Lagbanner

Colchester 3-1 Tranmere

Colchester går upp på femte plats efter en enkel seger mot Tranmere samtidigt som man nu är det enda laget i League One som är obesegrat


 Colchester gästas av Tranmere Rovers på lördagen och The U’s gör bara en ändring. Det är Pat Baldwin som får lämna plats åt Paul Reid. Baldwin utgick ju skadad förra helgen så Reid är nu tillbaka igen efter att ha varit skadad i någon vecka. Även Marc Tierney utgick skadad förra helgen men han är med i startelvan igen.
 
På bänken hittar vi nyinlånade anfallaren Liam Henderson samt även anfallarna Ian Henderson, Steven Gillespie och Kayode Odejayi. Fyra anfallare att välja på med andra ord vilket ju kan behövas då vi inte gör så där överdrivet mycket mål.


Hemmamatch 

Colchester ligger nia medans Tranmere ligger på nedflyttningsplats i League One. Låter ju som tre poäng men The U’s har ju bara tagit två poäng på dom två senaste matcherna mot lag på nedflyttningsplats då både Plymouth och Southampton låg där då.
 
16:00 Avspark
Inledningen är väldigt händelselös men efter sex minuter får Colchester en hörna.
 
Colchester tar ledningen.
Matchens första hörna går alltså till The U’s och den slås av Anthony Wordsworth. Hörnan går mot första stolpen men där nickar Enoch Showunmi bort bollen men inte bättre än att bollen hamnar hos David Perkins som med en genialisk passning hittar fram till David Mooney som från nära håll inte gör några misstag. Nu kanske det inte riktigt var en genialisk passning från Perkins utan mer en sneträff på ett skottförsök men det blev ju till en helt perfekt passning till Mooney som ju inte gjorde något misstag.


David Mooney gör matchens första mål

Colchester leder med 1-0 och man är nu på femte plats i League One.

 
Tre minuter efteråt får Colchester en frispark nära hörnflaggan. Anthony Wordsworth försöker att hitta Magnus Okuonghae framför målet och efter några flipperstudsar inne i straffområdet hamnar bollen framför Ashley Vincent som tyvärr skjuter över målet.
 
Colchester ökar på sin ledning
Efter en kvart får Colchester en mycket tveksam frispark då Aaron Cresswell ser ut att göra en perfekt brytning då John White har letat sig högt upp. Anthony Wordsworth trycker till och bollen och Peter Gulacsi har ingen chans i Tranmeres mål. 2-0 efter en kvar är ju klart över förväntningarna.


2-0 av Anthony Wordsworth
 
Colchester har full koll på spelet och Tranmere jagar mest boll.
 
The U’s avgör (!) matchen.
John Welsh fäller David Perkins på mittplan och självklart är det Antyony Wordsworth som tar hand om frisparken. Frisparken slås till Andy Bond framför målet som i sin tur nickar fram bollen till Magnus Okuonghae som nickar in 3-0 efter en halvtimmes spel. Det är Okuonghaes första mål för The U’s sen han kom till Colchester inför förra säsongen.

 
Magnus Okuonghae gör sitt första mål för Colchester

Tranmere får sin första hörna efter 35 minuter och det är i stort sätt det enda man haft så långt in i matchen. Hörnan blir totalt misslyckad och The U’s anfaller igen.
 
Tranmere får sin absolut bästa chans då Enoch Showunmi får en i det närmaste perfekt löpboll förbi Colchesters mittlås men Mark Cousins ser vad som håller att hända så han är snabbt framme och gör en perfekt bryning framför näsan på Showunmi.
 
Första halvleken får tre minuter bonustid
 
Colchester är mycket nära att öka på till 4-0 då Andy Bond har ett bra skott men målvakten Peter Gulacsi tycker att tre mål får räcka än så länge.
 
16:48 Halvtid och Colchester leder med 3-0 efter en perfekt första halvlek.
 
Även om 3-0 låter glasklart så är det ju tyvärr inte alltid så när det gäller Colchester. Vi har ju tappat 3-0 förut. När vi för två år sen hade 4-1 mot just Tranmere slutade matchen lite turligt 4-3 till The U’s efter en frenetisk press från Tranmere på slutet.

17:01 Avspark för den andra halvleken

Ashley Vincent är nära att göra mål för Colchester men Peter Gulachi gör en strålande fotparad.
 
