Ebere Eze lämnar QPR för Crystal Palace
Ebere Eze lämnar QPR för Premier League och Crystal Palace.

Ebere Eze lämnar QPR för Crystal Palace

Nytt transferrekord för QPR Dessutom: Toni Leistner lämnar klubben

QPR har under fredagen bekräftat det som sägs har varit klart sedan några dagar tillbaka. Ebere Eze lämnar klubben för spel i Premier League. Ny klubbaddress blir Crystal Palace, klubben som sägs ha varit intresserad av Eze sedan 2018.

22-årige Eze kom till QPR sommaren 2016 efter att Millwall valde att inte ge honom något kontrakt efter avslutad lärlingsperiod. Innan tiden i Millwall spelade Eze pojklagsfotboll för Arsenals, Fulhams och Readings akademier.

Efter att initalt tillhört U23-truppen debuterade, Eze i FA-cupen i januari 2017. Debuten kom tidigit på grund av att QPR hade samtliga anfallare otillgängliga, men varade bara i 18 minuter innan Eze själv fick lämna planen med en skada. Detta blev det enda framträdandet i förstaelvan under säsongen, även om han också återfanns på bänken vid två tillfällen.

Hösten 2017 lånades Eze ut till Wycombe, då i League Two, och efter en bra höst där kom han tillbaka i QPR och tog plats i truppen. De två senaste säsongerna har han bara missat fyra matcher i ligan och startade under den gångna säsongen samtliga 46 matcher i Championship och gjorde 14 mål på dessa matcher.

Crystal Palace sägs alltså ha varit intresserade av Eze sedan 2018 och inledde sommaren med att bjuda runt 12 miljoner pund samt add-ons. QPR hade dock en prislapp på runt 20 miljoner. Ett nytt bud från Palace kom tidigare i veckan. Detta tros ligga någonstans mellan 15 och 16 miljoner pund samt add-ons på upp till 3,5 miljoner. Vidare så sägs QPR ha förhandlat till sig 20% av övergångssumman ifall Crystal Palace säljer Eze vidare i framtiden. Det sades även att West Bromwich under veckan matchat det bud Palace hade lagt och även erbjudit mer potentiella framtida betalningar, men Eze - - född och uppvuxen i London - själv sägs hela tiden ha velat skriva på för Crystal Palace.

Övergångssumman är den högsta som QPR fått för en spelare. Det tidigare rekordet sägs ligga runt 12 miljoner och är för aningen Chris Samba eller Loic Remy, beroende på vilken källa man går till.

---

QPR har även bekräftat att Toni Leistner lämnar klubben. Den tyske mittbacken, och tidigare lagkaptenen, har inte ingått i Mark Warburtons planer och spenderade större delen av förra säsongen på lån hos Köln, som dock valde att inte köpa loss honom. Leistner hade ett år kvar på sitt kontrakt med QPR, men köps nu ut och är fri att leta ny klubb.

Simon Ståål2020-08-28 12:52:19
Author

Fler artiklar om QPR