Lagbanner
Walsall 1 - 0 Colchester
Komigennucolchester

Walsall 1 - 0 Colchester

Förlust på matchens sista spark trots en man mer


Topplaget Colchester har åkt västerut till Stor-Brimingham och Walsall där hemmalaget Walsall tar emot The U’s på Banks’s Stadium som nog är mer känd som Bescott Stadium. Walsall ligger för närvarade på 13:e plats 19 poäng efter Colchester som har den sista kvalplatsen. Den här matchen är inledningen på en mycket viktig vecka för Colchester som på tisdag möter Brentford hemma och nästa lördag är det gamla rivalerna Wycombe hemma. Tre matchen som vi borde kunna vinna fast det sa vi ju även om de tre senaste matcherna som gett oss en poäng. Förlust idag och kvalplatsen som Colchester har legat på i stort sätt hela säsongen är verkligen i fara.

Besc...eh, Banks's Stadium
Banks's Stadium 

Matchen kommer tyvärr att spelas i ett mycket dåligt väder då regnet vräker ner i Walsall och det kommer alltså att bli mycket tungsprunget på Banks’s Stadium. 

Colchester gör tre ändringar från förra veckan då laget slarvade bort segern mot Carlisle då man trots en man mer på plan och ledning med 1-0 ändå förlorade efter en mycket dålig andra halvlek av The U’s. Dom spelare som kommer in är John-Joe O’Toole som är tillbaka efter sin skada. Anthony Wordsworth och Clive Platt ersätter Ian Henderson och Kayode Odejayi. 

Colchester spelar i sina mörkblåa bortatröjor

16:00 Avspark

Colchester gör avspark och anfaller i den första halvleken från vänster till höger

Kevin Lisbie har matchens första skott på mål när han från 20 meter kollar om målvakten Rene Gilmartin är vaken vilket han är.

Marc Tierney slår en mycket dålig bakåtpass till Ben Williams som Alex Nicholls nästan hinner först på men Williams ser till att bollen hamnar långt bort från egna målet.

Marc Tierney hittar Anthony Wordsworth med ett fint inlägg som dock nickar rakt på målvakten Rene Gilmartin.

Kevin Lisbie har ett bra läge efter bara några minuter då han blir fint framspelad av David Prutton. Lisbie lurar offsidefällan och kommer fri med Rene Gilmartin som dock räddar bollen och returen tar Walsall hand om. 


Friläge för Lisbie

Matchen blir lite väl avslaget efter hand efter en hyfsad inledning.

Walsall börjar ta över spelet utan att direkt skapa några större chanser. Colchester kommer inte mer än till något ströanfall.

Clive Platt försöker hitta in till Kevin Lisbie men tyvärr är Rene Gilmartin med på noterna. 

Rött kort för Walsall
Mark Hughes gör en brutalt ful tackling på Ashley Vincent och domaren har inget annat val än att visa upp det röda kortet. Inte speciellt smart av Hughes då halvtidsvilan bara är sekunder bort. Colchester får spela hela andra halvleken med en man mer. 

Vincent
Vincent blir kapad

16:50 Halvtid
Första halvlek slutar 0-0 men Colchester får för andra veckan i rad spela mot tio man. Hoppas bara vi inte förlorar även denna vecka trots övertag.

17:06 Walsall gör avspark i den andra halvleken.
Walsall är fortfarande mycket irriterade över utvisningen som avslutade första halvlek och man spelar lite väl hårt för tillfället. Man måste lugna ner sig om man inte vill ha ännu en spelar utvisad. Bara att hoppas att Colchester håller sig kalla när dom blir nedsparkade hela tiden.

Colchester som gjorde en dålig första halvlek börjar ta över spelet i kraft av en man mer på planen.

Marc Tierney ställer till det för sig och ordnar fram en mycket onödig hörna för Walsall. Julian Gray försöker hitta Troy Deeney på första stolpen men Ben Williams tar hand om bollen och startar ett snabbt anfall där just Marc Williams hittar in till Clive Platt som med en lobbnick försöker överlista Rene Gilmartin men bollen landar på målet i stället.

