Swindon 2 - 1 Colchester
Inte fem raka...

Colchester åker på sin första bortaförlust för säsongen och man missar chansen att ta klivet upp bland dom två översta lagen.

Dagens match i Wiltshire spelas på County Ground där Swindon Town spelar sina hemmamatcher. Colchester gör två ändringar från förra veckans lag som då tog sin fjärde raka seger. Colchester tvingas till en ändring då Tommy Williams skadade sig i första halvlek för en vecka sedan. In kommer i stället Marc Tierney som i sin tur är tillbaka efter en skada. Även Magnus Okuonghae är tillbaka efter skada. Matt Heath som vikarierat framgångsrikt hamnar nu på bänken. På bänken finner vi även Ian Henderson som är tillbaka efter en skada som höll honom borta i FA Cupen förra veckan.

Swindon gör även dom två ändringar då Vincent Pericard är skadad. In kommer i stället Thomas Dossevi. Jonathan Douglas gör sin första start sedan Swindons match mot Peterborough i oktober då han utgick skadad. Nu startar han igen och på bänken hamnar i stället Jon-Paul McGovern.

Colchester startar matchen på en tredje plats i League One. Nio poäng och 14 platser längre ner hittar vi Swindon Town som ju startat väldigt trögt. Swindon var ju väldigt nära att ta klivet upp i våras men misslyckades i kvalet. Colchester är även enda lag i League One som fortfarande har en förlustnolla på bortaplan.

I Swindon hittar vi David Prutton som spelade i Colchester i våras då The U’s värvade honom från Leeds United i januari. Swindon kunde efter säsongen erbjuda en högre lön så han lämnade tyvärr Colchester. Den vi främst ska se upp med är Charlie Austin som kommit från absolut ingenstans och helt plötsligt slagit igenom i League One och Swindon Town. För ett år sedan spelade Austin för Poole Town där han gjorde 46 mål på 46 matcher. I Swindon har han fortsatt ösa in mål då han på 30 matcher gjort 20 mål vilket är väldigt imponerade. Men mot Colchester har han aldrig gjort mål men det beror ju mest på att han bara spelat en gång mot The U’s och då vann Colchester med 3-0

Colchester jagar sin femte raka seger samtigigt som Swindon hoppas återfinna formen man hade i våras då man tog sig till kval. 4-0 borta mot Plymouth för en vecka sedan lovar ju gott för hemmalaget.

Colchester anfaller i den första halvleken från vänster till höger i radions värld framför datorn. The U’s spelar i sina vanliga randiga tröjor.

Matchen börjar liksom alla matcher i Storbritannien med en tyst minut för att hedra sina stupade krigshjältar de senaste 100 åren. Speciellt viktigt för en stad som Colchester som ju är en stor armestad.

County Ground

16:03 Colchester sparkar igång matchen
Colchester fixar fram en hörna innan det ens gått en minut men David Prutton nickar undan bollen.

Colchester överraskar Swindon dom första fyra minuterna då man sätter full fart mot Swindons mål. Var ju inte den starten hemmalaget hade väntat sig. Tyvärr lyckas inte Colchester få till den sista avgörande passningen så någon riktigt farlig chans får man inte.

Matchens första riktiga målchans får Swindon och Michael Timlin då Kem Izzet nickar tillbaka till Magnus Okuonghae som dock missar bollen och Timlin kommer helt fri med Ben Williams som tack och lov gör en mycket bra räddning fortfarande 0-0 efter fem minuter. Bakåtnicken var en aning för hård men Williams är med på noterna. Enligt radion kommer målchansen att vi veckans målmiss…

Swindon tar nu över matchinledningen och skapar flera bra lägen men Colchesters försvar spelar mycket uppoffrande och räddar till hörnor som blir resultatlösa.

Colchester kommer fram fint fram på vänsterkanten och Marc Tierney skickar in bollen framför mål och där står Kayode Odejayi helt ensam och nickar bollen över i alldeles för bra läge. Odejayi blev dock väldigt överraskad då Lecsinel Jean-Francios missade bollen och Odejayi hann inte riktigit tajma bollen. Colchesters bästa chans i matchen

Swindon får en frispark bara några meter utanför Colchesters straffområde rakt framför målet då Magnus Okuonghae fäller Thomas Dossevi. Michael Rose och Charlie Austin se båda intresserade ut. Det blir Rose som med en grym vänster lurar Ben Williams men bollen tar i insidan av stolpen och rullar bakom Williams men skruven kommer först efter bollen passerat den andra stolpen och bollen går till inspark för Colchester. Ben Williams kommer efter matchen att åka till lokala affären och köpa en massa lotter till kvällens dragning.

Swindon tar ledningen
Efter en halvtimme kommer matchens första mål och tyvärr är det ju hemmalaget som gör målet.
Colchester är i anfall men nästan hela laget. Swindon ställer om och Charlie Austin snappar upp bollen och sätter fart mot Colchesters mål. När han nått straffområdet spelar han fram till Thomas Dossevi som gör 1-0. Tyvärr mer dåligt försvarsspel av Colchester än bra anfallsspel av Swindon.

Colchester ramlar ner till plats sex i League One.

David Mooney är nära att kvittera minuten efter öppningsmålet men skottet går precis över ribban.

Colchester kämpar för att komma in i matchen och påhejade av några hundra tillresta fans från Colchester skapar man fram en ny hörna men tyvärr på nytt inte speciellt lyckad.

Även David Perkins har ett bra skott utifrån men även hans skott går över målet.

Colchester får en frispark i bra läge när Kayode Odejayi blir fälld av Lecsinel Jean-Francois. Frisparken går mot Paul Reid och David Mooney men på nytt ställer Swindon om blixtsnabbt och på nytt inte allt för stabilt försvarsspel men den här gången gör Ben Williams gör en ny bra räddning.

