Cristiano Ronaldo tillbaka i Manchester United

Cristiano Ronaldo tillbaka i Manchester United

Från att nästan bli en förrädare till hemkomsthjälte. Ronaldo har skrivit på ett kontrakt till 2023 för Manchester United. Övergångssumman ska vara om cirka 20 miljoner euros och portugisen ska bara genomgå en läkarundersökning. Sen kan klubbens senaste Ballon d´or vinnare bära rött igen.

En helt absurd övergångssaga slutade på bästa möjliga sätt för Manchester United. En av klubbens bästa någonsin ryktades att vara påväg till Manchester City. Milt beskrivet skapade detta frustation och vrede i Manchester United supportrar. Men som en blixt från ingenstans, blev det Manchester United. 

Portugisen behöver ingen större presentation. Han anlände som 18-åring från Sporting Lissabon och lämnade som en modern legend. 292 spelade matcher och 118 gjorda mål. Lägg även till en Ballon d´or 2008, första spelaren sen George Best 1968 att vinna priset. 

Panelen gällande Ronaldo består av Tim Norinder Jonsson och Andreas Kristersson: 

Ronaldo är tillbaka i Manchester United. Försök att beskriva dina känslor nu? 

Tim:
Mitt hjärta och min hjärna har nog aldrig varit tydligare separerade. Som en som totalt gjorde slut med Ronaldo när han lämnade har det varit en fröjd att se hans mänsklighets förfall, samtidigt som man kunnat njuta av att vi skapat en av de (sportsligt) största fotbollsikonerna någonsin. 
Den balansgången är väldigt mycket svårare när det handlar om en egen spelare. Jag kan verkligen inte beskriva det mer än så, jag har inte kommit längre i mitt bearbetande. 

Andreas:
Det här är bland det mäktigaste jag som Unitedsupporter har upplevt. Tiden när Ronaldo spelade för den röda delen av Manchester är tidenjag började följ fotboll på riktigt. Att han nu är tillbaka får en att bli en aningen tårögd faktiskt. 


Har värvningen fått en större betydelse med alla rykten till City? Hade man varit lika exalterad om man bortser de senaste dagarna? 

Tim:
Twitter levererar ju i vanlig ordning väldigt konflikterande uppgifter kring var i processen som vad hände, och ingen kan väl vara så naiv att man tror att det, exempelvis, ”det kom ett samtal från United som förändrade allt”. Hade City, Mendes och Juve kommit överens hade han varit där nu, så är det bara. Nu passade detta narrativ bättre och pengar fanns, så då körde de på det istället. Ingen ska få tro att det här hände på ren romantik. Jag personligen hade (svaren på första frågan till trots) således varit mer exalterad om inte de senaste dagarna hänt, men att det hände passar det generella narrativet bättre. Det tror jag. 

Andreas:
Jag tror faktiskt man hade varit lika glad. Sedan är det klart att ryktena till City och de alla ”övertalningar” från Ferguson, Bruno, Rio osv. Gör ju det hela ännu mer gåshudsaktigt. 


Det är en världsklass spelare vi får i Ronaldo. Samtidigt är portugisen 36 år och har fått mycket kritik i sin tid med Juventus. Vad kan man förvänta sig av Ronaldo? 

Tim:
Trots kritiken gjorde han ändå, vadå, 80 mål på 3 säsonger? Jag har följt Juventus för lite för att säga så mycket om kritiken, men det känns spontant som att den handlat minst lika mycket om värvningen i sig som om hans (förvisso väldigt uppenbara) brister som spelare. Jag tror vi kan förvänta oss exakt det man kan förvänta sig, om man uttrycker sig så. Mål, vinnarmentalitet och professionalitet, alla av absolut yttersta världsklass. Om inte två säsonger av det är värt 25 miljoner så vet jag inte vad som är det. Sportsligt är det en jävla no-brainer helt enkelt, det enda som kan bli lidande är gruppdynamiken. Men är det nåt Ole är bra på är det just det, så just det är jag inte så orolig över. 

Andreas:
Här är det målgaranti. Vi pratar om personen som har byggt upp ett imperium. En galactico. En supervärldsstjärna som spottar in mål. Han vinner skytteligan. Ni vet vart ni hörde det först.

Betyder detta att Manchester United är klara med sina värvningar eller kommer det en till spelare innan deadline day?

Tim:
Alltså, önsketänkandet och optimisten i mig säger ju att detta borde göra att det blir än trängre om de offensiva platserna, vilket borde göra att man blir än villiga att släppa Jesse Lingard till West Ham, vilket borde göra att man kan återinvestera de pengarna (som borde vara separerade från Ronaldo-pengarna) i en Camavinga. Men det är mycket som man borde. Man var ju ”klara” innan detta, så man borde vara klara nu också. 

Andreas:
Jag tror det tyvärr. Men jag skulle verkligen vilja se ett sista namn i form av en defensiv mittfältare och det finns ju faktiskt några att välja på. Saul, Neves, Camavinga? Komigen, nu kör vi ändå in i mål. GGMU!

Mina tankar
Hur ska jag börja? Från att se honom som judas till hemkomsthjälten på under ett dygn har tagit på både kropp och själ. Det är många känslor som man har upplevt och jag vet inte hur man kommer reagera när han drar på sig tröjan igen. 

Värvningen löser anfallsfrågan utan tvekan. Cavani är en äkta patriot till Uruguay och kan potentiellt missa många matcher med karantän efter matcher med landslaget. Martial har inte övertygat och detta är förmodligen spiken på kistan för hans framtid i Manchester United

Jag tror att Ronaldo kommer att bidra med en vinnarmentalitet som behövs i detta lag. Vår nuvarande trupp är väldigt ung och får ännu en ledare att se upp till. Vem trodde att vi skulle få se Rashford och Ronaldo spela fotboll tillsammans? Football, bloody hell!

Välkommen tillbaka Ronaldo!

Eric Länje2021-08-28 13:57:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham