Colchester 3 - 3 Brentford
Hejsangrabbarärniklara

Otrolig kämpainsats av Colchester gav tre mål och en viktig poäng

Colchester – Brentford

Kvällens match mot Brentford skulle från början ha spelats i februari men det dåliga vädret gjorde att matchens spelas i kväll istället. När matchens skulle ha spelats från början jagade Colchester direktuppflyttningen medan vi nu måste hålla undan för att fortfarande ligga på kvalplats. Självklart jagar vi ju direktuppflyttningen men det ser ju lite svårare ut för tillfället.

Kem Izzet som varit avstängd i dom två senaste matcherna efter tio gula kort kommer att spela från start igen. När Izzet är borta förlorar Colchester så att Kemmi är tillbaka är alltså viktigt.

Med tio matcher kvar av säsongen är Colchester inne i säsongens djupaste formsvacka med fyra matcher i rad utan seger. Så dåligt facit har vi inte haft tidigare så det är ju dags att vinna igen om vi ska vara och bråka om uppflyttningsplatser i maj. Colchester har tyvärr inte spelat speciellt bra under i stort sätt hela 2010 även om det ramlat in några segrar men nu är det bara segrar som gäller och skönspelet får vi ta i Championship nästa säsong.

Colchester saknar tyvärr Kayode Odejayi som har problem med foten. Han blev ju inbytt i helgens match bara för att bli utbytt skadad fem minuter senare. Även Marc Tierney saknas i kvällens match. Tierney har spelat halvskadad en tid och man har bestämt att doktorn ska in och gräva lite i hans knä så han kan vara med i slutspurten av League One.

Colchester gör några överraskande ändringar i laget då John-Joe O’Toole hamnar på bänken vilket även Ashley Vincent gör. Det innebär att halva mittfältet saknas från helgens match. In kommer istället ovan nämnda Kem Izzet och även Ian Henderson.

Weston Homes Community Stadium

Colchester ligger ju som bekant numera på sjätte plats och håller den sista kvalplatsen med två poängs marginal till Huddersfield. Brentford ligger på 15:e plats och har hyfsat avstånd till nedflyttningsplatsen.

Colchester anfaller i den första halvleken från höger till vänster

20:45 Brentford gör avspark
Matchen börjar lite avvaktande men det är Colchester som får den första chansen då John White försöker hitta Clive Platt framför målet men tyvärr går bollen någon decimeter för högt så bollen rinner tillslut ut till inspark.

John White skjuter ett skott från 25 meter men bollen går lite för långt åt höger och där står det inget mål så en ny inspark för Brentford.

Brentford har ett bra läge när David Hunt skickar in bollen framför mål men Colchesters målvakt Ben Williams är resolut och boxar bort bollen.

Brentford gör mål
Colchester får den start man absolut inte vill ha då Brentford tar ledningen efter 13 minuter.
David Hunt får bollen av Charlie MacDonald och utan att tveka drar han iväg ett skott från 25 meter som tar på Kem Izzet och ställer Ben Williams helt och bollen letar sig in i mål.

Colchester försöker att få en snabb kvittering när Kevin Lisbie kommer fram på högerkanten men ett mycket bra försvarsspel av bortalaget gör att Clive Platt aldrig får bollen

Brentford gör mål igen
Brentford får en billig hörna som man tar vara på bästa sätt. Hörnan från David Hunt hittar en helt omarkerad Leon Legge framför målet och Ben Williams har inte en chans på målet. 2-0 ner efter en kvart är ju inte vad man hoppades på. Otroligt dåligt försvarsspel av The U’s.

Clive Platt är framme och oroar framför Wojciech Szczesny och bollen hamnar hos David Prutton som har ett bra läge att reducera till 1-2 men Brentfords försvar håller tätt.

Anthony Wordsworth testar med ett skott men bollen träffar inte mål

Charlie MacDonald träffar dock målet och Ben Williams tvingas till en mycket bra räddning och det är nära 3-0 till bortalaget.

Colchester har inte gett upp och man försöker men Brentford spelar smart.

Colchester reducerar
Clive Platt kämpar sig till bollen och spelar fram till Kevin Lisbie som spelar tillbaka till Ian Henderson som skjuter ett skott som tar på David Hunt och målet antecknas som ett självmål. Nu har Hunt gjort två mål. Colchester är med i matchen igen med en timme kvar att spela.

Colchester jagar en kvittering innan halvtidsvilan och Kevin Lisbie har ett skott från nära håll fast dålig vinkel men tyvärr går skottet över.

David Prutton försöker hitta David Prutton med en hörna men Wojciech Szczesny i målet tar hand om bollen.

Marcus Bean tvingar fram en räddning av Ben Williams

David Prutton skjuter ett skott från dålig vinkel men Sam Wood täcker ut till hörna som Prutton tar hand om men Toumani Diagouraga nickar undan bollen.

