Colchester-Yeovil
League One
2010.12.11
Weston Homes Community Stadium, Colchester

Colchester tvingas till flera ändringar då man dras med flera skador. I försvaret är Marc Tierney och Magnus Okuonghae båda borta på grund av skador. Andy Bond saknas på mittfältet och i anfallet saknas David Mooney som varit sjuk under veckan. Mooney sitter dock på bänken och är redo att hoppa in då han inte orkar 90 minuter för tillfället. Bond och Mooney har gjort över en tredjedel av målen så det kan ju bli kännbart.

Colchesters laguppställning påminner om laguppställningen Colchester började säsongen med då man spelade med spelsystemet 4-3-3 vilket man gjorde bra. På senare tid har det blivit mer traditionella 4-4-2 eller än värre 4-5-1. Nu är man tillbaka till 4-3-3 vilket ger hopp om framtiden.

Yeovil Town jagar poäng som bottenlag och man ställer upp med defensiva 4-5-1. I försvaret hittar vi Adam Virgo som spelade i Colchester för några år sedan. På bänken hittar vi även Sam Williams som var på lån under någon månad från Aston Villa. Han lyckades aldrig slå sig in i Villa och tillhör nu Yeovil Town.

Colchester har vunnit de fyra senaste matcherna mot Yeovil Town och har sju raka utan förlust mot The Huish-men. Senaste förlusten mot Yeovil kom år för nästan exakt tio år sedan då Yeovil vann med förnedrande 5-1 i FA Cupen

Colchester börjar matchen på en sjunde plats i League One men eftersom Oldhams match har blivit inställd så räcker en poäng för att passera Oldham. Yeovil ligger näst sist och man är sex poäng från säker mark som heter Leyton Orient och Rochdale.

16:02 Avspark
Colchester sparkar igång matchen och Kayode Odejayi lyckas springa offside efter tio sekunder.

Matchen öppnar väldigt avvaktande och inget av lagen har något direkt bra anfall utan man springer mest offside. Närmast var när Yeovil Town var framme men Kem Izzet nickade säkert tillbaka bollen till målvakten Ben Williams.

Matchens bästa anfall har Colchester efter en kvart då Ashley Vincent kommer fram på högerkanten och han slår ett bra inlägg till Kayode Odejayi som dock nickar utanför.

Colchester får en frispark i bra läge när Paul Huntington tar bollen med handen. Tommy Williams försöker med en hård frispark där man bara sätter huvudet till men bollen är någon decimeter för hög.

Paul Huntington i Yeovil tvingas till ett byte efter bara 20 minuter

Yeovil börjar ta tag i matchen och även om man inte direkt skapar något så har man bra koll på spelet. Inte vad man direkt hoppats på mot bottenlaget hemma.

Yeovil får en frispark i bra läge och den tar förre Colchester spelaren Adam Virgo hand om. Ett hårt och bra skott som tar i utsidan av muren och bollen tappar så mycket fart att Colchester tar hand om bollen

Colchester får sin första hörna efter en halvtimme. Hörnan tar Anthony Wordsworth hand om och han hittar Kayode Odejayi som hoppar högst men nicken går tyvärr över ribban.

Adam Virgo vill gärna göra mål på sitt gamla lag och han har ett bra skott från 25 meter men Ben Williams räddar bollen.

Colchester börjar få ordning på matchen i slutet av första halvleken och man spelar någorlunda bra i slutet men mer än tendenser skapar man inte än så länge

Pat Baldwin skrämmer slag på alla när han iskallt lämnar bollen för Ben Williams som inte är riktigt med på noterna. Dean Bowditch är snabbt framme men Williams hinner först och sparkar undan bollen.

Brian Wilson skapar ett mycket bra anfall för Colchester när han spelar upp till Ashley Vincent som i sin tur spelar fram Anthony Wordsworth som passar fram till Ian Henderson vars skott går utanför. Ett mycket bra anfall av Colchester som så när betydde 1-0.

Ian Henderson var närmast i första halvlek

Dean Bowditch får matchens första varning då han fult sparkar ner David Perkins bakifrån.

