Fem tankar efter vinsten mot Sheffield United
Kapten Fernandes löste vinsten själv mot Sheffield

Fem tankar efter vinsten mot Sheffield United

United var på väg mot ett katastrofalt nederlag hemma mot Sheffield. Men Bruno Fernandes visade varför han är kapten med sina två mål. Det var ingen övertygande vinst men United klättrar upp till en sjätte plats i tabellen.

1. Samma problem som vanligt
Framtill Onanas misstag tycker jag Man United spelar antagligen sin mest kontrollerande halvlek av fotboll på evigheter. Problemet dock som har varit genomgåendes i året säsong är ineffektiviteten framför mål, tillsammans med grundläggande defensiva misstag som gör United till ett opålitligt lag. Detta är inget nytt men det blev väldigt tydligt under första halvlek. Foderingham gjorde sin bästa prestation hittills i målet. Men United kunde inte ta vara på chanserna, där Garnacho brände flera lägen.

Det som fortsätter att chocka mig är hur förutsägbart Man United har blivit under Erik ten Hag. En majoritet av målen kommer genom bakåtpassningar i straffområdet när alla försvarare sjunker ner. Ten Hag själv måste se dessa aktioner och man undrar varför detta fortfarande sker? Det är antingen en brist av kunskap eller en naivitet i coachingen. 

2.  Matchbildens kaotiska utveckling
Ännu en gång eskalerar en rätt så komfortabel matchbild till fullskaligt kaos. Vi borde inte vara förvånade längre med detta lag. I min införrapport skrev jag att ten Hags taktik kan ses vara förvirrande vilket sågs på spelet. Matchbilden i andra halvleken var raka motsatsen från första halvlek. Båda lagen bjöd på flera chanser och spelade en slarvig fotboll. Detta är inte heller något nytt från årets säsong. Oavsett vad ska United inte släppa in två mål mot Sheffield och tillåta så många farligheter. Det är tecken på ett lag i turbulens. 

3. Portugese magnifico
United vet vi sen innan är ett opålitligt fotbollslag. En spelare som man alltid kan lita på är Bruno Fernandes. Lagkaptenen gjorde allt han kunde för att försöka få igång detta krampaktiga United. Han gjorde mål från elva meter, smällde till från distans och assisterade Højlund för att döda matchen. Jag vet inte vart United hade varit utan Fernandes. Sen hans ankomst 2020 har han varit truppens viktigaste spelare. Portugisen löste vinsten själv mot Sheffield. 

4. Harry Maguires säsong
När United behövde det så smällde Maguire till mot sin gamla klubb när nickade in kvitteringen innan halvtidsvilan. Det var mittbackens fjärde mål i året säsong och han har varit Uniteds främsta mittback. Fjolåret var kämpig för Maguire. Han blev av med kaptensbindeln och sågs som ett skämt i media. Men han har kämpat sig tillbaka och visat en stark mentalitet. Till skillnad från många andra i United har Maguire visat varför han förtjänar sin plats genom handlingar i stället för ord. Det är något som är väldigt talande över hans karaktär. Men det säger samtidigt en hel del om andra individer i spelartruppen.

5. En viktig vinst
Det var inte en välspelad match från Uniteds sida. Men portugisisk briljans löste tre pinnar som tar United upp till en sjätte plats. Newcastle förlorade mot Crystal Palace och därför var kvällens resultat ännu viktigare. Vinsten såg till att hålla chansen om europaspel nästa säsong levande. United går även in till helgens omgång med en positiv målskillnad, 1+. Finns trots spelet en del positiva grejer att ta med oss.

Förutom att resultat gick i Uniteds fördel var en av höjdpunkterna Ethan Wheatleys inhopp. Han blev den 250:e akademin spelaren som gjorde sin debut i A-laget. Mycket är inte rätt i United för stunden men Carrington fortsätter att leverera.

En skön seger blev det trots allt tackvare Bruno. Vad tänker ni om resultatet? Skriv era tankar nedan. 

GGMU
 

Eric Länje2024-04-24 23:43:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham