Colchester 3-2 Leyton Orient
Hemmamatch

Colchester vänder tidigt 0-2 underläge och tar sin tredje raka seger när man vinner med 3-2 och befäster positionen som ett topplag

Colchester jagar sin tredje raka seger mot Leyton Orient på tisdagskvällen.

Colchester ställer upp med exakt samma lag som i lördags besegrade serietvåan Bournemouth på bortaplan. The U’s som under inledningen av säsongen har spelat med 4-3-3 men ändrade i lördags under spelets gång till 4-4-1-1 vilket var så framgångsrikt så nu provar manager John Ward det spelsystemet redan från början.

Colchester som klättrat upp till den tredje platsen i League One jagar först och främst Huddersfield som ju är tvåa efter Brigton som är lite väl långt före för tillfället. Colchester är tre mål sämre än Hudds för tillfället. Leyton Orient ligger på 18:e plats farligt nära nedflyttning men tack vare bättre målskillnad är man än så länge på säker mark.

Colchester spelar som vanligt i sina randiga tröjor mot Leyton Orient som har sina röda tröjor.

Colchester anfaller i den första halvleken från vänster till höger i datorns radiovärld.

Här spelas matchen

20:45 Avspark
Colchester gör avspark och skickar som vanligt upp bollen men Terrell Forbes nickar undan bollen men inte bättre än att Andy Bond får ett bra skottläge vilket han utnyttjar. Skottet är bra men Lee Butcher är med på noterna och räddar till matchens första hörna efter bara sex sekunders spel!

Colchester har verkligen satt full fart framåt och David Mooney har ett bra skott men Andrew Whing står i vägen och The U’s får börja om.

Colchester får sin tredje hörna efter fem minuters spel. Tyvärr har ingen varit speciellt farlig än så länge.

Efter sju minuter kommer Orient över planhalvan för första gången och även dom skapar en hörna men Paul Reid skickar undan bollen.

Leyton Orient tar ledningen
Helt mot spelet men ack så vanligt när det gäller Colchester. Leyton Orient får en frispark när Kem Izzet fäller Jimmy Smith. Frisparken hamnar hos Dean Cox som från vänsterkanten skickar in bollen framför mål och där nickar Alex Revell in matchens första mål. 1-0 till bortalaget efter tio minuter vilket inte ens är nära att vara rättvist.

Leyton Orient ökar på ledningen
Colchester får en spelar skadad samtidigt som Leyton Orient får en hörna. Med en spelare utanför planen för omplåstring försöker Charlie Daniels hitta Dean Cox framför målet men Andy Bond rensar undan bollen men inte bättre än att den snabbt är åter i Orients ägo. Bollen skickas in framför målet igen och det ser ut som Matt Heath är på bollen och ställer Ben Williams i Colchesters mål. Förmodligen ett självmål men Alex Revell får målet än så länge. Hans andra i så fall.

Två anfall, två mål för The O’s

The U’s har nu hamnat på en sjätte och sista kvalplats i League One.

Två ordentliga kallduschar för Colchester som på något sätt hamnat i underläge med 2-0 efter bara 20 minuter.

Colchester reducerar
Bara fem minuter efter Leyton Orients 2-0 mål så lyckas Colchester få en reducering. En mycket viktig reducering samt att den kom så snabbt. Målet gjordes av Matt Heath som dundrar in bollen under målvakten Lee Butcher. Målet kom efter en hörna från Brian Wilson

Hittade bara en gammal bild på Matt Heath. Men målet hittade Heath...

Ett mål som ger The U’s hopp inför fortsättningen av matchen.

Colchester kvitterar
Målen verkligen ramlar in den här kvällen. Ashley Vincent blir framspelad av Kayode Odejayi och precis när Vincent tagit sig in i straffområdet kommer Andrew Whing och kapar Vincent. Solklar straff och bara gult kort till Whing som klarar sig undan en frilägesutvisning. David Mooney tar hand om straffen och skickar Lee Butcher åt fel håll och Colchester har kvitterat.

David Mooney gör ännu ett mål för The U's

The U’s byter plats med Bournemouth och Colchester är nu femma.

Mycket viktigt att The U’s fick in en kvittering innan halvtid. Det har ju i stort sätt bara varit Colchester men att hämta upp 2-0 till 2-2 tyder ju på en viss styrka.

Colchester pressar på direkt efter avspark för att få in ett tredje mål och Matt Heath har en bra nick men Lee Butcher har inga större problem att ta bollen.