Andrew Williams i Yeovil har ett mycket bra skott från 20 meter men till allas lättnad går den utanför Ben Williams högra stolpe.

16:49 Halvtid

0-0 efter första halvlek är klart rättvist. En mycket dålig första halvlek där topplaget Colchesters målchanser är väldigt lätt räknade mot bottenlaget Yeovil. Colchester har bollen men man skapar inte någonting.Vi får hoppas på en bättring i andra halvlek

Inga nya byten i halvtid

17:06 Avspark i den andra halvleken

Matchen startar med att Ivan Sproule drar på sig ett gult kort efter bara 21 sekunder när han fäller Kem Izzet.

Publiken försöker att tända till och även tända publiken då man jublar åt varje pass som går fram. Känns lite mer som ironi men Colchester skapar i alla fall fram en hörna som blir totalt misslyckad.

Dean Bowditch verkar ha slagit upp en skada så han blir ett tungt avbräck för Yeovil.

Det låter som Colchester börjar ta tag i spelat då man har några bra anfall med vilja och tanke bakom men Yeovils försvar gör det bra och håller tätt.

Colchester har ett bra anfall som slutar med en ganska billig hörna. Inte att det inte skulle vara hörna men Yeovils försvar hade inte behövt göra hörna. Hörnan från Anthony Wordsworth nickas undan av Tom Parkes och nyinbytte Adam Phillip sätter full fart mot Colchesters mål och tack vare bra försvarsspel av Pat Baldwin och Brian Wilson ser man till att man inte får påhälsning av ett baklängesmål utan det blir en hörna för Yeovil som boxas undan av Ben Williams.

Matchen går in i första halvlekens lunk och 0-0 börjar bli ett givet resultat då det är en mycket dålig match

Colchester byter in sin skyttekung David Mooney med 25 minuter kvar. Bara att hoppas det hjälper.

Colchester är mycket nära att ta ledningen då Kayode Odejayi vinner en nickduell men målvakten John Sullivan gör en mycket bra räddning då han räddar bollen via ribban och bollen hamnar hos Ian Henderson som dock blir så överraskad så han hinner inte få ordning på fötterna så bollen går utanför.

Kayode Odejayi har Colchesters bästa målchans

Matchens klart bästa målchans och i stort sätt enda målchans också

Yeovil kontrar och man är tre mot två innan man skickar in bollen framför mål men Tommy Williams står i vägen och det blir hörna för Yeovil. Samtidigt som Yeovil gör sitt sista byte när Sam Williams ersätter Ivan Sproule. Hörnan blir resultatlös

Ian Henderson blir helt frispelad men han missar dock målet men som tur var så hade domaren redan vinkat för offside.

Kayode Odejayi ersätts av Liam Henderson

Yeovil försöker i slutminuter att få med sig alla tre poäng hem då man pressar på ganska ordentligt vilket tvingar Ben Williams till några bra ingripanden.

Adam Phillip är nära att ge bortalaget ledningen då han lobbar bollen över Ben Williams men bollen landar ovanpå målet.

Fjärdedomaren visar upp fyra extraminuter att spela

Under stopptiden händer det inte speciellt mycket men Colchester skapar en hörna i sista minuten men man tappar bollen och matchen slutar 0-0 vilket är en stor besvikelse då man på nytt inte lyckas besegra ett bottenlag men Yeovil var mycket nära att vinna matchen i sista sekunden då Sam Williams kommer helt fri med Ben Williams i Colchesters mål men Ben Williams räddar bollen och matchen slutar som sagt 0-0

Ben Williams räddar en poäng i sista sekunden

17:56 Matchen slut

Enda posetiva med den här matchen var att Colchester tog sig upp på kvalplats samt att några resultat i övrigt gick åt rätt håll

Nästa match för Colchester är om en vecka då Colchester åker till Bristol för match mot Bristol Rovers. Bristol Rovers fick idag storstryk mot Sheffield Wednesday med hela 6-2 trots att man ledde med 1-0. Ny match mot nytt bottenlag för The U’s då Rovers ligger på nedflyttningsplats.