Everton tar sig över strecket

Everton tar sig över strecket

Efter en imponerande insats hemma mot Newcastle är nu The Toffees ovanför nedflyttningsstrecket.

Det var ett påslaget Everton som gick ut på Goodison Park. Pressade hårt och intensivt. La in bollar i motståndarnas straffområde och bet sig fast. Stressade fram misstag och gick på omställningarna. Det var det Dyche-lag vi ville se. Metoden och inställningen som ger poäng. 

Men ändå så började en känsla av 0-0 smyga sig in när Everton inte förvaltade chanserna. Besvikelserna hemma på Goodison har varit så många, kanske det skulle bli ännu en, där Everton är bra, men inte lyckas knyta ihop säcken? 

Allt förändras i den 79:e minuten. Ett misstag av Kieran Trippier som stressas fram av den evigt löpande Dwight McNeil som också avslutar perfekt med sin högklassiga vänsterfot. Trippier gör ytterligare ett misstag och Abdoulaye Doucoure gör 2-0. Beto avslutar kalaset med sitt efterlängtade Premier League-mål, och helt plötsligt finns det en siffra på Evertons fina insats, hela 3-0. 

Visst, matchen var jämn och Newcastle är skadedrabbade, men det stora glädjeämnet är att Everton får ta en tydlig seger hemma på Goodison, där man inte lyckats lika bra som på bortaplan. Och det allra viktigaste är att Everton nu är ovanför nedflyttningsstrecket. 

Det är precis så här Everton ska spela, med 38 procents bolleinnehav, men ändå laget med flest skott på mål och alltid redo för att stressa fram misstag och gå på omställning. 

Evertons seger mot Newcastle
 

Per Malmqvist Stoltskribentper@gmail.com@permalmqvist2023-12-07 23:27:00
Author

Fler artiklar om Everton