Charlie Daniels försöker lirka in bollen från 20 meter men bollen går över Ben Williams målställning.

Dean Cox blir frispelad men bollen är lite för lång så Ben Williams hinner ut och skickar bort bollen framför fötterna på Cox.

Fjärdedomaren visar upp tre minuters extraspel

David Mooney har första halvlekens sista chans men bollen går utanför

21:33 Halvtid

2-2 och 15 minuters vila som verkligen behövs i en mycket underhållande första halvlek. The U’s får ju vara nöjda med att ha hämtat upp 2-0 men trots allt har det ju i stort sätt bara varit Colchester i första halvlek. Kan Colchester fortsätta med samma spel i andra ska det nog kunna bli tre poäng till Essex.

Inget av lagen gör något byte i halvtid

21:50 Avspark
Colchester gör som i första halvleken. Full fart framåt och Kayode Odejayi har ett stenhårt skott från 18 meter i stolpen innan det ens gått en minut av den andra halvleken.

David Perkins fäller Adam Chambers som får en frispark mellan straffområdet och hörnflaggan. Charlie Daniels provar med ett hårt och lågt inlägg men Matt Heath står i vägen och det blir till en resultatlös hörna för Leyton Orient.

Bortsätt från den första minuten är det Leyton Orient som börjat den andra halvleken bäst. Orient har ett mycket bra anfall och man är mycket nära att återta sin ledning. Det är Andrew Whing som har ett mycket bra skott men på något sätt lyckas Brian Wilson rädda det övergivna målet när Ben Williams har missat. Orients bästa anfall i matchen och då blev det inte mål.

Colchester har ett bra läge att ta ledningen då David Mooney blir framspelad av Kem Izzet men Mooney kommer ur läget. Mooney försöker hitta Andy Bond framför mål men bollen styrs undan till hörna. Brian Wilson hittar Kayode Odejayi som nickar på mål men Andrew Whing räddar på mållinjen.

Leyton Orient har verkligen rykt upp sig och Tommy Smith har ett bra skott men bollen går över målet.

Ashley Vincent gör mycket snyggt bort Andrew Whing men Terrell Forbes är inte så imponerad och tar hand om bollen i andraläget.

Brian Wilson tar hand om Colchesters tionde hörna och hade bara Kayode Odejayi tajmat upphoppet bättre hade förmodligen Colchester tagit ledningen.

David Mooney har ett bra läge då han skjuter mitt i steget men Lee Butcher låter sig inte överlistas.

Tommy Williams tar hand om en hörna och bollen hamnar hos Andy Bond men Lee Butcher står rätt och fångar bollen.

Colchester har vänt på matchen
Colchester får en frispark 25 meter från mål. Tommy Williams som drog in en liknade i helgen är klart intresserad med sin vänsterfot. Det blir Brian Wilson som tar hand om frisparken och även han gör mål på frispark. Han skruvar den runt muren och Lee Butcher kan bara stå och titta på.

Brian Wilson avgör matchen med sitt första mål för The U's

Colchester tar sig upp till platsen där man började dagen. Trea.

Tommy Williams som i lördags gjorde sitt första mål sedan april 2004 har nu gjort två mål på bara några dagar

The U’s har alltså vänt på matchen efter att ha hamnat i ett tidigt underläge med 2-0. Men Colchester fortsatte att köra på och har nu vänt till 3-2 med tio minuter kvar. Leyton Orient måste sätta allt framåt nu.

Inbytte Jonathan Tehoue har ett bra skottläge men skottet är totalt misslyckat då bollen träffar hörnflaggan.

Fjärdedomaren visar fyra extraminuter.

Leyton Orient får en sista chans att kvittera då Dean Cox lurar Paul Reid och när Cox har i stort sätt öppet mål skjuter han utanför från mycket nära håll.

22:40 Matchen slut
Det är det sista som händer för 30 sekunder senare blåser domaren av matchen och The U’s vinner sin tredje raka match

En härlig seger för The U’s som verkligen behövde tre poäng eftersom sex av de sju första lagen vann sina matcher ikväll. Även om vi låg under med 2-0 så var segern trots allt rättvis

Nästa match för The U’s är på lördag och då väntar Bradford City i FA Cupens första omgång. Bradford vann idag mot Bury borta med 1-0

Colchester - Leyton Orient 3-2
0-1 Alex Revell (10:20), 0-2 Alex Revell (17:10), 1-2 Matt Heath (22:13), 2-2 David Mooney (30:19), 3-2 Brian Wilson(79:56)