Lagbanner
Colchester 1 - 0 Swindon Supermarine, FA Cupen Omgång 2
Den här tävlar vi om

Colchester 1 - 0 Swindon Supermarine, FA Cupen Omgång 2

Colchester vidare mot Swindon Supermarine men det var väldigt nära att Marine fick med sig ett omspel hem.

Colchester United – Swindon Supermarine
FA Cup: Omgång 2
2010.11.27
Weston Homes Community Stadium, Colchester
 
Colchester möter Swindon Supermarine i FA Cupens andra omgång på Weston Homes Community Stadium. I den första omgången tog sig Colchester vidare efter vissa problem mot Bradford City. Colchester vann hemma med 4-3.
 
Swindon Supermarine tog sig vidare till andra omgången efter seger hemma mot Eastwood Town med 2-1. Tidigare i FA Cupen har man slagit ut Bath City efter omspel. Första matchen slutade 0-0 hemma men Swindon vann returen borta med 4-3 där segermålet kom på stopptid. Man har även slagit ut Hungersford Town med 4-0, Weymouth med 3-0 samt Brading Town med 4-0. Swindon Supermarine spelar alltså sin sjunde match i årets FA Cup.
 
I fortsättningen kommer jag att skriva Marine i stället för Swindon Supermarine.
 
Colchester gör två ändringar från tisdagens förlustmatch mot Brentford. Det är Marc Tierney och Andy Bond som har småskavanker och dom står alltså över dagens match. In kommer i stället Kem Izzet och Tommy Williams. Izzet var ju avstängd i tisdags men nu är han med igen. Det visar ju bara att Colchester tar seriös på den här matchen. På bänken hittar vi även evigt skadade Steven Gillespie som försöker sig på ännu en comeback.
 
Marines manager var i Colchester i tisdags och spionerade på The U’s. En sak glömde han bort. Det var hur man tog sig till arenan för dom kom väldigt sent fram då dom kört vilse. Förmodligen hade dom en dåligt uppdaterad vägbeskrivning som tog dom till Layer Road och inte till Weston Homes Community Stadium. Marine har dock kommit fram och matchen startar som planerat.
 
Det skiljer ungefär 100 placeringar mellan lagen. Colchester är ett av de bästa lagen i FA Cupen placeringsmässigt samtidigt som Marine är det sämsta laget som är kvar i årets FA Cup. Ingen annan match i helgens FA Cup har större skillnad mellan lagen. Kan ju bara sluta på ett sätt men först ska man ju spela om det som tur är. Större under har ju hänt förr och för tio år sedan vann Beddlington Terriers mot Colchester med 4-1 och då var Beddlington ett sämre lag än vad Marine är. Men vi har ju även 9-1 mot Leamington att skriva hem om för några år sedan. Sist Colchester förlorade mot ett lag utanför ligan var 2001 då Chester City vann på Layer Road med matchens enda mål. Undertecknad hade då den tvivelaktiga äran att bevittna matchen.


Här spelas dagens match i FA Cupen

16:00 Avspark av Marine
Colchester har matchens första anfall efter en minut när Ashley Vincent skjuter ett bra skott men Will Puddy i Marines mål räddar.
 
Tommy Williams hittar in med ett fint inlägg till Paul Reid som nickar bollen via målvaktens ben och över målet.
 
Inte så förvånade att det öppningskvarten bara varit Colchester. Marine tog sig i alla fall in i straffområdet vid ett tillfälle men Jamie Gosling får aldrig något skottläge då Pat Baldwin står i vägen.
 
Efter en kvart får Marine ett visst hopp då Colchesters försvar blir lite väl nonchalanta med lite väl snäva bakåtpassningar utan större marginal. Ashan Holgate är mycket nära att snappa upp bollen framför Ben Williams.
 
Kayode Odejayi erövrar bollen från Marines försvar men Odejayi blir alldeles för ivrig när han ska skjuta för skottet går väldigt långt utanför.
 
Chris Allen i Marine är mycket nära att ge bortalaget en mycket överraskande ledning. Det är efter ett snabbt inkast från Kyle Lapham i Marine som Allen får bollen och från ett mycket bra läge skjuter han utanför. Matchens bästa chans så här långt. Lite kuriosa är att Allen spelade för Cheltenham när John Ward var manager för Cheltenham. Ward lånade ut Allen till Swindon Supermarine och nu är han alltså kvar där. Hade ju suttit fint med ett mål mot Ward som tack för senast.
 
Colchester tar ledningen
Marine var ju nära att ta ledningen men i anfallet efter gör Colchester mål. Det är efter Ben Williams utspark som bollen hamnar hos Ian Henderson som i sin tur tar sig fram mot Straffområdet innan han spelar vidare till David Mooney som på bortre stolpen trycker in 1-0.


David Mooney gör 1-0 

Colchester och David Mooney försöker att dubbla sin skörd men skottet går utanför.

Colchester får en frispark i farligt läge när Kayode Odejayi blir kapad av Leigh Henry någon meter utanför straffområdet. Tommy Williams tar hand om frisparken men skottet går väldigt högt över.
 
Colchester stenkoll på matchen men Marines försvar spelar väldigt bra och släpper inte till allt för många chanser för Colchester.
 
Matthew Robinson rensar undan en hörna från Brian Wilson
 
Ian Henderson har ett bra skott som går precis över Will Puddys målställning.
 
Colchester försöker spela lite väl snyggt så istället för att skjuta när man får bra läge så försöker man hitta en annan spelare i bättre läge. Det försöker Ian Henderson med när han spelar fram Kayode Odejayi som dock inte får ordning på bollen så Will Puddy hinner fram och tar bollen.
 
Fjärdedomaren visar upp två extraminuter.
 
