Euro 2024: Palmer vinnare i straffdrama
Som supporter för de kungsblå längtar man tills man får se Palmer spela fotboll på Stamford Bridge igen.

Euro 2024: Palmer vinnare i straffdrama

England lyckades med nöd och näppe ta sig vidare till semifinal. Detta efter att man vunnit på straffar med mot ett av turneringens formstarkaste lag, Schweiz.

En på förhand jämn historia blev precis vad många innan hade tippat. Ett jämn matchbild med få målchanser, två lag som tog ut varandra och där ställningskriget titt som tätt var ganska tydligt. England är ett lag med många stjärnor, men också ett lag som har förvånadsvärt svårt att rada upp heta målchanser. 

I andra halvlek som Schweiz ledningen via matchens första mål. Man spelade sig fint fram till ett läge i straffområdet och tog inte alls oförtjänt ledningen. 

England svarade med att bland annat byta in Cole Palmer på plan. Palmer som i alla inhopp han fått under turneringen alltid satt ett tydligt avtryck, så även denna gång. Det dröjde inte länge förrens England kvitterade. Därmed säkrade man övertid och fortsatt drama. Palmer med en hel del boll fortsatte att göra skillnad. Efter 120 minuter spelade var matchen dock fortfarande oavgjord. 

Cole Palmer tog England första straff och satte som vanligt bollen säkert i mål. Hans lagkamrater fortsatte på den insparkade vägen och satte alla sina straffar, en mera än vad motståndarna mäktade med. England därmed till semifinal!

Conor Gallagher spelade tyvärr inte alls och frågan är om han inte gjort sina sista minuter detta mästerskap. Tyvärr!

England spelar kommande onsdag mot Nederländerna. Cole Palmer på plan då också?

 

Erik Larholm@eriklarholm2024-07-07 07:32:00
Author

Fler artiklar om Chelsea