Colchester 3 - 0 Swindon
Wordsworth gör två mål!

Wordsworth gör två mål när Colchester slår tvåan Swindon och tar sista chansen att rädda kvalplatsen

Colchester - Swindon
10 april 2010
League One
Weston Homes Community Stadium
.

Sex matcher kvar att spela. 18 poäng kvar att spela om.

Colchester har på nytt en mycket svår match hemma på Weston Homes Community Stadium då serietvåan Swindon Town kommer på besök till Colchester. The U’s som är inne i den tyngsta formsvackan man haft på flera år letar med ljus och lykta efter något som liknar form igen. Colchester har bara tre blygsamma poäng på dom åtta senaste matcherna. Det är efter tre kryss mot bottenlag på hemmaplan. För Swindon är det raka motsatsen med fem vinster och en oavgjord match på dom sex senaste. Man kanske inte har även öst in mål men dom två senaste matcherna har man vunnit med 3-0. Bakåt har man nästan glömt bort hur man släpper in mål med bara ett mål bakåt på dom sex senaste matcherna.

Kan Colchester bara upprepa spelet som man hade i måndags mot Millwall är man mycket nära en seger för så bra var man mot ett annat topplag.

The U’s tvingas undvara Franck Queudrue som tvingads utgå mot Millwall. In kommer istället unge Danny Batth som får förnyat förtroende trots att han avgjorde matchen senast med sitt självmål. I övrigt är det samma lag som spelade mot Millwall senast.

Colchester spelar i sina vanliga randiga hemmatröjor och anfaller I den första halvleken från vänster till höger.

Colchester startar matchen på sjunde plats i League One tre poäng efter Huddersfield som ju ligger på sista kvalplatsen.

16:00 Avspark av The U’s

Colchester startar bra och man skapar fram en hörna som blir hyfsad farlig efter bara en minuts spel.

Jonathan Douglas får Swindons första målchans då han helt plötsligt får fri gata och helt oattackerad drar han iväg ett farlig skott från 25 meter men siktet är lite väl högt till Ben Williams stora lättnad. Inte allt för stabilt försvarsspel av The U’s efter fem minuters spel.

Colchester har ett bra läge då Marc Tierney hittar Clive Platt som nickar fram till Kevin Lisbie som tyvärr kommer ur läget. Lisbie spelar bollen bakåt till Kem Izzet som passar till Tierney vars skott går över.

Magnus Okuonghae misslyckas totalt med en passning och Swindon får ett gratisläge men tack och lov går Daniel Wards skott utanför målet.

Jonathan Douglas får en ny chans för bortalaget men även denna gång går bollen utanför målramen fast det närmar sig.

Dom första tio minuterna går klart till bortalaget Swindon Town.

Swindons första hörna kommer efter en kvar. Alan Sheehan slår en kort hörna till Simon Ferry som hittar Charlie Austin framför målet men när bollen är på väg in i mål stoppas den av David Prutton och The U’s reder ut situationen.

Charlie Austin är mycket nära att göra matchens första mål då han vinner en närkamp med Ben Williams. Det är på ett inlägg som Ben Williams i kamp med Austins tappar bollen och med helt öppet mål från bara fem meter lyckas han skjuta över.

Det känns som om The U’s ”lever på lånad tid” just nu.

Colchester kommer till ett sällsynt anfall då Kevin Lisbie lirkar fram bollen till David Prutton som kommer i ett bra skottläge men väljer i stället att håll i bollen någon sekund för länge innan han spelar fram till Ashley Vincent som då hunnit springa i offside.

Colchester tar ledningen
Colchester kommer i ett nytt bra anfall när Kevin Lisbie kommer fram på högerkanten. Lisbie vägar sig fram med David Prutton men David Lucas räddar Lisbies första skott men Ashley Vincent får en ny chans som Lucas räddar men på tredje chansen gör Vincent mål. 1-0 till The U’s vilket inte är speciellt rättvist så här långt. Swindon vill få målet bortdömt då dom anser att Vincent ruffat lite väl mycket på en försvare i uppbyggnadsspelet vilket gjorde att Vincent fick utrymmet han behövde på för returen.

Ashley Vincent
1-0 av Ashley Vincent

Colchester är nu bara en poäng efter Huddersfield i tabellen.

Ett mål betyder tydligen väldigt mycket för nu är det bara Colchester som är nära att göra 2-0 flera gånger om men David Lucas räddar.

Efter en väldigt intensiv första halvlek lugnar spelet ner sig en aning efter en halvtimme.

Gordon Greer är väldigt nära att kvittera i den sista minuten av första halvlek då han drar till med ett grymt skott från 30 meter. Ben Williams har inte en chans på skottet som går i ribban och returen rensas undan av John White. Nu gäller det för The U’s att hålla tätt halvleken ut.

