Lagbanner

Colchester 2-1 Notts County

The U's upp till plats sju i League One när vi vänder matchen sista kvarten efter två mål av Kayode Odejayi

Colchester – Notts County
League One
Weston Homes Community Stadium, Colchester
2010.10.23

 
Inför matchen.
Colchester tar emot den mycket anrika nykomlingen Notts County. Colchester siktar på att i första hand spräcka nollan framåt då man gått mållösa två matcher i rad. I andra hand siktar man ju såklart på en vinst då man ju mest spelar oavgjort. Åtta kryss på tolv matcher är ju lite väl mycket. Dock bara en förlust.

The U’s parkerar på en tionde plats tre platser men bara en poäng före Notts County.
 
Colchester har tvingats till några ändringar sista tiden då man har några skador I laget. Vi startade ju säsongen med i stort sätt samma startelva i nio raka matcher. Det är framförallt i försvaret som skadorna har kommit vilket ju är oroväckande. Nu saknar vi Magnus Okuonghae och Marc Tierney i försvarslinjen.
 
Notts County hade frågetecken i skyttekungen Lee Hughes men han är tillbaka efter en befarad höftskada.

Senaste mötet mot Notts County slutade 4-1 till Colchester efter ett hat-trick av Rowan Vine men det var ju för fem år sedan.


Match på hemmaplan idag

16:00 Avspark
 
Karl Hawley och Notts County har matchens första anfall då Hawley vänder bort Matt Heath men Heath hinner tillbaka och gör hörna för County. Hörnan blir farlig innan den hamnar hos Jon Harley som skjuter men bollen går utanför. Linjedomaren visar inspark, domaren visar hörna och så ändrar sig linjedomaren till offside så Colchester får i alla fall bollen.
 
Colchester får sin första tendens till målchans efter fem minuter då David Perkins jobbar på en död boll men han hinner upp den innan kortlinjen och slår ett bra inlägg till Ashley Vincent som tyvärr är någon meter för sen
 
Notts County tar ledningen
Efter åtta minuter tar Notts County ledningen. Det är Craig Westcarr som får bollen från Richard Ravenhill som fick hur mycket tid i världen och då har man ju inte några problem att hitta rätt. Westcarr behöver bara stöta bollen mellan benen på en utrusande Ben Williams.
 
Målet gör att The U’s numera är på 13:e plats.
 
Målskytten Craig Westcarr som varit skadad chansade men bytts ut någon minut efter målet.
 
Notts County har börjat matchen klart bäst och Ben Davies är nära att öka på till 2-0 men Ben Williams räddar skottet då vinkeln blir lite väl snäv.
 
Colchesters få anfall kommer mest efter slarv av Notts County som är det klart bättre laget. När man sen får chansen missar man totalt med sista passningen.
 
Notts County har ett bra anfall och John Spicer får ett mycket fint läge men Spicer misslyckas totalt med skottet.
 
Colchester börjar få lite att säga till om i slutminuterna då man faktiskt skapar något som är värt att kalla för målchanser. David Perkins har ett bra skott men Robert Burch som mest stått och frusit fångar bollen.
 
Anthony Wordsworth har ett bra skott men Robert Burch räddar bollen.
 
Även Colchester gör ett byte i första halvlek då Kayode Odejayi ersätter Anthony Wordsworth. Om det är för skada eller att John Ward sett nog vet vi inte. Enligt kommentatorerna var det ingen skada på Wordsworth utan att han ville ha in nytt i anfallet.
 
Colchester har verkligen rykt upp sig efter den mycket dåliga inledningen. Kayode Odejayi och Ashley Vincent väggspelar sig fint fram och vinner mark innan Vincent slår ett inlägg till David Mooney men tyvärr är bollen lite för hög.
 
Precis när klockan slår över till 45 minuter och fjärdedomaren visar upp två extraminuter att spela har Notts County ett anfall och John Spicer fintar bort David Perkins och skjuter men Perkins styr undan till en hörna. Hörnan blir till en kontring för The U’s och Ashley Vincent och David Mooney är nära att få in en kvittering men det blir bara en hörna för Colchester. Hörnan avslutas av Andy Bond men Robert Burch räddar
 

Ben Williams hade det jobbigt i den första halvleken

16:48 Halvtid och en mycket rättvis 1-0 ledning för bortalaget Notts County.

Det var bara County i 35 minuter men sen kom Colchester mycket starkt och man hade några halvbra chanser att kvittera men trots allt rättvist resultat. Men avslutningen ger ju i alla fall hopp för Colchester.

