Lagbanner
Walsall 0-1 Colchester
Bond gör mål igen

Walsall 0-1 Colchester

Sent segermål av Andy Bond för Colchester upp på en kvalplats


Walsall - Colchester
League One
2010.09.04
Banks's Stadium, Walsall


Colchester har rest till Englands näst största stads förorter och hamnat i Walsall där hemmalaget med samma namn tar emot The U’s på Banks´s Stadium.

Colchester ställer upp med exakt samma lag som så snöpligt bara fick med sig en poäng mot Carlisle hemma i förra veckan. Det innebär alltså att Paul Reid fortfarande saknas och att Pat Baldwin tar hans plats i mittlåset. Ben Williams är fortfarande borta men han har i alla fall börjat träna så inte helt omöjligt att han står mellan stolparna om en vecka då Colchester möter Plymouth hemma. Även på bänken är det samma spelare som förra veckan. Inte så stora ändringar med andra ord.

Walsall kommer att vara ganska försvagat då man saknar spelare som varit med och spelat EM-kvalfotboll för Nordirlands U21-lag. Man har även spelar avstängda.

Colchester som haft ledningen i alla matcher den här säsongen men man har ändå bara fått med sig en seger då man i slutminuterna släppt in en kvittering i tre av dom fyra matcherna vi spelat så här långt. Enda segern kom mot Rochdale och där avgjorde ju The U’s med fem minuter kvar…

Även Walsall har sex poäng på dom fyra första matcherna men till skillnad från obesegrade Colchester så har Walsall två segrar och två förluster.

När matchen startar ligger Colchester på en tionde plats i League One. Walsall håller till på platsen efter.

Colchester spelar numera sina bortamatcher i dom vanliga randiga tröjorna. 



16:01 Avspark av Colchester.

Colchester är nära att göra 1-0 på första anfallet då ett förvirrat Walsall lyckas hålla tätt tack vare en räddning på mållinjen efter ett skott av Ian Henderson. Walsall som ju saknar en del spelare vilket förhoppningsvis märks i försvaret under fler tillfällen.

Förutom chansen i första minuten så är den första kvarten mycket avslagen och det är först när hemmalaget Jonathan Macken får en bra chans som det tänder till lite. Dock är Mark Cousins med på noterna och det blir hörna på Mackens farliga skott.

Tyvärr går spelet in i den vanliga lunken igen och man känner verkligen inte igen Colchester som ju har spelat så bra redan från matchstart i öppningsmatcherna. Hittills har inget av lagen direkt imponerat.

Kem Izzet försöker ändra på ställningen men hans skott är totalt misslyckat och går bara längre och längre utanför målet ju närmare bollen kommer mot kortsidan.

Jonathan Macken är nära att få skottläge men Andy Bond gör en fin brytning i sista stund och Walsall får en hörna. På hörnan får Marc Tierney en frispark. 

Walsall har en bra frispark där Mark Cousins faktiskt behöver ingripa men inte med några större problem


En inte allt för jobbig första halvlek för Mark Cousins

16:47 Halvtid

Den första halvleken går ju inte till historien som en av de bättre. Colchester har haft bollen mest men Walsall har haft de få tillfälligheter som skapats och båda lagen har mest sprungit offside.

Bara att hoppas på en klart bättre andra halvlek. 

Inget byte av något lag under pausen.

17:03 Avspark för den andra halvleken

Inledningen på den andra halvleken är lika seg som hela första halvlek.

Efter sju minuter har Colchester nog sitt bästa anfall på hela matchen då Kem Izzet spelar fint ut till Andy Bond och med ett bra inlägg hittar han sånär in till Anthony Wordsworth på första stolpen men Darryl Westflake är först på bollen och gör hörna. På hörnan händer tyvärr ingenting.

Colchester får en frispark 30 meter från mål och Anthony Wordsworth brukar tycka om sådana lägen. Wordsworth tar sats och tar i och bollen går rakt i muren. Nåja, nästa gång.

Colchester får inkast och Brian Wilson kastar ett snabbt inkast till Kem Izzet vilket överraskar hemmalaget. Izzet avancerar mot mål och skottet går precis över ribban. Colchesters bästa målchans hittills i matchen.

