Bournemouth 1 - 2 Colchester
Tre nya bortapoäng

Colchester upp till tredje plats efter vinst med 2-1 borta mot serietvåan Bournemouth

Colchester mötte serietvåan Bournemouth på Fitnes First Stadium at Dean Court på lördagen. Colchester som är enda lag som ännu inte förlorat på bortaplan mot ett Bournemouth som inte förlorat på sin hemmaplan sedan januari.

Colchester saknade Anthony Wordsworth som skadade sig i veckan samt även lagkaptenen Magnus Okuonghae. Tillbaka är dock försvararna Lee Beevers och Marc Tierney. Båda börjar dock på bänken.

Första halvlek.
Hemmalaget Bournemouth börjar klart bäst och man har en mycket bra målchans efter bara två minuter då inlånade Tommy Williams dräller med bollen som sista man men Anton Robinson blir alldeles för ivrig framför Colchesters målvakt Ben Williams så hans skott går utanför målet.

Det tog Colchester en kvart att få sitt första anfall och då är Kem Izzet mycket nära att spräcka nollan men bollen går på fel sida av stolpen. Helt plötsligt får Colchester lite att säga till om och när Colchester får en frispark någon minut efter Kem Izzets målchans stiger Tommy Williams fram och drar till från 35 meter och en förvånad Shwan Jalal i Bournemouths mål får se bollen gå rakt upp i krysset. Bollen träffade en av spelarna framför målet vilket förmodligen ställde målvakten men det hade nog blivit mål ändå för så bra var skottet. Det var Tommy Williams första mål sedan april 2004 då han spelade för Peterborough. Faktiskt bara hans femte mål i karriären samtidigt som det förmodligen är hans sista match för The U’s då hans lån går ut vid månadsskiftet.

Målet tog Colchester enda upp till plats nummer två som ju tillhörde Bournemouth innan avspark.

En riktig kalldusch för Bournemouth som ju haft i stort sätt allt första kvarten. Den andra kvarten gick till Colchester som kontrollerar spelet men några direkta avslut kommer man inte till innan matchen jämnas ut före halvtidssignalen.

Colchester går till halvtidsledning med 1-0 vilket kanske inte var så rättvist men det kändes trots allt stabilt.

Bournemouth försöker få till en kvittering snabbt i den andra halvleken men Colchester spelar ett taktsikt och smart bortaspel så man mest styr bort Bournemouths anfallsförsök så att Ben Williams knappt behöver ingripa. De flesta chanserna är skott utifrån vilket inte vållar några större problem för Williams i målet.

Med tio minuter kvar kontrar Ian Henderson och gör 2-0. Upprinnelsen är att Kayode Odejayi är långt nere och jobbar till sig bollen. Han spelar sen bak till Tommy Williams som hittar Ian Henderson som är helt ensam längst fram vilket innebär att han får göra allt själv. Han vänder bort sin försvarare innan han rundar ännu en innan han sätter bollen utom räckhåll för Bournemouths målvakt  Shwan Jalal. 2-0 och matchen är klar.

Jubel efter 2-0 målet

Nu var ju tyvärr inte matchen klar för med två minuter kvar av matchen får Bournemouth en sista livlina då man får en feldömd hörna. Självklart nickas ju hörnan i mål och några nervösa slutminuter väntar. Inte blev det bättre när fjärdedomaren visade upp fem minuters extratid. Bournemouth pressar på men riktigt nära kommer man inte så The U’s vinner sin andra raka match och man är nu på en tredje plats i League One.

Nästa match är mot London-laget Leyton Orient på Weston Homes Community Stadium. Matchen spelas på tisdag eftersom det är stor cuphelg nästa lördag. Då väntar Bradford City hemma i första omgången av FA Cupen. Leyton Orient vände på lördagen ett underläge i halvtid till seger med 2-1 mot Rochdale hemma på Matchroom Stadium. Segerskytt för The O’s blev Dean Cox då han gjorde 2-1 med en halvtimme kvar.

Bournemouth – Colchester 1-2
0-1 Tommy Williams (17), 0-2 Ian Henderson (80), 1-2 Steve Fletcher (88)

Publik: 6.575