Fjärdedomaren visar upp skylten med tre extraminuter. Inga bra nyheter för The U’s som ju är experter på att släppa in mål i slutet.

Swindon får ett sista läge då man kommer fram på vänsterkanten med Billy Paynter som hittar in till Daniel Ward med ett mycket bra inlägg men nicken går utanför.

16:49 Halvtid och 1-0 till The U’s

Colchester går till en mycket välbehövlig ledning med 1-0 men inte speciellt rättvis. Swindon har varit det klart bättre laget under den första halvleken men det är alltså The U’s som leder i halvtid.

Inget byte i halvtid för något av lagen.

17:06 Swindon gör avspark för den andra halvleken.

Swindon fortsätter som man spelat i den första halvleken då man skapar en hörna efter bara en minuts spel. Hörnan hamnar dock hos Ben Williams och faran över för den här gången. Bara 44 minuter kvar…

Colchester sticker upp med en hörna som blir farlig då Kevin Lisbie först nickar bollen mot mål och sen på försök två blir han nergjord och vill ha straff men domaren vinkar avvärjande och Clive Platt för chansen men på nytt står det massa röda Swindon-spelare i vägen.

The U’s är mycket nära att öka på till 2-0 när Anthony Wordsworth snor åt sig en totalt misslyckad passning från Jon-Paul McGovern i Swindon. Wordsworth skjuter men David Lucas räddar och på returen är Clive Platt mycket nära att stöta in bollen men tyvärr går bollen utanför och fortfarande 1-0

Colchester får vissa skadebekymmer då Magnus Okuonghae och Danny Batth går på samma boll och skallar ihop. Okuonghae tvingas lämna plan för några minuter för omplåstring.

Swindon får en frispark i farligt läge när Marc Tierney kapar Stephen Darby. Frisparken tar Alan Sheehan hand om och han försöker med ett hårt skott göra mål men Ben Williams står välplacerad och får bollen i sin famn.

Magnus Okuonghae är fortfarande lite groggy efter smällen men han spelar vidare och totalmissar när han försöker bryta bollen vilket gör att Daniel Ward helt fri men Ben Williams gör en världsklassräddning och Swindon får en hörna. Hörnan blir väldigt farlig men The U’s håller tätt än så länge.

Colchester byter ut Clive Platt och in kommer Steven Gillespie

Colchester ökar på ledningen
Helt mot spelet får Anthony Wordsworth ett bra skottläge och han drar till utan chans för David Lucas. Det är efter en passning från Kevin Lisbie som Wordsworth vänder runt och drar till från 25 meter och nu står det 2-0 med 20 minuter kvar.

2-0 av Anthony Wordsworth

Samtidigt har Brentford gjort 1-0 mot Huddersfield vilket innebär att The U’s nu har samma poäng som Huddersfield men några mål sämre i målskillnad.

Colchester gör även ett andra byte då en lätt skadad Ashley Vincent ersätts av Philip Ifil. När Vincent gjorde mål mot Swindon borta i höstas blev han skadad i samma situation och blev borta i fem månader. Förhoppningsvis är han tillbaka på tisdag igen.

Swindon fortsätter att få in en reducering men tack vare 2-0 målet kan Colchester agera med mycket mera lugn och man har inga större problem med Swindons anfall för tillfället.

Billy Paynter försöker med ett skott från 30 meter men Ben Williams kan lugnt se bollen gå långt utanför sin högra stolpe.

Colchester spelar bara av matchen mot ett Swindon som mer eller mindre har gett upp matchen.

Fjärdedomaren visar upp fem minuters stopptid vilket ger Swindon ett sista hopp.

The U’s avgör matchen
Colchester kommer i en kontring då Kevin Lisbie och Anthony Wordsworth kommer mot två ensamma försvare. Kevin Lisbie passar till Wordsworth som sprungit sig fri och gör 3-0

Även 3-0 av Anthony Wordsworth

17:57 Matchen slut och tre poäng till Colchester

Colchester bryter den onda trenden med åtta raka utan seger då man inte helt rättvist vinner med 3-0 mot serietvåan Swindon Town.

Colchesters nästa match är redan på tisdag då ännu ett topplag står på programmet då The U’s reser till London och The Valley där Charlton spelar. Charlton som ligger femma fyra poäng före The U’s förlorade idag mot Southampton. Seger för The U’s gör ju att även Charlton är inblandade i streckstriden.

Colchester - Swindon 3-0
1-0 Ashley Vincent (24:20), 2-0 Anthony Wordsworth (68:30), 3-0 Anthony Wordsworth (90:00+02:17)

Publik: 5.111