Sista kvarten av den första halvleken har det varit i stort sätt bara Colchester. Synd att The U’s började match så otroligt dåligt.

Colchester kvitterar
Colchester får en hörna på stopptid som David Prutton tar hand om. Sam Wood är mycket nära att göra ännu ett självmål åt Colchester men bollen går precis ovanför egna målribban och The U’s får en ny hörna som Prutton tar hand om. Den här gången hittar bollen fram till en spelare i randig tröja och Anthony Wordsworth trycker in 2-2 långt in på stopptiden.

Nummer 22 gör 2-2

21:34 Halvtid

2-2 där Colchesters första 20 minuter var absolut värdelösa medans dom sista 20 var lika bra som dom första var dåliga. Sett över hela halvleken är 2-2 ett bra resultat för Brentford som inte har speciellt bra men det är ju målen som räknas.

Inget av lagen gör något byte i halvtid

21:49 Avspark för den andra halvleken.

Colchester börjar den andra halvleken lika bra som man avslutade den första. Colchester har ett mycket bra anfall då Clive Platt nickar fram Kevin Lisbie som försöker utmana sin försvare men bollen hamnar hos Ian Henderson som slår en snygg krossboll till Philip Ifil som skjuter ett skott (inlägg?) från dålig vinkel och bollen går parallellt med mållinjen och Colchester var mycket nära att ta ledningen.

Kevin Lisbie försöker gå förbi David Hunt som inte hänger med och Colchester får en frispark i farligt läge. Ian Henderson hittar Clive Platt med frisparken men tyvärr går nicken över målet.

Brentford återtar ledningen.
Helt mot spelet gör Brentfort 3-2 efter på nytt mycket dåligt försvarsspel. Det är Magnus Okuonghae som försöker täcka ut bollen över kortlinjen men farten på bollen är för låg och Charlie MacDonald ger inte upp och snor åt sig bollen och går på mål och från ingen vinkel alls gör han 3-2 men en halvtimme kvar av matchen. Ännu en kalldusch för Colchester.

Matchen verkligen dog efter Brentfords ledningsmål och hoppas Colchester kan återfå det fina spelet man haft den senaste halvtimmen då Brentford knappt fått låna bollen.

Colchester vill ha en straff då Karleigh Osborne är på Kevin Lisbie men det är Brentford som får frispark och Lisbie får en varning för filmning. Förmodligen var det ingen straff men framförallt var det ingen varning heller eftersom man kan gå omkull utan att filma.

Colchester gör matchens första byte då Ian Henderson ersätts av Steven Gillespie. Lite förvånande att det var Henderson som blev utbytt då han var matchens bästa spelare.

David Hunt skjuter ett skott som Matt Heath står i vägen för och Brentford får en sin andra hörna för kvällen. En dubbelhörna senare håller Ben Williams i bollen.

Colchester kvitterar igen
Colchester kommer tillbaka ännu en gång då Kevin Lisbie skjuter ett skott som David Prutton styr in i mål och med en kvart kvar är det nu 3-3. Colchester har inte gjort tre mål eller mer sedan vi mötte Charlton då vi vann med 3-0. Vi har bara gjort tre mål tre gången den här säsongen i League One. Först var det ju mot Norwich där vi vann med 7-1 i premiären (så fick vi det sagt igen…) och så mot Charlton den 29 september och så även nu. Fast vi gjorde ju även fyra mål mot Bromley i FA Cupen men det räknar vi inte nu.

David Prutton

Steven Gillespie är nära att göra 4-3 minuten efter kvitteringen men tyvärr går nicken precis över målet.

Clive Platt är nära att nicka in ett segermål men Wojciech Szczesny tar bollen.

Matchen närmar sig sitt slut och med fyra minuter kvar är det Colchester som försöker medans Brentford är nöjda med den poäng man har trots att man varit i ledningen större delen av matchen. Colchester är dock inte nöjda med 3-3 och man skapar fram en hörna genom Philip Ifil och efter ett nytt inlägg av Ifil blir det en andra hörna och även en trippelhörna då dom två första inte har varit speciellt farliga. David Prutton tar hand om tredje hörna och efter att Kevin Lisbie fått bollen styrs bollen undan till en fjärde hörna men närmare än så kommer inte Colchester den här gången.

Colchester får ännu en hörna samtidigt som fjärdedomaren visar upp fyra extraminuter

Colchester får tyvärr ingen sista målchans så matchen slutar 3-3

22:38 Matchen slut

Matchen slutar 3-3 vilket inte är vad man hoppades på men efter 2-0 efter 20 minuter trodde man ju inte på några poäng alls. Dock var Colchester det bättre laget över 90 minuter och Brentford ska nog vara det mest glada laget.

Nästa matcher för The U’s är mot gamla rivalerna Wycombe på lördag och även dem matchen är på Weston Homes Community Stadium. Wycombe håller till i botten så allt annat än tre poäng är ju ett misslyckande.