 17:05 Colchester sparkar igång den andra halvleken
 
Notts County börjar även den andra halvleken bäst men efter fyra minuter får Colchester den andra halvlekens första målchans då Kayode Odejayi snappar upp en förlupen boll mellan Countys försvar. Ensam med målvaken Robert Burch som dock räddar första läget och när bollen är på väg mot hörna får County helt oförklarligt frispark mot Odejayi.
 
Paul Reid råkar komma åt Lee Hughes som faller mycket enkelt. Frispark i mycket bra läge. Ben Davies går för mål men Ben Williams gör en mycket fin TV-räddning.
 
Colchester är mycket nära att kvittera då Ashley Vincent kastar ett inkast till David Perkins som hittar till Kayode Odejayi som nickar bollen förbi Robert Burch men på mållinjen står Krystian Pearce och sparkar bort bollen.
 
Colchester är inne i en mycket bra period nu och man är mycket nära att kvittera igen då Andy Bond avslutar ett mycket fint anfall med ett skott i stolpen.
 
Andy Bond är på nytt nära att göra 1-1 men på nytt vill bollen inte gå i mål.
 
Efter en timmes spel får Colchester sin första hörna men någon större farlighet blir det inte. Men i andravågen kommer Andy Bond och Tommy Williams bra fram på högerkanten men man tappar tyvärr ut bollen.
 
Notts County sticker upp med ett anfall när Lee Hughes avslutar med ett lamt skott.
 
Colchester kvitterar
Med en kvart kvar får Colchester en frispark lagom långt från mål. Kevin Smith är lite för närgången på Kem Izzet och The U’s får frispark. Då Anthony Wordsworth är utbytt tar nu Ashley Vincent hand om bollen och han hittar Kayode Odejayi framför målet precis framför Robert Burch. Kayode Odejayi som ju ersatte Wordsworth gör sitt första mål för säsongen.
 

Kayode Odejayi nickar in 1-1

Colchester som halkat ner till 15:e plats under matchen tar sig nu upp till en 12:e plats.
 
Colchester går för seger men Notts County vill inte släppa till något mer nu så man byter in en försvarare
 
David Mooney tar sig fram på högerkanten och är på väg in i straffområdet när Krystian Pearce kapar Mooney. Gult kort till Pearce.
 
Colchester tar ledningen
På frisparken som David Mooney fixade försöker Ian Henderson hitta Kayode Odejayi framför målet men bollen nickas undan men Tommy Williams skickar in bollen framför målet igen och där står Kayode Odejayi och nickar in sitt andra mål för dagen.
 

Stor matchhjälte

Målet tar Colchester upp till en sjunde plats och bara målskillnad gör att vi inte är på en kvalplats.
 
Matchen går in på stopptid och det återstår nu tre minuter att hålla tätt.
 
Colchester har inga större problem att försvara sig då Notts County inte har hämtat sig från chocken. County har ju i stort sätt inte anfallit på en timme så det är ju svårt att ställa om när man även gjort defensiva byten.
 
17:55 Matchen slut
 

Colchester vinner med 2-1 efter att ha vänt matchen sista kvarten. Colchester manager John Ward visade fingertoppkänsla när han bytte in Kayode Odejayi efter en halvtimme då spelet inte funkade.
 
Nästa match är mot Bournemouth borta nästa lördag. Körsbärslaget tog idag en stark poäng borta mot Sheffield Wednesday borta när man spelade 1-1. Men först ser vi fram mot morgondagens cuplottning då Colchester är nummer 15 i urnan i FA Cupens första omgång.


Jubel efter matchen

Colchester Notts County
Ben Williams Burch
Brian Wilson Thomson
Paul Reid Edwards
Tommy Williams Pearce
Matt Heath Harley
Ashley Vincent Spicer
Kemal Izzet Ravenhill
David Perkins Davies
Andy Bond Hawley
David Mooney Hughes
Anthony Wordsworth Westcarr
Avbytare Avbytare
Lloyd James Nelson
Mark Cousins Whiteley
Ian Henderson Smith
Lee Beevers Lee
Liam Henderson Jervis
Kayode Odejayi Fox
John White  Chilvers

Colchester - Notts County 2-1
0-1
Craig Westcarr (08:13), 1-1 Kayode Odejayi (75:52), 2-1 Kayode Odejayi (82:31)

Varningar Colchester: David Perkins Colchester (17), Ashley Vincent Colchester (89)
Varningar Notts County: Lee Hughes Notts County(72), Krystian Pearce Notts County (82)

Publik: 3.811
Weston Homes Community Stadium, Colchester


6  Skott 10
5  Skott på mål 6
2  Hörnor 2
6  Frisparkar 9
2  Gula kort 2
0  Röda kort 0
39  Bollinnehav 61

Tillbaka till "Matcher 2010-2011"





REDAK COLCH2010-10-23 18:33:00
Author

Fler artiklar om Colchester