Southampton 0-0 Colchester

Colchester krigar till sig en poäng men man är mycket nära att själa alla tre poäng då man missar ett friläge i matchens sista minut

Southampton – Colchester
League One
2010.09.18
St Marys Stadium

Colchester har åkt till sydkusten för match mot en av favoriterna till League One den här säsongen. Southampton har dock börjat mycket svagt och har bara fyra poäng på dom sex första matcherna . Man har även hunnit med att sparka sin manager och nye managern Nigel Adkins gör sin första match för hemmalaget idag mot just Colchester. På förhand känns det som en dåligt läge att möta Southampton just nu men vi får se om 90 minuter.

Colchester har börjat säsongen hyfsat men man har haft så svårt att knyta ihop säcken då man haft ledningen och spelet i alla matcher man spelat så här långt men det har bara gett två segrar och fyra oavgjorda så här långt. Dock ingen förlust än så länge.

Colchester ligger nia och nosar på kvalet medans Southampton på nedflyttningsplats med bara två lag efter sig.

Colchester ställer upp med i stort sätt samma lag som startade mot Plymouth i förra veckan. Enda skillnaden är skadade Brian Wilson som ju utgick tidigt ersätts av John White. På bänken hittar vi nyinlånade Liam Henderson samt även Ian Henderson som skadade sig på uppvärmningen förra helgen.

16:01 Colchester sparkar igång matchen

Colchester och David Mooney fixar fram matchens första hörna efter tre minuter. Hörnan slås kort innan bollen hamnar framför målet men bollen rensas snabbt undan men bollen hamnar hos David Mooney som provar lyckan med ett skott men bollen går någon meter utanför och Kelvin Davis i målet behöver inte direkt oroa sig.

Southampton har sitt första skott på mål efter sex minuter då förre Southend-spelaren Lee Barnard hårt uppvaktad av Magnus Okuonghae provar på med ett skott men Mark Cousins behöver inte röra sig allt för mycket för att ta hand om skottet.

John White slår ett fint inlägg till Anthony Wordsworth som med en bra nick försöker göra matchens första mål men Kelvin Davis räddar.
Matchens första kvart är klart lovande med fyra riktigt bra målchanser där bra målvaktsspel av Kelvin Davis och Mark Cousins gör att det fortfarande är mållöst.

Kem Izzet snor bollen av Richard Lambert som i sin iver att ta tillbaka bollen ruffar Izzet så Colchester får en frispark. Izzet försöker med en snabb frispark men bollen hamnar bara hos Kelvin Davis i målet. Davis skickar snabbt ut bollen och anfallet avslutas av Morgan Schneiderlin med ett farligt skott från 20 meter men Mark Cousins räddar.

Lee Barnard lurar John White som tvingar att riva ner Barnad i farligt läge. Frisparken är farlig men alla missar bollen och The U’s får inspark.

Southampton tar över matchen efter 20 minuters spel. Kanske inte tar över men man har i alla fall tagit hand om spelet och The U’s får inte speciellt mycket att säga till om framåt. Southampton har mycket boll och Lee Barnard har mycket boll.

The U’s tvingas för andra matchen i rad till ett tidigt byte i försvaret då Marc Tierney skadas och in kommer nu förre Southampton-spelare Lloyd James.

Skadad 1

Matchens första varning går till Pat Baldwin i Colchesters försvar.

Lee Barnard har ett skott precis över Mark Cousins målställning.

Första halvleks sista chans går till Colchester då Andy Bond har ett bra skott men Kelvin Davis i Southamptons mål räddar.

16:47 Halvtid

Första halvlek slutar 0-0 vilket The U’s ska vara glada för då det varit mest Southampton på slutet även om man inte skapat allt för mycket. Dock har ju The U’s tvingats till ett byte i försvaret samt att man har två gula kort på försvarsspelare. Kan ju bli dyrbart i andra halvlek.

Colchester tvingas till ännu ett byte i halvtid då Pat Baldwin ersätts av Paul Reid. Att The U’s nu tvingast till två byten i försvaret kan ju knappast vara till fördel. Att det nu är Paul Reid som ersätter gör ju i och för sig inte så mycket då han ju var förstaval tillsammans med Magnus Okuonghae när säsongen började innan Reid blev skadad.