Den andra halvleken är väldigt lik den första med i stort sätt bara Colchester och ingenting från Tranmeres sida.
 
Colchester skapar en hörna som blir till en mycket farlig dubbelhörna men Ian Goodison nickar tillslut bort bollen och faran över för den här gången.
 
Tranmere har något som faktiskt liknar ett anfall då man spelar runt fint och låter inte Colchester låna bollen. Dale Jennings försöker nå Lucas Akins framför målet men John White bryter bollbanan.
 
David Mooney skjuter från 20 meter men bollen går utanför den högra stolpen
 
Med 25 minuter kvar skickar Colchester in en debutant då Liam Henderson ersätter Ashley Vincent i anfallet.
 
Colchester behöver inte direkt anstränga sig på slutet och man undrar ju hur Tranmere lyckades att undvika ramla ur League One förra säsongen. Ska nog hända väldigt mycket om Tranmere ska undvika en nedflyttning även denna säsong.
 
Colchester får straff
David Perkins passar fram Kayode Odejayi som bryter in i straffområdet och precis när han ska avsluta blir han fälld av Ian Goodison. Goodison får gult kort och Anthony Wordsworth tar hand om straffen. Wordsworth går mest på kraft men bollen är inte så välplacerad då Peter Gulacsi går åt rätt håll så han räddar straffen.
 
Tranmere tröstmålar
Colchester som precis missat en straff är inte riktigt på tårna då Tranmere har sitt första avslut på mål i anfallet efter straffmissen. Enoch Showunmi blir frispelad av Joss Labadie och ensam med Mark Cousins gör han inget misstag och Tranmere får ett tröstmål
 
Colchester får en frispark i halvbra läge precis utanför straffområdet men lite väl långt ner på högersidan. Anthony Wordsworth försöker gå på känsla men bollen går rakt på målvakten.
 
Kayode Odejayi lurar offsidefällan men avslutet går utanför
 
Colchester spelar av matchen och man tar sin första hemmaseger för säsongen så man bara spelat 1-1 hemma tidigare.
 
17:55 Matchen slut
 
Colchester vinner matchen med säkra 3-1 där man utan större problem gick fram till 3-0 efter en halvtimme. Colchester gör en bättre andra halvlek men man gör tyvärr inget mål medan Tranmere gör mål på sin enda chans.
 
Colchester tar sig upp på kvalplats och man är bara två poäng efter serieledarna Peterborough United.
 
Nästa match för Colchester är på tisdag då Colchester får besök från London för ett Essex-derby när Dagenham & Redbridge gästar Weston Homes Community Stadium. Daggers spelade idag mycket överraskande 2-2 på The Valley mot Charlton . I den matchen tog Charlton ledningen på stopptid men matchen slutade alltså oavgjort ändå då även Daggers gjorde mål på stopptiden. Dagenham som ligger sist i League One måste ju som sagt börja vinna men på tisdag gör man det inte.

  Colchester     Tranmere    
  Mark Cousins     Gulacsi    
  John White     Blanchard xx  
  Magnus Okuonghae     Grandison    
  Paul Reid     Goodison xx  
  Marc Tierney     Cresswell    
  David Perkins     Mendy 42 Ut 62
  Kem Izzet     Welsh 87  
  Andy Bond   Ut 82 Labadie    
  Ashley Vincent   Ut 67 Akins   Ut 53
  David Mooney   Ut 75 Showunmi    
  Anthony Wordsworth     Jennings   Ut 70
  Avbytare     Avbytare    
  Liam Henderson   In 67 McGurk   In 70
  Ian Henderson   In 82 Cathalina    
  Kayode Odejayi 90 In 75 Collister    
  Steven Gillespie     Fraughan   In 62
  Lloyd James     Thomas-Moore   In 53
  Matt Heath     McLaren    
  Ben Williams     Bakayogo    

Colchester - Tranmere 3-1
1-0 David Mooney (
06:49), 2-0 Anthony Wordsworth (15:36), 3-0 Magnus Okuonghae (30:33), 3-1 Enoch Showunmi (81:16)

Publik 3.637
Weston Homes Community Stadium, Colchester


Tillbaka till "Matcher 2010-2011"

REDAK COLCHbarside@hotmail.com2010-09-25 18:14:00
Author

Fler artiklar om Colchester