Lagbanner

Colchester 0-2 Wycombe (JPT)

Colchester har allt men det är Wycombe som gör målen


Colchester – Wycombe
Johnstone Paint Trophy
2010.10.05
Weston Homes Community Stadium, Colchester

 
Colchester lottades mot gamla ärkerivalen Wycombe Wanderers hemma I den andra omgången. The U’s stod över den första rundan medans Wycombe besegrade Gillingham på straffar i första rundan.
 
Colchester gör fem ändringar från helgens match mot MK Dons. Managern John Ward hade om han fått gjort elva ändringar men reglerna säger att man bara får göra fem ändringar i JPT. Kan ju tyckas konstigt men det är ju för att cupen ska få den lilla status den trots allt har i dom första omgångarna. Sen kan det ju tyckas konstigt då Arsenal får göra elva ändringar i LigaCupen som ju trots allt är en klart större cupturnering. Men det är väl klart. En grining grodätare får väl sitt igenom till slut. Även Wycombe gör flera ändringar
 
I Colchester gör League Ones bästa målvakt äntligen säsongsdebut då han blev skadad under sommaren och har sen inte kunnat peta Mark Cousins i målet när han väl kommit tillbaka. Liam Henderson gör sin första match från start sedan han kom in på lån från Watford för några veckor sedan.
 
Colchester anfaller i den första halvleken från höger till vänster.
 
Skulle matchen sluta oavgjort blir det straffar utan förlängning.


Cupmatch på hemmaplan 

20:30 Matchen sparkas igång.
 
Colchester börjar matchen piggt och har en boll inne i mål efter en hörna från Anthony Wordsworth som till slut nickas i mål av Liam Henderson men målet döms bort för en ganska klar offside.
 
Wycombe har ett tidigt läge att ta ledningen då Kevin Betsy tvingar Ben Williams att göra en mycket bra räddning.
 
Båda lagen spelar en trevlig anfallsfotboll och man har flera bra lägen att göra mål på men oftast står det en sista försvarare i vägen.

Liam Henderson har ännu en boll inne i mål men på nytt blir målet bortdömt för offside.
 
David Mooney har ett bra skott som dock går utanför.
 
Även Anthony Wordsworth skjuter utanför i bra läge
 
Marvin McCoy vinner en nickduell mot Magnus Okuonghae och nära att ge bortalaget ledningen men Ben Williams får se bollen segla över sin egen målribba.
 
John White gör en fin löpning innan han blir nedgjord av Marvin McCoy 30 meter från mål. Frisparken tar Anthony Wordsworth hand och skjuter precis över målet.
 
Colchester är mycket nära att göra 1-0 i den första halvlekens sista minut då Anthony Wordsworth kommer i ett snabbt anfall tillsammans med David Mooney och Liam Henderson. Liam Henderson hittar in till Anthony Wordsworth framför målet men Leon Johnson gör en perfekt brytning och styr undan bollen till ännu en hörna för The U’s. Mycket nära 1-0 för Colchester. Hörnan blir resultatlös och domaren blåser av för halvtid
 
21:16 Halvtid
 
Första halvleken går till Colchester på poäng. Wycombe började ju bra men sen har det bara varit Colchester. 15-3 i skott och 8-0 i hörnor säger ju det mesta. Dock står det ju bara 0-0 och det är ju det som räknas.
 
Inget byte i halvtid
 
21:32 Avspark för andra halvlek
Den andra halvleken börjar med att Colchester för matchen och lagets nionde hörna efter bara 30 sekunder. Hörnan från Anthony Wordsworth går mot första stolpen men där nickar Scott Rendell bort bollen men inte bättre än att den hamnar son Ian Henderson som med ett mycket bra skott skjuter precis utanför den vänstra stolpen.
 
Colchester fortsätter att jaga ett ledningsmål. Lloyd James har ett bra skott men Wycombes målvakt Nikki Bull gör en fin räddning.
 
Ashley Vincent har ett bra skott men Dave Winfield bryter och bollen når aldrig fram till målet.
 
Wycombe har sin bästa chans då Magnus Okuonghae missar bollen och Scott Rendell får skottläge men Ben Williams gör en bra räddning och Wycombe får sin första hörna. Hörnan är dåligt slagen och Ben Williams plockar enkelt ner bollen och sätter igång ett snabbt anfall.
 
Colchester byter in evigt skadade Steven Gillespie. Gillie har nu fått vara skadefri i någon månad och gör nu säsongsdebut. Bara att hoppas rekordförvärvet är hel en längre tid nu.

Wales U-20 landslagsman Thomas Bender är mycket nära att ge Colchester ledningen men Nikki Bull gör en mycket bra räddning och på returen är Steven Gillespie framme men Bull hinner upp igen och Colchester får bara en hörna.
 
Wycombe tar ledningen
Helt mot spelet och hur orättvist som helst tar Wycombe ledningen då Kieran Murtagh hittar Kevin Betsy med en genial passning genom Colchesters försvar. Klart misstänkt offside men spelet får fortsätta och ensam med Ben Williams chippar Betsy enkelt bollen över målvakten och med en kvart kvar gör bortalaget 1-0
 
Colchester är nära att kvittera i anfallet efter ett bra skott av Lloyd James men på nytt gör Nikki Bull en mycket bra räddning och ännu en resultatlös hörna för The U’s
 
Wycombe avgör
Eftersom Colchester har satt allt framåt kommer ju självklart kontringslägen. Wycombe är inte sena på att utnyttja en sådan. Det är Scott Davies som är sist på bollen efter en mycket bra räddning av Ben Williams på Kevin Betsys skott men ingen i Colchester hinner tillbaka och Davies har inga problem att göra stöta in bollen i det tomma målet.
 
Colchester kan inte hämta sig från chocken och man skapar i stort sätt ingenting så matchen spelas i stort sätt bara av.
 
Wycombe hinner med att få en frispark i bra läge. Frisparken av Andy Sandell är mycket bra och alla tror att det ska bli mål men Ben Williams gör en mycket bra räddning och styr bollen i stolpen och på returen är Scott Davies där igen men den här gången lyckas han skjuta utanför.
 
Colchesters nästa match är på lördag och då möter vi Huddersfield hemma. Huddersfield vann idag mot Peterborough i JPT. Huddersfield ligger några placeringar bakom Colchester men det skiljer bara två poäng.
 
22:22 Matchen slut

Inget Wembley för Colchester den här säsongen. Fast det är ju klart, vi kan ju gå till FA Cupens semifinaler som ju spelas på Wembley.
 
Säsongens första förlust på hemmaplan. Resultatet var ju inte speciellt rättvist men det är ju målen som räknas.
 

Inget Wembley

Skott 22-7
Skott på mål 12-5
Hörnor 11-2
Gula kort 1-0
Bollinnehav 48-52%

 
Colchester
Ben Williams, Lloyd James, Matt Heath, Magnus Okuonghae, John White, Ian Henderson, Kem Izzet (Thomas Bender 63), Ashley Vincent (Steven Gillespie 55), Anthony Wordsworth, Liam Henderson, David Mooney(Kayode Odejayi 71)

Wycombe
Bull, McCoy, Winfield, Johnson(Westwood 63), Sandell, Strevens, Montrose, Davies, Betsy, Beavon, Rendell(Murtagh 74)
 
Colchester – Wycombe 0-2
0-1
Kevin Betsy (75:18), 0-2 Scott Davies (81:45)
 
Publik 2.379
Weston Homes Community Stadium, Colchester

Tillbaka till "Matcher 2010-2011"

REDAK COLCH2010-10-05 22:36:00
Author

Fler artiklar om Colchester