Exeter 2-2 Colchester
Lag som ska göra det

Colchester vänder ett tidigt underläge till ledning efter 12 minuter genom två mål från Anthony Wordsworth men Exeter kvitterar i slutet efter misstänkt offside

League One
Exeter - Colchester
2010.08.07
St. James' Park

Så var det äntligen dags för avspark i League One 2010/2011. Colchester möter på bortaplan Exeter City på St. James´ Park.

Colchesters nye manager John Ward kommer med ett spelsystem i 4-3-3 mot tidigare 4-2-2. The U’s har två debutanter i startelvan då Andrew Bond och Brian Wilson. Försvaret består av Brian Wilson, Magnus Okuonghae, Paul Reid och Marc Tierney. På mitten hittar vi nye lagkaptenen Kem Izzet, David Perkins och Andrew Bond. Längst fram Ian Henderson, Anthony Wordsworth och Kayode Odejayi.

Att David Perkins är tillbaka i laget känns ju som ett nyförvärv då han ville lämna laget under förra säsongen och var utlånad större delen av den. Han ville med andra ord inte ha något med Aidy Boothroyds tjongfotboll att göra. När John Ward fick uppdraget i somras kontaktade han Perkins och förklarade sin syn på hur fotboll ska spelas och Perkins kom tillbaka. Likadant med Pat Baldwin som hamnade i frysboxen hos Boothroyd men är nu tillbaka om ej i startelvan.

Nyinlånade anfallaren David Mooney hamnar alltså på bänken. Mooney kom ju från Reading i början av veckan och har knappt hunnit träna med laget.

Exeter har förre Colchester-spelaren Jamie Cureton på bänken.

Colchester spelar den här säsongen i sina blåvitrandiga tröjor och inte i en bortadress som man haft i tio års tid. Nu är det alltså randiga tröjor även på bortamatcher.

Innan matchen börjar är det en tyst minut för Frank Jenkins som var en gammal trotjänare i hemmalaget.

Här spelas premiären

16:05 Äntligen sparkar den nya säsongen igång.

Självklart strular ju betaltjänsten till det som ska leverera radioljudet via nätet så dom första minuterna går om intet. Ljudet kommer i alla fall tillbaka och inget mål gick till spillo.

Matchens första mål
Matchen är sex minuter gammal då David Perkins inte hinner med i svängarna och river ner Daniel Nardiello i straffområdet och Exeter får straff. Ryan Harley tar hand om straffen och lurar bort Mark Cousins och säsongens snabbaste mål släpper Colchester in.

Colchester kvitterar
Colchester låter sig inte nedslås och bara minuter efter 1-0 slår Brian Wilson ett perfekt inlägg som når Anthony Wordsworth på bortre stolpen och Woody nickar in 1-1.

Första målskytt
1-1 av Wordsworth

Ett skönt mål för The U’s som återfår självförtroendet.

Colchester tar ledningen.
En minut efter 1-1 får Colchester en frispark i bra läge då Kayode Odejayi fälls av Matthew Taylor utanför straffområdet. Anthony Wordsworth tar hand om frisparken och från 35 meter sätter han bollen i krysset utan chans för Paul Jones i målet.

Andra målskytt
Även 2-1 av Wordsworth

En härlig vändning som tar Colchester till serieledning efter bara elva minuters spel av League One. Nu är det bara 4.129 minuter kvar…

Colchester är mycket nära att öka på till 3-1 då Andrew Bond drar iväg ett skott från 20 meter och tvingar Paul Jones till en grym räddning.

Ian Henderson är nära att göra 3-1 men en ny fin räddning från hemmalagets målvakt håller siffrorna nere.

Magnus Okuonghae fäller Daniel Nardiello som får frispark. Ryan Harley skjuter över från 20 meter.

Anthony Wordsworth får en fin löpboll av Andy Bond men bollen är någon meter för lång och Paul Jones är först och gör hörna för The U’s. Wordsworth slår hörnan men Jones tar hand om bollen.

Kem Izzet bryter överraskande igenom och försöker chippa bollen över målvakten men Paul Jones låter sig inte luras.

Exeter är nära att få in en kvittering men Paul Reid går vinnande ur striden då han får undan bollen till en hörna för Exeter City.

