Selhurst Park, 2024-05-06 21:00

Crystal Palace - Manchester U
4 - 0

Fem tankar efter fiaskot mot Crystal Palace
En oacceptabel prestation av United

Fem tankar efter fiaskot mot Crystal Palace

Uniteds säsong fortsätter att bli värre när man stod för ännu ett fiasko. Crystal Palace såg till att United åkte på sin 13:e förlust i Premier League, vilket är ett nytt klubbrekord. Chansen om Europaspel försvann när spelarna stod för en prestation och arbetsinsats som Uniteds lojala bortafölje inte förtjänade.

1. Ett hopklistrat lag
Jag har nog aldrig varit med om en liknande skadekris i United. Med Bruno Fernandes otillgänglig har United haft 64 skador eller sjukdomar som har hållit spelare borta från spel. Detta var för övrigt den första gången Bruno har missat en PL-match på grund av skada. Erik ten Hag försökte göra det bästa av en svår situation. Casemiro och Evans i mittbackslåset var långt ifrån optimalt och vi behövde inte vänta länge tills vi insåg hur illa det var.  

Skador gör det såklart svårare att skapa kontinuitet men prestationerna kan inte svänga som de gör. Känslan är att Uniteds bensintank har runnit ut och det kommer inget mer bränsle i form av individuella prestationer. Erik ten Hag vet inte vad han ska ändra, spelarna vet inte vad de ska göra och alla känns utbrända. 13 förluster i Premier League är ett nytt lågmärke i klubbens historia.

2. Trion lekte med Unitedförsvaret
Alla har blivit medvetna om den farliga anfallstrion med Mateta, Eze och Olise. De är formstarkast i ligan och fortsatte showen mot United. Till skillnad från Uniteds anfall osade trion av självförtroende i varje aktion när de utmanade försvaret. Eze hade lekstuga, Olise vände runt på försvaret och Mateta smällde upp bollen i nättaket. Crystal Palace visade ett anfallsspel som man vill se i United. Trion var raka motsatsen från Uniteds anfall som skapade ingenting framåt.

Om Crystal Palace kunde spela ut United så här, så vill jag inte föreställa mig vad som kan ske mot Arsenal, Newcastle och Brighton.

3. Saknaden av Bruno
Mason Mount fick kliva in i startelvan då United var utan sin portugisiska lagkapten. Detta skulle vara den perfekta matchen för Mount att visa upp sig men det blev en intetsägande prestation. Hela anfallet var obefintligt men Mount var en huvudfigur inför matchen. Han fick rollen som tia där man ska vara kreativ men saknade alternativ runtomkring sig. Det var tydlig att detta var hans första start på över sju månader. Mount är ingen ensam syndabock för det dåliga anfallsspelet men det blev tydligt hur mycket United saknade Fernandes. Det saknades en ledare som ställer krav på andra spelare och som alltid bryr sig om klubbmärket. Förhoppningsvis är Bruno tillbaka på söndag för att ge United ett litet hopp.  

4. Ge ungdomarna chansen
Många spelare i United verkade inte att bry sig att man låg under med två kassar efter första halvlek. Det är dags att ta fram ungdomarna och låta dem spela i stället. Det finns ett helt gäng unga och hungriga killar som skulle springa ihjäl sig på planen om de fick chansen. United har alltid värnat om att ta fram unga talanger, då klubben har tagit fram 250 spelare från akademin. Uniteds historiska framgångar har alltid varit byggda på egna talanger. Det känns omöjligt att akademispelarna hade presterat sämre än vad dagens startelva gjorde. Att släppa in fyra mål mot Crystal Palace är horribelt och man hade tur att det inte blev mer. Men framför allt var arbetsinsatsen av samtliga oacceptabel.

5. En smärtsam men inte oförväntad förlust
Det som svider mest med förlusten är att den var väntad. United visade inga tendenser på en förbättring i spelet medan Crystal Palace höll sig till sin matchplan. Selhurst Park fick njuta när de äntligen fick göra dubbeln över United med en övertygande seger. Att komma till Selhurst Park utan någon förhoppning visar hur illa det har blivit under säsongen. En fragmenterad spelartrupp och tränarledning som saknar direktiv är ett recept på katastrof. Det är inte hållbart längre.

Hur går man vidare efter att ha nått botten? Man få bara hoppas att det inte kan bli värre men spelschemat tyder på att det kommer bli en fortsatt tuff avslutning på säsongen. Det är mörka dagar att hålla på United. Den nya sportsliga ledningen står inför ett nästan omöjligt uppdrag att försöka renovera detta. Lycka till INEOS och Sir Jim Ratcliffe, ni lär behöva det!

Vad säger man efter en sådan horribel prestation? Finns det någon spelare som förtjänar att vara kvar? Skriva era tankar i kommentarsfältet men tänk på att håll god ton.

GGMU

Eric Länje2024-05-06 23:35:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham