mot Leeds på Elland Road. En minst sagt svår match mot ett lag som vunnit mot Manchester United borta och fått med sig ett omspel från White Hart Lane. Kvällens match förlorade Leeds mycket överraskande med 3-0 mot Swindon borta på County Ground. Man får väl hoppas att Leeds har omspelet mot Tottenham i tankarna även på lördag. Förra säsongen vann Colchester på Elland Road med 2-1 och vi ser gärna en repris även i år. Ännu en tippmatch alltså