Colchester får en ny frispark i farligt läge då Anthony Wordsworth får en ny chans. Den här gången är det Paul Jones som går segrande ur striden då han gör en bra räddning och The U’s får en hörna.

Mark Cousins får göra sin första riktiga räddning i slutet av den första halvleken då Ryan Harley skjuter ett mycket bra skott men Cousins räddar efter stora problem till en resultatlös hörna.

16:52 Halvtid

Colchester leder med 2-1 i halvtid efter en mycket bra första halvlek av båda lagen. John Ward har ju fått en perfekt start på sin karriär som manager i The U’s med ett spel som verkar mycket lovande.

Båda lagen kommer ut med samma startelvor till den andra halvleken.

17:10 avspark i den andra halvleken
Exeter börjar starkast i den andra halvleken men den här gången verkar The U’s vara med på noterna och man drar inte på sig någon tidig straff.

Colchester får en frispark från långt håll. Andrew Bond hittar Anthony Wordsworth framför målet men tyvärr träffar inte Wordsworth bollen.

Magnus Okuonghae gör ett misstag i kamp med John O'Flynn men precis när O’Flynn ska ta hand om bollen kommer Magnus mittbackskollega Paul Reid och reder upp situationen.

David Noble väggspelar sig igenom Colchesters försvar men när han kommer fri vinkar domaren av för offside till publikens stora förtret.

I slutet av matchen kommer Jamie Cureton in vilket inte är så populärt på bortasektionen.

Jamie Curetons första ingripande blir när han försöker hitta Daniel Nardiello med ett inlägg men bollen hittar bara vägen utanför arenan då bollen är både hög, sne och alldeles för hård.

Tyvärr är den andra halvleken inte i närheten av första halvlekens underhållsvärde. Så länge Colchester kan hålla tätt gör det ju inte så mycket att man mest tråkar ut hemmalaget.

Daniel Nardiello tror han gjort 2-2 då han blir frispelad framför målet men försvararen Brian Wilson kastar sig och bryter bollen på mållinjen och det blir bara hörna för Exeter.

Det kommer att bli jobbiga slutminuter för The U’s

Colchester byter in debutanten David Mooney och ut går Kayode Odejayi. Mooney har en träning bakom sig med Colchester.

Mark Cousins gör en fin räddning då nyinbytte Richard Logan har en bra målchans men Cousins håller tätt än så länge.

Tvåmålsskytten och förhoppningsvis matchhjälten Antony Wordsworth blir utbytt med fem minuter kvar och in kommer Ashley Vincent.

Colchester byter ut lagkaptenen Kem Izzet och in kommer Lee Beevers som inte spelat en match sedan september 2009 då han skadades.

Exeter kvitterar.
Med bara minuten kvar av matchen ger Exeters press utdelning då Richard Logan i väldigt misstänkt offsideposition trycker in 2-2. Ryan Harley skjuter först en gång men Paul Reid blockerar det första skottet, Harley får en ny chans och även skott två blockeras men nu hittar bollen fram till Logan som gör 2-2 Ashley Vincent blir varnad då han protesterar över offsidemålet.

Lyckades inte hålla tätt på slutet

Precis som förra säsongen släpper alltså Colchester in viktiga mål i slutminterna.

Fem minuters stopptid väntas

Exeter pressar på för ett segermål

Ian Henderson provar med ett skott men tyvärr ingen framgång för The U’s

Matchens sista målchans för Jamie Cureton av alla spelare då han får ut bollen till Ryan Harley som försöker hitta Curo framför målet men bollen går utanför målet och domaren blåser av i nästa sekund.

18:00 Matchen slutar 2-2

En poäng som känns som noll då The U’s borde ha avgjort matchen i första halvlek.

Nästa match för The U's är på tisdag då Colchester åker den långa vägen till Hereford för match i Ligacupens första omgång. Hereford vann idag borta mot Crewe med 1-0.

Exeter - Colchester 2-2
1-0 Ryan Harley (straff)(06:17), 1-1 Anthony Wordsworth (09:26), 1-2 Anthony Wordsworth (10:59), 2-2 Ryan Harley (86.48)

Publik: 5.927