Lagbanner
Colchester 1 - 2 Millwall

Colchester 1 - 2 Millwall

Ännu en förlust för The U's som tappar mark i jakten på kvalet


Colchester – Millwall
5 april 2010
League One
Weston Homes Community Stadium


Colchester som är helt ur slag har inte vunnit på sju matcher ska ta emot formlaget nummer ett I League One som är Millwall. Colchester har även ramlat ner under kvalstrecket då Huddersfield har passerat på bättre målskillnad mot ett Millwall som är bara en poäng efter Swindon som just nu ligger tvåa.

Colchester har fått tillbaka Marc Tierney i backlinjen vilket innebär att Philip Ifil hamnar på bänken. Lite överraskande är att även John-Joe O’Toole också hamnar på bänken. Ersätter gör Anthony Wordsworth men inte på samma plats för det gör David Prutton som tar klivet in i mitten bredvid på mittfältet. Wordsworth tar plats till vänster.

Matchen startar.

Colchester verkligen rivstartar då man är mycket nära att göra 1-0 efter bara 45 sekunder då Kevin Lisbie är framme och oroar tillsammans med Ashley Vincent. Bollen smiter precis utanför stolpen då en Millwall spelare är sist på bollen. Colchester vill även ha en straff då bollen tar på handen samtidigt som spelaren håller ett fast grepp om Lisbie. Det slutar att den ena linjedomaren ger Millwall frispark för ruff i andra läget trots att huvuddomaren bara stod fem meter från hela situationen.

Colchester stressar Millwall som knappt kommer över hela planen då man mest tjongar iväg bollen. Colchester kommer hela tiden runt på kanterna och när Anthony Wordsworth bryter in från sin vänsterkant tror man att Kevin Lisbie ska göra 1-0 men bra försvarsarbete från Millwalls sida gör att bollen inte riktigt kommer fram till mål och på försök två kommer även Ashley Vincent fram för att ta bollen men Millwall lyckas få bort bollen fem meter från mållinjen. 


Kevin Lisbie och Ashley Vincent försöker trycka in bollen

Millwalls första chans har Danny Schofield som försöker skarva in en boll men Ben Williams har inga större problem att ta bollen.

Colchester vill ha straff igen efter en kvart då Clive Platt blir neddragen samtidigt som han försöker dra försvararen som inte hinner med. Millwall får inspark…

Ashley Vincent har första halveks bästa chans då han blir frispelat efter ett nytt fint anfall på vänsterkanten då Anthony Wordsworth skickar in bollen framför mål och där tar Kevin Lisbie emot bollen och spelar sen bak till Vincent som slår bollen precis utanför från nära håll.

Ashley Vincent har även ett tredje läge att göra mål när han försöker stöta in bollen efter en pass från kortlinjen men hårt uppvaktad går bollen över från bara några meter.

Anthony Wordsworth nickar bollen precis utanför då målvakten David Forde inte är med. 

Millwall gör mål
Det är Millwall som gör matchens första mål då David Forde precis avstyrt ett på nytt farligt anfall med Kevin Lisbie i spetsen. Forte skickar upp en lång utspark mot Steve Morison på högerkanten. Morison vinner kampen mot Franck Queudrue som viker ner sig lite väl enkelt. Morison tar sig in i straffområdet och sätter bollen vid bortre stolpen och Millwall leder med 1-0 vilket inte speglat matchbilden.

Andra halvlek 

Colchester kvitterar
Colchester får bästa tänkbara start då man kvitterar efter bara fem minuter genom Kevin Lisbie. Ben Williams slår en lång utspark mot Kevin Lisbie men bollen går hela vägen till målvakten David Forde som enkelt ska ta ner bollen men Forde krockar med Paul Robinson som försöker hålla undan Kevin Lisbie. Bollen trillar ner hos Lisbie som enkelt rullar in 1-1 i öppet mål. 



Andra halvlek är jämnare men det är Colchester som vill mest och man skapar mest men på nytt bra försvarsspel från bortalaget gör att David Forde inte behöver anstränga sig allt för mycket.

Kevin Lisbie åker på en brutalt ful armbåge då Paul Robinson hoppar in med full kraft i Lisbie. Kevin Lisbie blir omplåstrad och återvänder efter någon minut och Robinson klarar sig undan med endast ett gult kort vilket är helt ofattbart.

Resten av matchen blir Lisbie av någon oförklarlig anledning utbuad av Millwalls ”fans”. Dom tyckte väl han filmade. 

Mål av Millwall
Colchester är närmast att få in en segerboll men det även om det är en Colchesterspelare som tillslut får in bollen i mål är det tyvärr i eget mål. Inbytte Danny Batth ska nicka undan bollen men är olycklig och får till en perfekt lobb bakom en maktlös Ben Williams. 

Anthony Wordsworth är i slutminuten nära att kvittera på en frispark från 35 meter. Woodie slår bollen som ett inlägg men alla missar bollen och den går i utsidan av stolpen.


Nära 2-2

Det blir en tråkig avslutning på matchen då Millwall hittat ett perfekt sätt att maska på. Man skickar upp bollen på läktaren där Millwalls fans sitter (åt det hållet Colchester anfaller). Fansen behåller bollen och det nästan en halv minut att få ut en ny boll. Så gör man fem gångar och The U's är numera fem bollar fattigare. Kevin Lisbie lyckas en gång hindra bollen att ta sig bort mot fansen precis innan staketet men då kommer det istället en hel hög med fans som riktar slag mot Lisbie. Tur för omvärlden att bussarna sen åkte tillbaka till London Zoo efter matchen.

Colchester har nu åtta tunga matcher utan seger men den här matchen var ett steg i rätt riktning för man gjorde en grymt bra match och kan man bara få tillbaka en bråkdel av självförtroendet ska det vi nog kunna fajta om en sista kvalplats.

The U’s möter tvåan Swindon Town (hemma) på lördag och nästa tisdag är det femman Charlton Athletic (borta) som gäller. Två mycket svåra matcher för Colchester där minst fyra poäng förmodligen är ett måste.

Colchester – Millwall 1-2
0-1
Steve Morison (42), 1-1 Kevin Lisbie (50) 1-2 Danny Batth (självmål) (78)

Publik: 7.393
Weston Homes Community Stadium, Colchester 

Tillbaka till "Matcher 2009-2010"

REDAK COLCH2010-04-07 18:30:00
Author

Fler artiklar om Colchester