De Zerbi lämnar Brighton
Roberto de Zerbi — 18 sep 2022–19 maj 2024

De Zerbi lämnar Brighton

För någon timme sedan meddelade klubben att managern, Roberto de Zerbi, och hans team lämnar Brighton efter morgondagens match mot Manchester United.

Beskedet kommer kanske inte helt oväntat med tanke på alla spekulationer som gjorts under våren,samt den oroande detaljen att RdZ inte skrivit på ett nytt kontrakt med klubben trots indikationer om att förhandlingar pågick.Någon ny klubbadress för de Zerbi är inte klar, eller åtminstone inte publicerad, men Milan, Bayern München, Barcelona, Manchester United och, naturligtvis, Chelsea har föreslagits av slaskpressen. Hur som helst önskar redaktören honom allt gott, utom om han går till ett annat PL-lag...

Inte heller har klubben berättat vem man tänkt sig som ersättare, även om skymningspressen inte varit helt overksamma här heller  — både Brentfords Thomas Frank och nyuppflyttade Ipswichs irländske manager, Kieran McKenna, har nämnts som kandidater. Som svensk kan jag tänka mig en återkonst för trollkarlen Potter, men Bloom har säkert en ersättare i åtanke, med liknande spelstil som Potter och de Zerbi; det kommer nog inte att dröja alltfår länge innan vi får svaret på den frågan.

 

bosjo2024-05-18 18:10:00
Author

Fler artiklar om Brighton