Swindon njuter av att Colchester glömt dörrarna på vid gavel och Matt Ritchie har i stort sätt öppet mål men Ritchie lyckas missa målet.

Colchester och Brian Wilson har en hörna men bollen nickas undan av Jonathan Douglas Colchester tar hand om andra vågen och Andy Bond ett mycket bra skott från 30 meter. Bollen är på väg mot mål men tyvärr står Sean Morrison i vägen och bollen går till ännu en hörna som blir resultatlös.

Colchester kvitterar
Colchester lurar offsidefällan och kvitterar på stopptid till stopptiden av den första halvleken. David Mooney skickar in ett perfekt inlägg till Ashley Vincent som nickar in sitt andra mål för säsongen. Vincent gjorde två mål mot Swindon förra säsongen så han trivs ju mot Swindon. Publiken och spelarna är i uppror då dom vill ha offside på en Colchesterspelare men Colchester spelar tills domaren blåser av och 1-1

Ashley Vincent lurar offsidefällan och nickar in 1-1 i sista sekunden

16:50 Domaren blåser för halvtid direkt på avsparken samtidigt som publiken ropar "You don't now what you're doing"

1-1 i halvtid vilket vi ska vara väldigt tacksamma för. Inte för att vi spelat sämre än hemmalaget då första halvlek varit jämn men det är ju Swindon som fixat fram dom riktigt farliga chanserna och med lite oflyt kunde vi varit tre mål ner i halvtid. Nu hade vi inte oflyt och är i stället lika.

Colchester tillbaka till plats tre igen.

Halvtidssnacket handlar mest om Colchesters kvittering. Tydligen stod David Mooney i offsideposition när han fick bollen vilket gjorde att Swindons spelare stannade av.

Inget byte i halvtid

17:08 Avspark för andra halvlek
Swindon är arga efter målet och fixar fram en dubbelhörna innan det ens spelats en minut av andra halvlek. Magnus Okuonghae nickar undan båda hörnorna.

Swindon får en billig frispark i bra läge. Michael Rose skjuter rakt på Ben Williams som fångar bollen.

Swindon tar ledningen igen
Charlie Austin gör 2-1 efter tio minuter av andra halvlek. Ett ganska logiskt mål då Swindon varit det klart bättre laget i den andra halvleken. Swindon bygger upp ett fint anfall på vänsterkanten och Jonathan Douglas hittar in till Charlie Austin som gör mål från straffpunkten.

Colchester ner till plats sex igen

Kayode Odejayi har ett bra läge men Jonathan Douglas fäller Odejayi som får frispark. Ett visst hopp för The U’s som ju har gjort frisparksmål tre matcher i rad. Brian Wilson skjuter dock rakt i muren och Swindon anfaller igen.

Colchester gör ett offensivt byte då Anthony Wordsworth ersätter Kemal Izzet med en halvtimme kvar. Woddy har varit skadad i några veckor men är nu tillbaka. Hoppas han kan finna sin form från förra säsongen.

Swindon stänger effektivt av ytorna för Colchester som inte kommer någon varit i den andra halvleken.

Colchester är mycket nära att kvittera men det är främst tack vare Swindons målvakt Phil Smith som bara ska ta emot bollen men han missbedömer bollen totalt och den träffar honom i axeln för att sen studsa upp i ribban innan Smith får hjälp av sitt försvar att få iväg bollen.

Colchester får lite luft under vingarna för nu har man börjat anfalla och man har en farlig hörna som dock räddas av Phil Smith.

Colchester byter in Ian Henderson och ut går David Perkins.

Kayode Odejayi är på väg in i straffområdet men tappar bollen till Andy Bond som skjuter rakt på Scott Cuthberth men returen hamnar hos Ian Henderson som i sin tur skjuter rakt på Sean Morrison och lite misstänkt hands på Swindons spelare men ingen straff.

Kayode Odejayi försöker

Bra spel av Colchester för tillfället.

Charlie Austin är framme och oroar i ett för tillfället sällsynt anfall. Skottet går dock mycket högt över.

Colchester får en frispark i bra läge då Matt Ritchie blir varnad. Anthony Wordsworth tar hand om frisparken men det är tyvärr inte ens nära.

Swindon tar tag i matchen igen och man är närmare ett tredje mål än en kvittering av The U’s

Båda lagen gör en massa byten under några minuter vilket inte direkt främjar spelet som helt kommer av sig.

Colchester gör ett sista försök och byter in alla anfallare man har på bänken. För tillfället har Colchester fem anfallare på planen men det öppnar ju även upp för kontringar för Swindon vilket Swindon även försöker att utnyttja. David Prutton spelar fram Charlie Austin som skjuter över i bra läge.

Fjärdedomaren visar upp fyra minuter extraspel

Colchester sätter allt fram och man sätter en riktig press på Swindon men den där sista passen vill ju inte komma fram samtigit som Swindon försvarar sig bra.

17:57 Matchen slut

Colchester förlorar tyvärr sin första bortamatch för säsongen. Inget att säga om förlusten då Swindon var det bättre laget men det är ju synd att Colchester inte kan vinna en sån här match mot ett sämre placerat lag. Extra tungt är ju att de två topplagen Brighton och Huddersfield förlorade. Faktum är att alla fyra topplag förlorade sina matcher.

Nästa match är mot Hartlepool hemma nästa vecka. Hartlepool vann idag mot serieledarna Brighton så det blir ju helt klart en ny besvärlig match för Colchester

Swindon – Colchester 2-1
1-0 Thomas Dossevi (28:36), 1-1 Ashley Vincent (45:00+01:11), 2-1 Charlie Austin (54:30)

Publik: 7.679