Colchester cupmästare

Colchester vann den otroligt prestigefyllda Essex Senior Cup efter att ha slagit Hornchurch i finalen med 2-1

Matchen skulle egentligen ha spelats i slutet på förra säsongen men på grund av dåligt väder och ett pressat spelschema så valde Essex Fotbollsförbund att lägga matchen i anslutning till tränings-säsongen.

Colchester hade alltså kvalificerat sig till finalen i Essex Senior Cup där man skulle möta Hornchurch.

The U's tog ut ett hyfsat startkt lag till startelvan med många spelare med meriter från A-laget. Annars har man ofta ställt upp med kombinerat U- och B-lag i de tidigare omgångarna.

Första halvlek slutade mållöst 0-0 men där Colchester stått för det vassaste chanserna utan att kunna få till avsluten ordenligt. Hornchurch avslutade dock halvleken bäst.

Det kom dock att bli en inbytt junior, Freddie Ladapo, som svängde matchen till Colchesters favör då hemmalaget Hornchurch faktiskt tagit ledningen i början på andra halvlek. Kanske inte helt rättvist men ändå ...

Ladapo gjorde två snabba mål och dessutom två riktigt snygga sådana och på några minuter hade Colchester vänt 0-1 till 2-1 som också blev slutresultatet.

Freddie Ladapo firar segern

Nu kan man gissa att manager Ward har ett lagdilemma inför lördagens ligapremiär. Anfallarna i laget presterar ej och nu kommer en 17-åring och gör två drömmål ... kommer Freddie Ladapo med i truppen mot Exeter?