The U's vänder 0-1 till 2-1 men Essex-derbyt slutar oavgjort

Colchester – Dagenham & Redbridge
2010.09.28
League One
Weston Homes Community Stadium

Colchester ställer på tisdagskvällen upp med exakt samma lag som I helgen besegrade nästjumbon Tranmere Rovers med 3-1. I kväll är det även denna gång nästjumbon som gästar Colchester i ett Essex-derby för även om Dagenham & Redbridge kommer från Londons förorter ligger man i grevskapet Essex. Nu är det faktiskt första gången man möter Dagenham & Redbridge men The U’s har dock mött föregångarna Redbridge Forest i början av 90-talet i Conference. Sen har man mött föregångarna till Redbridge Forest som ju är en sammanslagning mellan flera olika klubbar och där hittar vi även Ilford som The U’s mötte nån gång på stenåldern.

I Colchester hittar vi en spelare som verkligen ser fram mot den här matchen. Det är lagkaptenen Magnus Okuonghae som ju spelade i Daggers inför förra säsongen då Paul Lambert värvade Okuonghae till The U’s. I Dagenham hittar vi Philip Ifil som ju spelade i Colchester förra säsongen och han vill bevisa att han skulle fått förlängt kontrakt med Colchester.

Colchester ligger inför matchen på en femte plats i League One medans Daggers ligger ju näst sist.

Här spelas derbyt

20:45 Avspark
Colchester får efter en minut ett bra frisparksläge då Ashley Vincent blir fälld. Frisparken av Anthony Wordsworth blir inte speciellt bra.

Bottenlaget Daggers börjar bäst och man är mycket nära att göra 1-0 efter tre minuter då Romian Vincelot nickar utanför i ett alldeles för bra läge.

Dagenham tar ledningen
Paul Reid fumlar med bollen på mittplan och det tar Dagenham vara på när Philip Ifil skickar in ett perfekt inlägg till Bas Savage som har öppet mål då Colchester inte har hunnit ställa om.

Colchester hamnar nu under kvalstrecket  då man nu är sjua

Det här är första gången sedan premiären borta mot Exeter som Colchester ligger under i matchen.

John White försöker med ett skott från distans men utan större lycka.

Dagenham kör på och man är nära att göra 2-0 efter ett nytt sjabbel av Paul Reid men den här gången räddar Mark Cousins till en hörna.

Kem Izzet försöker hitta till David Mooney men Dagenham bryter och gör en blixtsnabb omställning då man kommer fyra mot fyra. Danny Green avslutar med ett mycket bra skott men Mark Cousins räddar till en hörna som han sedan boxar undan från alla farligheter.

Andy Bond skjuter från 25 meter men skottet går utanför.

David Mooney försöker lirka in bollen vid bortre krysset men Daggers målvakt Tony Roberts bevakar mest bollen som går utanför

Efter en halvtimme är det fortfarande 1-0 vilket Colchester ska vara väldigt tacksamma för då målskytten Bas Savage står i vägen för bollen som var på väg in i mål efter ett skott från Stuart Lewis. Bollen var på väg in i mål men Savage (!) räddar Colchester. Bollen är dock kvar i spel och Danny Gain försöker med ett skott men bollen blockas av David Perkins innan Danny Green försöker skjuter utanför. Colchester kom undan med blotta förskräckelsen där.

Colchester har sin bästa målchans då Marc Tierney hittar David Mooney med ett perfekt inlägg men bollen nickas över från nära håll.

Colchester kvitterar
Helt mot spelet kvitterar Colchester till 1-1 efter ett perfekt inlägg från John White som hittar in till Ashley Vincent som i sin tur nickar in bollen från sex meter. Inte speciellt rättvist.

Ashley Vincent kvitterar

Colchester klättrar upp till en kvalplats igen då man nu är sexa

Colchesters första halvlek är den klart sämsta så här långt och det är med mycket tur vi har 1-1 i halvtid för Bas Savage är på nytt nära att göra mål men på nytt missar han i stort sätt öppet mål

21:31 halvtid
En minst sagt urusel första halvlek där vi dock lyckats kvittera. Det är ju skönt att vi kan göra en urkass första halvlek och ändå vara med målmässigt tillskillnad från Colchesters tidigare matcher då vi varit klart bäst i matchen men ändå bara fått en poäng.