16:47 Halvtid
Första halvlek slutar 1-0 till Colchester som ju har varit det klart bättre laget vilket inte är speciellt förvånande. Marine har haft sitt läge men tog inte vara på den. Colchester måste dock spela mycket bättre i andra för att man ska vara nöjd.

 Inget av lagen behöver göra något byte i halvtid
 
17:03 Avspark i den andra halvleken
 
Marine får en frispark straxt utanför Colchesters straffområde efter bara några sekunder i andra halvlek när Paul Reid fäller Ashan Holgate. Chris Taylor tar hand om frisparken men Pat Baldwin tar enkelt hand om bollen.
 
Colchester fortsätter att ha bra kontroll på matchen men mer än några halvfarliga skott från 25 meter kommer man inte
 
David Mooney skjuter utanför från en hyfsad bra position.
 
Matthew Robinson kastar ett snabbt inkast till Jamie Gosling som är väldigt nära att kvittera matchen när han först vänder bort Paul Reid och sen även Pat Baldwin. Ben Williams kommer ut och Gosling skjuter bollen i stolpen och returen tar Paul Reid hand om. Colchester kontrar och får en resultatlös hörna.
 
Marine har verkligen fått luft under sina vingar och nu pressar man helt plötsligt tillbaka Colchester som verkar tagna på sängen.
 
Chris Taylor i Marine tar emot en frispar från distans och från 18 meter drar han till men bollen går utanför.
 
Marine ställer till en hel del oreda och man börjar tänka på något pinsamt försvarstal men än så länge är det Colchester som har ledningen.
 
Ashan Holgate skjuter ett skott utifrån men bollen går över
 
Colchester är nära att i stort sätt avgöra matchen när Brian Wilson skjuter men Will Puddy i Marins mål räddar till hörna.
 
David Mooney fixar fram ännu en hörna när han skjuter från 15 meter men Matthew Robinson styr undan. Hörnan blir än en gång resultatlös.
 
För tillfället är det Colchester som mest kontrar och det var ju inte den här matchbilden man ens hade funderat på innan matchen. För Marine leker livet och man vinner mer och mer 50/50 situationer.
 
Leigh Henry får ett fint inlägg från Chris Allen och han nickar bra men Ben Williams tar hand om bollen.
 
David Mooney är väldigt skottglad den här eftermiddagen men Will Puddy räddar igen.
 
Marine får med tio minuter kvar ett riktigt friläge när Ben Wells vinner en duell med Paul Reid men Ben Williams är snabbt ute och skär av vinkeln vilket gör att Wells skjuter rakt på Williams. Nu börjar det bli lite väl mycket Marine.
 
Colchester får ett bra läge att avgöra matchen när nyinbytte Liam Henderson och Anthony Wordsworth kommer fram men Henderson skjuter över.
 
Marine är mycket nära en kvittering när Kyle Lapham skickar in ett inkast framför mål, Paul Reid missbedömer bollen som bara dimper ner mitt i straffområdet och Dave Bampton är nära att få en tå på bollen men Ben Williams räddar.
 
Brian Wilson skjuter ett skott som Will Puddy som med en mycket snabb utspark hittar Ben Cook som från långt håll försöker göra mål men bollen går ganska långt utanför.
 
Fjärdedomaren visar upp fyra minuter
 
Colchester försöker döda matchen på stopptid när Ashley Vincent går ner till hörnflaggan i stället för att gå på mål. Inte så populärt från fansen.
 
Kem Izzet drar på sig en onödig frispark i slutsekunderna. Marine sätter upp alla spelare inklusive målvakten. Frisparken går mot bortre stolpen men Ben Williams kommer och plockar ner bollen samtidigt som han får en frispark.


Räddade Colchester på slutet 

17:54 Matchen slut
 
Colchester vinner matchen med 1-0 vilket inte är godkänt. The U’s gjorde en dålig match men det viktigast är ju att vara med i urnan när den tredje omgången lottas imorgon nu när de riktigit stora lagen går in i turneringen.
 
Colchester nästa match är nästa helg då serieledarna Brighton står för värdskapet nere på sydkusten. Brighton spelade idag mot FC United of Manchester i den andra omgången av FA Cupen. Den matchen slutade överraskande 1-1 i Brigthon.


   Colchester     Swindon Supermarine    
 1  Ben Williams    90  Will Puddy    
 20  Brian Wilson      Kyle Lapham    
 5  Pat Baldwin      Leigh Henry    
 6  Paul Reid      Dave Bampton  71  
 31  Tommy Williams      Matthew Robinson    
 7  Ashley Vincent      Ben Wells   Ut 81
 10  Kemal Izzet      Chris Allen   Ut 90
 17  David Perkins      Chris Taylor  xx  
 16  Ian Henderson Ut 83    Nick Stanley    
 19  David Mooney      Jamie Gosling   Ut 69 
 15  Kayode Odejayi Ut 67    Ashan Holgate  90  
   Avbytare      Avbytare    
 3  Lee Beevers      Justin McKay    
 22  Anthony Wordsworth In 83     Sam Morris   In 81
 18  Steven Gillespie      Luke Hopper   In 90
 26  Lloyd James      Steve Cook   In 69
 27  Liam Henderson In 67  xx  Gary Horgan    
 28  Matt Heath      Danny Allen    
 12  Mark Cousins          
 
Colchester – Swindon Supermarine 1-0
1-0 David Mooney (21:50)
 
Publik: 3.047
Weston Homes Community Stadium, Colchester

 18 Skott  9
 5 Skott på mål  7
 8 Hörnor  1
 10 Frisparkar  7
 2 Gula kort  3
 0 Röda kort  0
 51 Bollinnehav  49

Tillbaka till "Matcher 2010-2011"

Layer Road2010-11-27 18:09:00
Author

Fler artiklar om Colchester