David Prutton blir varnad för en liknande tackling som Mark Hughes åkte ut för. Skillnaden är att Pruttons tackling bara var farlig då han inte träffade någon.

Ashley Vincent blir utbytt mot Kayode Odejayi och hemmapubliken gillar inte Vincent just nu eftersom dom inte tyckte att det var ett rött kort.

Walsall stretar emot Colchester riktigt bra och Colchester har väldigt svårt att komma fram till någon riktigt bra målchans.

Kevin Lisbie har ett skott som går ganska långt utanför målet.

Clive Platt samspelar bra med John-Joe O’Toole innan Platt slår en mycket bra pass till Kayode Odejayi som precis missar bollen. Tyvärr verkar det som Odejayi sträckte sig i samma veva då han måste byta efter att blivit inbytt fem minuter tidigare.

Colchester har en boll inne i mål när Clive Platt skjuter ett bra skott som Rene Williams räddar men Anthony Wordsworth står tyvärr i offside när han trycker in returen i nättaket och målet blir bortdömt.

Colchester har ett mycket bra anfall när Clive Platt och Kevin Lisbie passar jobbar sig fram tillsammans med John-Joe O’Toole. Lisbie spelar sen ut till Marc Tierney som hittar till David Prutton som avslutar anfallet med ett bra skott som dock inte överlistar Rene Gilmartin.

Walsall får kontroll på matchen och låter inte Colchester komma närmare än några långskott som Rene Gilmartin inte har några större problem med.

Steven Gillespie får en fin crossboll från Anthony Wordsworth men Rene Gillmartin gör ännu en grym räddning.

På stopptid får Colchester en jättechans då Steven Gillespie skjuter ett bra skott som Rene Gilmartin blir lite överraskad över men han är på bollen som tar vägen via stolpen innan den hamnar långt bort från målet. 

Walsall vinner matchen
I matchens sista anfall får Walsall en kontring då John-Joe O’Toole blir fälld men domaren låter spelet fortsätta och tre mot en gör Darren Byfield inget misstag och matchen är avgjord.

17:56 Matchen slut

Matchen slutar 1-0 till hemmalaget och Colchester är mycket arga över det sista domslutet men man borde ju ha avgjort med en man mer på plan.

Andra matchen i rad Colchester är en man mer men ändå förlorar.

Nu börjar det bli lite väl nära till lagen underifrån då Huddersfield är bara två poäng efter.


League One Rules

 Walsall        Colchester    
 Gilmartin        Ben Williams    
 Taundry   49    John White    
 McDonald        Magnus Okuonghae    
 Hughes   45    Matt Heath    
 Vincent        Marc Tierney    
 Jones Ut 90      Ashley Vincent Ut 62  
 Mattis        John-Joe O'Toole    
 O'Keefe In 76      David Prutton   60
 Gray        Anthony Wordsworth    
 Deeney        Clive Platt    
 Nicholls Ut 79      Kevin Lisbie    
 Avbytare        Avbytare    
 Smith        Kayode Odejayi In 62 Ut 66  
 Bradley        Ian Henderson    
 Till In 90      David Fox    
 Richards In 76      Steven Gillespie In 66  
 Grigg        Danny Batth    
 Byfield In 79      Philip Ifil    
 Ince        Mark Cousins    

Walsall - Colchester 1-0
1-0
Darren Byfield (90:00+03:16)

Publik: 3.510
Banks's Stadium, Walsall

 6  Skott  9
 3  Skott på mål  6
 3  Hörnor  5
 15  Frisparkar  8
 1  Gula kort  1
 1  Röda kort  0
 48  Bollinnehav  52

Tillbaka till "Matcher 2009-2010"

REDAK COLCH2010-03-20 18:15:00
Author

Fler artiklar om Colchester