Colchester gör matchens första byte då Kayode Odejayi ersätter Ian Henderson med en halvtimme kvar av matchen.

Kayode Odejayi försöker överraska Jon Brain i Walsall mål med en lång lobb då Brain är ute och kollar läget. Dock blir skottet/lobben för lös så Brain har inga problem med att fånga bollen.

Andra halvlek är klart bättre vilket i och för sig inte är så svårt men nu skapas det i alla fall chanser.

Även Walsall gör ett byte då Darren Byfield ersätter Aaron Lescott.

Darren Byfield kommer i hetluften på en gång och han har ett mycket bra skott men Mark Cousins gör en bra rädding.

Kayode Odejayi får en fin passning av David Perkins och Odejayi vänder bort sin försvarare och i alldeles för bra läge skjuter han utanför målet. Mycket nära 1-0 till The U’s. 

Colchester gör mål
Walsall har en hörna men det är Colchester som tar hand om bollen och startar en kontring. Bollen hamnar tillslut hos Brian Wilson som med ett helt perfekt inlägg hittar Andy Bond framför målet som nickar in 1-0 till Colchester utan chans för Jon Brain i målet. Ett härligt mål för The U’s med bara sju minuter kvar av matchen. 

1-0 av Andy Bond

Colchester klättrar upp till en kvalplats i League One då man nu är femma.

Walsall är nära att kvittera med en minut kvar av matchen då Pat Baldwin slår en riktig indianare rakt i gapet på Darren Byfield som helt ensam med Mark Cousins och Byfield rundar Cousins men skottet går utanför målet och Baldwin kan verkligen andas ut.

Colchester håller tätt och trots att domaren visar upp fyra extraminuter att spela så blir det inga fler mål.

17:52 Matchen slut

Colchester vinner säsongens andra seger och är fortfarande obesegrade. Alla Colchesters matcher har den här säsongen avgjorts med mindre än åtta minuter kvar. Colchester har i tre av matcherna släppt in en kvittering i tre av dom och i två av matcherna har man avgjort i slutminuterna. Med maxflyt kunde vi haft 15 poäng just nu men nio får räcka än så länge. En mycket skön seger som sagt och skönt att vi kunde vinna trots att spelet inte alls stämde idag. Tidigare har vi ju spelat ut motståndarna men bara fått med oss en poäng. Nu blev det alla tre.

Colchester nästa match är mot nedflyttade Plymouth med Colchesters gamle hjälte och trotjänare Karl Duguid i laget. Matchen spelas nästa lördag och med svenskar på läktarna. Plymouth som inte spelade idag har väl inte börjat speciellt bra då man parkerar på en nedflyttningsplats.


 Walsall        Colchester    
 Brain     12  Mark Cousins    
 Westlake     20  Brian Wilson    
 Smith     4  Magnus Okuongahe    
 McDonald     5  Pat Baldwin    
 Lescott     23  Marc Tierney    
 Paterson     14  Andy Bond    
 Richards 61   10  Kem Izzet    
 Marshall     17  David Perkins    
 Gray   Ut 72 22  Anthony Wordsworth    
 Reid     16  Ian Henderson   Ut 62
 Macken     19  David Mooney   Ut 85
 Avbytare        Avbytare    
 Bowerman     3  Lee Beevers    
 Hickman     15  Kayode Odejayi   In 62
 Geddes     7  Ashley Vincent    
 Bevan     25  John White 87 In 85
 Forde     28  Matt Heath    
 Byfield   In 72 26  Lloyd James    
 Lancashire     35  Carl Pentney    

Walsall - Colchester 0-1
0-1
Andy Bond (82:53)

Publik: 3.416
Banks´s Stadium, Walsall


 6  Skott  8
 3  Skott på mål  3
 4  Hörnor  3
 9  Frisparkar  13
 1  Gula kort  1
 0  Röda kort  0
 65  Bollinnehav  35

Tillbaka till "Matcher 2010-2011"

REDAK COLCH2010-09-04 18:13:00
Author

Fler artiklar om Colchester