Lagbanner

Colchester 1 - 1 Sheffield W

Colchester blev blåsta på segern


Colchester tog igår emot nedflyttade Sheffield Wednesday på Weston Homes Community Stadium för Colchesters första hemmamatch för säsongen.

Colchester har historiskt sett mycket lätt för onsdagslaget från norr även om det blev förlust senast mot dom när båda lagen spelade i Championship. Nu är det League One som gäller och historia gäller inte längre.

Väderprognosen hade lovat i regn i massor över Essex så man var ju lite orolig då man steg upp på morgonen för färd till den förtrollande staden Colchester. När man sen kom fram till Colchester så undrade man var regnet var för det var ju i det närmaste sommar även om det inte var i närheten av vädret i Sverige. 


Match på hemmagräs

Även om Colchester har bra facit så fick Sheffield Wednesday gälla som favoriter inför matchen Colchester ställde upp med exakt samma lag som när man mötte Hereford i Ligacupen. Det innebar att David Mooney och Andy Bond som skadade sig mot Hereford fanns med i startelvan. Sheffield gjorde tre ändringar från veckans cupmatch.

Colchester ställer upp med formationen 4-3-3 medan Sheffield har mer traditionella 4-2-2. Colchester startar matchen mycket piggt och Anthony Wordsworth får en frispark i ett drömläge bara några meter utanför straffområdet. Tyvärr hade ju matchen bara pågått i 30 sekunder så siktet var inte inställt på mål ännu då bollen landar hos fansen som tillhör bortalaget bakom målet.

Colchester är det klart bättre laget i första halvlek och Ian Henderson är nära att göra mål efter fem minuter men skottet går precis utanför stolpen. Sheffield har dock dom två bästa chanserna då Tudgay nickskarvar fram Morrison som i sin tur sliter sig loss från Magnus Okuonghae och får fritt läge från bara fem meter men Morrison slår bollen över. Några minuter senare försöker Tudgay hitta in till Morrison igen med ett inlägg från vänsterkanten. Bollen går dock för nära målvakten Mark Cousins som boxar bort bollen men inte bättre än att den tar rakt i magen på Morrison och bollen studsar i stolpen och på returen är Paul Reid och Morrison framme och bollen dansar på mållinjen innan Kem Izzet tjongar bort bollen. Även om bortalaget hade dom två bästa chanserna var det ändå Colchester som stod för spelet. 


Ett sällsynt anfall i första halvlek av Sheffield

I den andra halvlekens femte minut kommer Colchester fram på vänsterkanten med mycket fint spel där man passar sig fram och tillslut hamnar bollen framför fötterna på Andy Bond som drar till med en höger yttersida rakt upp i krysset från 30 meter. Det var Bonds första mål någonsin i fotbollsligan. Han har ju bara spelat amatörfotboll tidigare. 


Andy Bond jublar med tillskyndande lagkamrater efter 1-0

Efter målet är det bara ett lag på planen och Colchester är nära att göra mål i nästan varje anfall. Närmast kom David Mooney som prickade insidan av stolpen med ett långskott. Colchester hade massor av chanser och Sheffield fick bara försvara sig och det gjorde dom ju med beröm godkänt. Colchester hade även en del kalabalikchanser där bollen studsade som en flipperkula inne i straffområdet men tyvärr gick ju bortalaget vinnande ur den striden.

Med en halvtimme kvar byter Sheffield in Mellor och det börjar långsamt ge resultat och med en kvart kvar börjar man komma in i matchen ungefär samtidigt som man får med sig alla 50/50 domslut. 


Colchester pressar på med publikens stöd i ryggen

Med sju minuter kvar tar sig Mellor fram med grym vilja och skicklighet där han först med huvudet nickar fram sig själv och tar sig förbi en försvare för att sen bryta igenom och ta sig förbi två försvare till innan han tryckte in slutresultatet. Efter målet var det mycket Sheffield som nu gick för en mycket orättvis seger men matchen slutar alltså 1-1.

Två matcher, två poäng för The U’s där man på nytt tappar segern i slutminuterna. När man pratade med fansen efter matchen var man ju självklart besvikna över det oavgjorda resultatet men alla var överens om att nu var det roligt att titta på Colchester som spelar en rolig och fartfylld fotboll och inte dom långbollar man hade förra säsongen med Aidy Boothroyd som manager. 

Colchesters nästa match är på lördag då nyuppflyttade Rochdale tar emot på Spotland. Colchester har inte mött Rochdale sedan 1998 och då slutade matchen 0-0. Mer om resan till England och matchen mot Sheffield kommer under veckan.

Colchester 1 – 1Sheffield Wednesday
1-0 Andy Bond (50), 1-1 Mellor (84) 

Publik: 6011
Weston Homes Community Stadium, Colchester 

Och något regn såg man inte till av på hela dagen...


Tillbaka till "Matcher 2010-2011"

REDAK COLCH2010-08-15 21:29:38
Author

Fler artiklar om Colchester