Colchester förlorade i LigaCupen efter två billiga mål av hemmalaget.

Sunderland-Colchester
Carling Cup 2
Stadium of Light

Colchester gör fyra ändringar från helgens match. I försvaret hittar vi John White som gör säsongsdebut samt Pat Baldwin som startar i Colchester igen för första gången på nästan ett år. Paul Reid och Marc Tierney kunde inte medverka på grund av lättare skador. Tierney är med största sannolikhet med på fredag då serieledaren Carlisle gästar Colchester. Om Paul Reid är tillbaka då vet vi först på fredag. Längst fram ersätter Kayode Odejayi David Mooney. På mittfältet hittar vi Lloyd James som ersätter Andy Bond. Mooney och Bond är två byten som är av viloskäl då vi även har match på fredag.

Sunderland ställer upp med i stort sätt bästa möjliga lag. Här lämnar man inget åt slumpen. Hemmalaget jagar även sin första seger för säsongen.

Här spelas matchen

20:44 Avspark av Sunderland
Matchens första anfall har Colchester när Frazer Campbell dräller med bollen och Kayode Odejayi är snabb och snor åt sig bollen men Simon Mignolet har inga större problem med Kayodes skott.

Sunderland får matchen första hörna efter fem minuter då Doudewijn Zenden tar sig fram på kanten och skickar in bollen mot Darren Bent men Pat Baldwin hinner först och det blir hörna som inte leder till något mer än en resultatlös dubbelhörna.

Darren Bent är nära att göra matchens första mål efter en hörna då han lämnats lite väl ensam men nicken är inte speciellt bra och den går över Mark Cousins målställning. Hörnan kom från Boudewijn Zenden.

Sunderland tar ledningen
Efter 20 minuter kommer matchens första mål och inte så överraskande är det hemmalaget Sunderland som gör målet. Colchester är nära att få en hörna men Simon Mignolet hinner upp bollen och passar bollen till Boudewijn Zenden som skickar en 60 meters pass till Darren Bent som nicklobbar bollen över en helt felplacerad Mark Cousins. Att Sunderland skulle ta ledningen är ju föga förvånande men att det skulle vara ett slumpmål är ju lite mer trist samt även ett mindre bra ingripande av Cousins.

Colchester är nära att kvittera minuten efteråt då John White hittar in till Kayode Odejayi men tyvärr går nicken utanför målet.

Kayode Odejayi är nära igen men skottet går precis utanför stolpen.

Colchester spelar upp sig efter målet men Sunderland har inga större problem att hålla rent framför sin målvakt

Sunderland ökar på sin ledning
Sunderland får en frispark på högerkanten när Kieran Richardson blir fälld av Kem Izzet. Boudewijn Zenden tar hand om frisparken och framför målet står Darren Bent och gör sitt andra mål för kvällen. Tyvärr är det efter ett nytt svagt ingripande av Mark Cousins som helt enkelt missar bollen och Bent gör nog inget enklare mål den här säsongen.

Mindre lyckad kväll för Mark Cousins

Colchester får en hörna i slutet av första halvlek. Hörnan från Lloyd James nickas av Anthony Wordsworth och precis när man tror att Colchester reducerat kommer Simon Mignolet och styr bollen över ribban. Hörna två blir inte lika farlig.

Colchester skapar under som sista minuterna fem hörnor under kort tid och det blir en viss panik hos Sunderland men man går till halvtidsvila med 2-0

21:30 Halvtid

2-0 till Sunderland är ju rättvist men tyvärr efter två mindre bra ingripanden av Colchesters målvakt. Mark Cousins. Colchester avslutade dock halvleken bra men resultatet är än så länge odiskutabelt.

20:46 Avspark för halvlek två

Colchester gör avspark och det tar ungefär fem sekunder innan Colchester för en frispark då Anthony Wordsworth blir nedsparkad av Kieran Richardson.

Lloyd James skickar in ett inlägg till Anthony Wordsworth som nickar bollen utanför. Wordsworth ser ut att skada sig igen men han fortsätter.

Anthony Wordsworth spelar fram David Perkins som drar till med ett grymt skott men målvakten Simon Mignolet gör en fantastisk räddning och Sunderlands försvar hinner först på returen och Colchester får en resultatlös hörna

David Perkins är nära att reducera på Stadium of Light

Colchester öppnar den andra halvleken väldigt bra och man jagar verkligen en reducering.

Brian Wilson slår en perfekt krossboll till Ian Henderson som tyvärr nickar utanför.

David Perkins har ett nytt bra skott men på nytt gör Simon Mignolet en bra räddning och han tar även hand om returen innan Ian Henderson hinner fram.

Sunderland kommer i en blixtsnabb kontring när Boudewijn Zenden och Darren Bent tar sig genom planen. Zenden försöker hitta Bent framför målet men Pat Baldwin är först och nickar undan bollen till ett inkast.

Colchester försöker igen med ett skott utifrån men på nytt räddar målvakten Simon Mignolet
Sunderland börjar komma in i matchen igen och Andy Reid provar med ett skott från 25 meter men Mark Cousins räddar enkelt.

Sunderland som bytt in Martyn Waghorn provar på med ett skott från 30 meter och det blir en riktig rökare som går i översidan av ribban.

Colchester jobbar på men Sunderland har väldigt bra koll på spelet för tillfället.

Colchester fixar fram en hörna då Lloyd James är framme och oroar framför Simon Mignolet. Hörnorna blir dock till en farlig målchans för Sunderland som kontrar och Darren Bent är nära att göra hat-trick men Mark Cousins räddar och fortfarande 2-0

Colchester får en hörna med minuten kvar av matchen. Hörnan hittar fram till Ashley Vincent som provar med en cykelspark men tyvärr går bollen över.

Ashley Vincent är framme igen och oroar och Colchester får en hörna samtidigt som fjärdedomaren visar tre extra minuter.

22:34 Matchen slut

Colchester förlorar matchen med 2-0 vilket är ett fullt godkänt resultat men det är ju synd att vi mer eller mindre bjuder på båda målen. Colchester hade till exempel mer skott än vad hemmalaget hade. Colchester går i alla fall ifrån matchen med högt huvud.

Nästa match spelas hemma

Colchesters nästa match är på fredag då serieledarna Carlisle åker den långa vägen söderut till Colchester. Carlisle spelade inte idag då man redan lämnat cupen efter en 1-0 förlust hemma mot Huddersfield. Vinner Colchester den matchen går man förbi Carlisle i tabelltoppen.