Inget av lagen gör något byte i halvtid

21:48 Avspark för den andra halvleken.
15 sekunder tar det för Daggers att få andra halvleks första hörna. Hörnan nickas dock undan av John White

Inledningen av den andra halvleken ser ju tyvärr ut som den första med ett Dagenham som jagar mål. Lite svårt att tro The U’s är topplaget och Daggers bottenlaget.

Colchester gör ett första byte med en halvtimme kvar då anfallaren Kayode Odejayi ersätter mittfältaren Andy Bond. Ett offensivt byte med andra ord.

Colchester tar ledningen
Colchester tar väldigt orättvist ledningen med 2-1 efter mål av David Mooney. Det är David Perkins som står för förarbetet och medans Daggers försvar markerar sina spelare inne i straffområdet stannar Perkins upp och kollar läget och där står ju David Mooney ganska ensam i utkanten av straffområdet och Mooney drar upp bollen i vänstra krysset hur snyggt som helst.

David Mooney ger The U's ledningen

Colchester klättrar nu upp till en tredje plats i League One bara en poäng från den absoluta toppen.

Colchesters ledningsmål verkar betyda mycket för helt plötsligt får man kontroll på matchen.

Dagenham kvitterar
Colchesters kontroll varade dock inte allt för länge då Romain Vincelot i hård kamp med Magnus Okuonghae hinner först på ett inlägg från Danny Green och Vincelot nickar in 2-2 med 20 minuter kvar.

Colchester är tillbaka på en sjätte plats.

Magnus Okuonghae och målskytten Romain Vincelot nickar ihop och efter flera minuters omplåstrande byter Daggers ut Vincelot mot Billy Bingham. Okuonghae fortsätter tills vidare.

Kayode Odejayi spelar fram till David Mooney som skjuter i insidan av stolpen innan Daggers försvar får tag på bollen . Mycket nära att The U’s återtar ledningen.

Ashley Vincent får inte riktigt träff på bollen då han försöker nicka så målvakten Tony Roberts har inte allt för stora problem.

Även Magnus Okuonghae tvingas till ett byte.

Colchester är på nytt väldigt nära att ta ledningen när Ashley Vincent den här gången överlistar målvakten Tony Roberts men Scott Doe räddar på mållinjen

Marc Tierney slår axeln ur led och Colchester tvingast till ett byte. In kommer anfallaren Liam Henderson

Fjärdedomaren visar upp otroliga nio minuters stopptid

I den sjätte stopptidsminuten får Colchester ett mycket bra läge efter en hörna. Anthony Wordsworth hittar in till Liam Henderson som nickar över från sex meter.

Med bara en minut kvar får Daggers en frispark i väldigt bra läge. Frisparken blir dock lite för lång så Bas Savage får nicka tillbaka bollen och då tar Mark Cousins hand om bollen. Cousins startar ett sista anfall för The U’s och Dagenham är nära att göra självmål då Mark Arber ska nicka tillbaka bollen men tyvärr får The U’s går bollen utanför och Colchester får en hörna på stopptid till stopptiden. Hörnan blir farlig men matchen slutar 2-2 för domaren blåser av sekunderna senare.

22:42 Matchen slut

Matchen slutar 2-2 vilket egentligen inte är godkänt men med tanke på hur matchen såg ut ska The U’s vara nöjda med en poäng. Colchester har nu fyra matcher i rad mött lag på nedflyttningsplats. Colchester har vunnit en och tre har slutat oavgjort. Tre av matcherna har även varit på hemmaplan så riktigt godkänt kan man ju inte säga det är.

Nästa match är på lördag då The U’s möter MK Dons på stadium:mk. En inte allt för lätt match. MK Dons mötte idag Charlton borta och den matchen förlorade man med 1-0

Colchester är dock fortfarande League Ones enda obesegrade lag och man är fortfarande på en kvalplats.

Colchester - Dagenham & Redbridge 4-1
0-1 Bas Savage (14:47), 1-1 Ashley Vincent (42:55), 2-1 David Mooney (64:17), 2-2 Roman Vincelot (71:07)

Publik: 4.515