Edinson Cavani förlänger med Manchester United

Edinson Cavani förlänger med Manchester United

Månadens spelare i april månad förlänger med Manchester United. Uruguayanen har skrivit på ett kontrakt som varar till juni 2022 och stannar i Manchester en säsong till.

Edinson Cavani som har varit stekhet för Manchester United stannar kvar i england. 34-åringen har tangerat klubbrekordet med fem gjorda mål från bänken i Premier League. De andra två som har samma siffror är Javier Hernandez i 2010-11 säsongen och Ole Gunnar Solskjaer i 1998-99. Han har även gjort 15 mål totalt i alla tävlingar.

Cavani som var utan kontrakt i sommars anlände sent till Manchester United i oktober. I kontraktet fanns en förlängning med ytterligare en säsong. Att Cavani skulle stanna kvar i Manchester United var inte heller en självklarhet. Boca Juniors ska ha varit extremt intresserade av anfallaren och erbjöd honom ett tvåårskontrakt men Cavani valde tillslut att stanna kvar.

Anfallaren har växt fram till att bli en nyckelspelare för Solskjaer med sitt spel på nummer nio rollen. Under ett tag var Cavani i tävling med Anthony Martial om startplatsen. Men fransmannen har varit borta under en längre tid med en knäskada. Cavani har tagit vara på sina chanser och hans två mål borta mot Roma visade sig vara avgörande för att Manchester United skulle ta sig till Europa League finalen i Gdansk.
 

Eric Länje2021-05-10 18:07:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham