Lagbanner
Hereford 0-3 Colchester
The Boss and number two

Hereford 0-3 Colchester

Colchester vinner enkelt mot Hereford i LigacUpens första omgång och är en match närmare Euro-League


Colchester som just kommit hem från Exeter tvingas att åter igen bege sig långt hemifrån då nästan-wales-laget Hereford står för värdskapet i Ligacupens första omgång på Edgar Street.

John Ward gör en ändrig från helgens match. Det är nyinlånade David Mooney som ersätter Kayode Odejayi längst fram. I övrigt är det alltså samma lag med en 4-3-3 uppställning.

Även Hereford ställer upp med en 4-3-3 uppställning och man gör en ändring från helgens vinst mot Crewe. Det är Kenny Lunt som ersätter Sean Canham i startelvan. Bytet innebär en taktiskt förändring då Joe Colbeck går från mittfältet och upp i anfallet.

Vädret i Hereford kan inte vara bättre för både publik och spelare. Solsken och lagom varmt. 


Kvällens match spelas här

Colchester spelar i sina röda bortatröjor.

Precis när matchen ska börja som loggas man ut av betaltjänsten för andra matchen i rad.

20:45 Avspark
Colchester fick tydligen en hörna efter 20 sekunden efter ett bra skott från Ian Henderson som målvakten Adam Bartlett räddade. Hörnan blir resultatlös och sen återkom ljudet.

Magnus Okuonghae ordnar på egen hand Herefords första målchans då han med en dåligt bakåtnick ställer till det för sig. När han sen ordnat upp läget dräller han med bollen så att Hereford får ännu en chans och nu är det Mark Cousins som ser till att det blir en hörna efter Stuart Fleetwoods skott.

Marc Tierney fäller Joe Coldbeck i bra läge. James McQuilkin provar på med ett skott men till ingen lycka.

Mathieu Manset möter ett perfekt inlägg från höger men nicken från bara sex meter går över målet. Nära 1-0 för hemmalaget.

Andy Bond provar på med ett skott från 25 meter men skottet går för långt till höger.

David Mooney är mycket nära att hitta Ian Henderson i fritt läge framför målet men en sista tå av Ryan Green gör att Hereford håller tätt.

Brian Wilson förlorar en närkamp mot Stuart Fleetwood som försöker hitta en medspelare framför målet men Andy Bond bryter bollen och via Kem Izzet hittar bollen fram till Ian Henderson som i bra läge försöker hitta fram till Anthony Wordsworth men nu är det Janos Kovacs som bryter bollbanan och två bra anfall slutar i intet.

Mathieu Manset har ett riktigt bra skott men Mark Cousins räddar bollen och Magnus Okuonghae skickar iväg bollen men den är snabbt tillbaka i Colchesters straffområde och Manset provar igen med ett skott och på nytt står Cousins i vägen. Bollen är dock kvar i spel och Colchester får en fripark då Manset är lite väl närgången på Okuonghae. Bra spel av Mathieu Manset i Hereford.

Colchester tar ledningen
Colchester gör 1-0 när det återstår fem minuter av första halvlek. Det är lånet från Reading David Mooney som gör sitt första mål för The U’s. Det är Alan Bond som har bra läge för ett skott men Marc Tierney löper perfekt på högerkanten och Bond slår en kort passning på djupet till Tierney som hittar in med ett perfekt inlägg som målvakten inte hinner med på och framfår målet står David Mooney och dundrar in bollen via stolpen.

Colchester ökar på sin ledning
Colchester gör precis innan halvtidsvilan även 2-0 och på nytt är det David Mooney som gör mål. Det är Kem Izzet som spelar fram bollen till Ian Henderson som tar sig fram på vänstersidan och men en fin passning in till Mooney blir det 2-0.


David Mooney gör två snabba mål

Så här långt är Mooney ett lyckolån med två mål på mindre än en timmes spel.

David Perkins har första halvleks sista chans med ett skott från vänsterkanen men tyvärr inga större problem för Adam Bartlett i målet.

21:31 Halvtid
Colchester går till halvtidsvila med 2-0 där chanserna har funnits om ej i mängder. Dom bästa har Hereford haft men målen är ju det som räknas. 

Inget byte i halvtid för något av lagen. 