Skadad 2

17:05 Avspark

Southampton gör avspark och börjar med att ge bort bollen till Colchester som är snälla nog och ger tillbaka bollen.

Southampton försöker utnyttja Colchesters ommöblering i försvaret men The U’s stretar emot bra under inledningen av den andra halvleken.

John White skadas och tvingas till någon minuts omplåstring vid sidan av planen. Vi har ju inte råd att förlora ännu en försvarare. Som tur var är dock White snabbt tillbaka i spel igen.

Southampton får en frispark i bra läge då Magnus Okuonghae tar bollen med handen. Frisparken från Dean Hammond nickas undan av planens kortaste spelare Kem Izzet men bollen är snart tillbaka och Southampton får en hörna. På hörnan är Richard Lambert mycket nära att nicka in 1-0 men Mark Cousins gör en mycket bra räddning och fortfarande 0-0

Southampton pressar på väldigt mycket och The U’s försvar får verkligen göra rätt för sin lön.

Jason Puncheon slår ett inlägg till Richard Lambert som provar på med ett bra skott men Paul Reid står i vägen.

Danny Butterfield slår en krossboll till Jason Puncheon som dock är lite väl ensam med Mark Cousins så domaren måste vinka för offside.

Det är i stort sätt bara Southampton just nu.

Halvvägs in i den andra halvleken får Colchester en hörna och lite andrum. Anthony Wordsworth slår hörnan och med vissa problem tar Kelvin Davis hand om bollen.

Dean Hammond är nära att frispela Richard Lambert men Lloyd James kommer med en helt fantastiskt brytning i sista stund som sista man inne i straffområdet. Hade den varit minsta feltajmad hade det blivit straff och rött kort men James brytning var klockren så fortfarande 0-0

Colchester har ett bra anfall då Anthony Wordsworth så när kommer igenom men Danny Butterfield har ingen lust med att släppa någon förbi sig så han går bara på spelaren och kapar Wordsworth och The U’s får bara en frispark 25 meter från mål. Butterfield klarar sig undan med ett gult kort. Wordsworth tar hand om frisparken och bollen hamnar nere i hamnen bakom St Marys Stadium.

Med nio minuter kvar får Colchesters förre lagkapten en frispark för Dean Hammond i lite väl bra läge för hemmalaget. Målkungen Richard Lambert tar hand om frisparken men inte bättre än att den går rakt i muren och bollen skickas bort.

Southampton skapar massor av chanser men närmare än massa hörnor kommer man inte än så länge och mitt bland alla hörnor får Colchester en kontring då Mark Cousins boxar bort bollen till en helt ensam Kayode Odejayi som i sin tur passar fram till en än mer fristående Ashley Vincent som skjuter men inte bättre än att Kelvin Davis räddar. Ett ganska svagt avslut av Vincent som kunde ha vunnit matchen med två minuter kvar.

Så nära att få bli matchhjälte

Fjärdedomaren visar upp fyra extraminuter att spela.

Richard Lambert visar sitt rätta jag då han filmar till sig en frispark och domaren går tyvärr på filmningen. Lambert tar hand om frispark och den här gången går skottet på mål men Mark Cousins räddar till en hörna.

Richard Lambert får en nu chans från 35 meter då Danny Butterfield blir kapad. På nytt en mycket bra frispark men på nytt gör Mark Cousins en grym räddning och domaren blåser av matchen efter den räddningen

17:56 Matchen slut

Matchen slutar alltså 0-0 och The U’s är fortfarande obesegrade men tyvärr har man lite för få vinster. Två vinster och fem oavgjorda så här långt ger oss en nionde plats efter sju matcher. Dock bara tre poäng från en direktplats till Championship och fyra från serieledning. Det här var första matchen som Colchester inte gjorde mål i samt även första matchen man då inte har tagit ledningen i.

Grym match av Mark Cousins

Colchesters nästa match är hemma mot Tranmere nästa helg. Tranmere mötte idag Charlton hemma och den matchen slutade 1-1. Tranmere ligger liksom Southampton på nedflyttningsplats.