21:48 Avspark för andra halvlek.

Hereford som snöpligt hamnat i tvåmålsunderläge sätter full fart framåt och tvingar fram en hörna efter bara 15 sekunder. Hörnan hamnar i Mark Cousins händer.

Den förväntade pressen vara dock bara i 20 sekunder och Colchester har inga problem att hålla jämna steg med Hereford.

Andy Bond har en bra nick på mål efter ett inlägg av Brian Wilson. Nicken går dock rakt på Adam Bartlett.

Matchens första varning får Mathieu Manset som med en perfekt doja hittar David Perkins ansikte när Perkins är före och försöker nicka undan bollen men han blir knockad i stället. Colchester får självklart frispark och Perkins är snart på benen igen.

David Perkins får minuten efteråt tugga gräs igen och nu är det James McQuilkin som får titta på ett gult kort från nära håll.

Colchester avgör matchen
Colchester gör med lite mindre än en halvtimme kvar 3-0 genom Ian Henderson. Ian Henderson får bollen av Anthony Wordsworth precis utanför straffområdet. Henderson funderar ett tag på vad han ska göra men eftersom ingen i Hereford verkar vara intresserade så får han tid att sikta och 3-0 utan chans för Adam Bartlett. 


Ian Henderson (till vänster) avgör med sitt 3-0 mål

Colchester åker på två jobbiga skador då Andy Bond och tvåmålskytten David Mooney skadar sig efter lite väl hårdhänt försvar.

Mathieu Manset är mycket nära att åka på ett rött kort då han hoppar på Kem Izzet bakifrån. Domaren nöjer sig med ett snack men Herefords lagledning anar vad som kommer att hända om han får vara kvar på plan och byter omedelbart ut honom. 

Colchester spelar av matchen och Hereford har mer eller mindre gett upp men Kemal Izzet vill ha lite spänning så han kapar helt onödigt Stuart Fleetwood i farligt läge. Daniel Stratford drar på med en frispark som Mark Cousins räddar via stolpen till en resultatlös hörna

22:37 Matchen slutar 3-0

Colchester vinner med bekväma 3-0 där matchen avgjordes i slutet av första halvlek med två snabba mål av The U's

Colchester går vidare till andra omgången för första gången 2004 då vi vann mot Cheltenham med 2-1. Den gången fick vi möta West Brom som spelade i Premier League på Layer Road och The U’s vann med 2-1 efter förlängning. I den tredje omgången tog det slut mot Southampton på St. Marys.

Colchesters nästa match kommer att ses av fyra av Swedish Branch medlemmar. Matchen är på lördag och motståndarna är Sheffield Wednesday. Sheffield vann idag mot Bury med 1-0 på hemmaplan


Nästa match spela här


 Hereford        Colchester    
 Bartlett     12  Mark Cousins    
 Green 90   20  Brian Wilson    
 Kovacs     6  Paul Reid    
 Townsend     4  Magnus Okuonghae    
 Valentine     23  Marc Tierney    
 McQuilkin 63   14  Andy Bond   Ut 57
 Lunt     10  Kemal Izzet    
 Thompson   Ut 54 17  David Perkins    
 Colbeck   Ut 76' 19  David Mooney   Ut 72
 Manset 61 Ut 76* 16  Ian Henderson 90  
 Fleetwood     22  Anthony Wordsworth   Ut 86
 Avbytare        Avbytare    
 Kanoute     7  Ashley Vincent   In 86
 Gwynne     3  Lee Beevers    
 Canham   In 76* 5  Pat Baldwin    
 Rose     26  Lloyd James   In 57
 Malsom   In 76' 15  Kayode Odejayi   In 72
 Connor     25  John White    
 Stratford   In 54 35  Carl Pentney    

Hereford - Colchester 0-3
0-1
David Mooney (39:46), 0-2 David Mooney (43:48), 0-3 Ian Henderson (64:46)

Publik: 1.996
Edgar Street, Hereford

 8  Skott  11
 5  Skott på mål  8
 8  Hörnor  7
 13  Frisparkar  10
 3  Gula kort  1
 0  Röda kort  0
 50  Bollinnehav  50

Tillbaka till "Matcher 2010-2011"

REDAK COLCH2010-08-10 22:42:00
Author

Fler artiklar om Colchester