Molineux Stadium, 2024-02-01 21:15

Wolves - Manchester U
3 - 4

Fem tankar om den svettiga segern mot Wolverhampton
Med nöd och näppe kunde United knipa alla tre poäng mot Wolves.

Fem tankar om den svettiga segern mot Wolverhampton

Det blev en onödigt svettig tillställning för Manchester United på Molineux när man med kniven mot strupen besegrade Wolverhampton. Till slut kunde Sir Alex Ferguson bjuda på ett leende efter att ha fått se sin älskade klubb bärga alla tre poäng från läktarplats.

1. Den eviga oförmågan att spela på resultatet - bränslet räcker inte
Än en gång visar sig Manchester United från sin absolut sämsta sida när det kommer till att spela på resultatet. Man presterar bra i sextio minuter sedan får tio utespelare det att framstå som om bensinen tagit slut. Orken är borta. Detta måste få ett stopp! Det kan omöjligt vara så att man helt tappar motivationen att plocka tre poäng efter någon timme, något behöver förändras och klubbens fysiologer bör genast sätta sig vid ritbordet för att ta reda på vad det är.

2. Mainoo kliver fram när ingen annan gör det
Återigen står 18-årige Kobbie Mainoo för den kanske bästa insatsen i matchen sett med United-ögon. Han spelar med ett enormt lugn, plockar bort en hotande Cunha gång på gång och täcker ytor som få andra i truppen. Att han får avgöra matchen är inte mer än rätt. Det visar sig ännu en gång att vi uppenbarligen inte klarar oss utan Kobbie i startelvan, så släng taktikblocket och teorin om att fasa in honom över tid - han måste spela regelbundet.

3. Höjlund måste hyllas
Dansken måste få ett erkännande han förtjänar. Inte nog med att han fortsätter producera poäng för tredje matchen i rad, han är tillsammans med Mainoo den som sticker ut mest med sin prestation. Ett enormt arbete i det dolda, ett presspel som visar att han spelar för emblemet på bröstet snarare än namnet på ryggen. Flera gånger satte han press på Wolves backlinje och José Sá i målet vilket, med lite tur, kunde resulterat i fler mål än han noterades för. En mycket bra insats återigen och Höjlund går från klarhet till klarhet. 

4. Vikten av att Lisandro "The Butcher" Martinez är tillbaka går inte att understryka
När Lisandro Martinez kom tillbaka skulle det inte dröja länge innan han visade vad det är United saknat så länge. Och mot Wolverhampton klev han fram som en general i försvarslinjen och stod för ett lysande man-man-spel, dikterade sina medspelare och vann sina dueller. The Butcher is back baby!

5. Slutprodukten MÅSTE förbättras
Trots att man hade en relativt trygg tvåmålsledning med knappa kvarten kvar så var det bud på betydligt mer. Rashford, Bruno, Casemiro och Höjlund hade alla lägen som bör förvaltas bättre. Så även när det kommer till framspelningar i sista tredjedel där vi fick se två solklara frilägesomställningar sopas bort tack vare två träfötter av först Garnacho och sedan kaptenen Bruno Fernandes. Med noggrannhet och närvaro hade det aldrig behövt bli så nervöst på Molineux då United borde ha punkterat matchen och hängt av Wolverhampton redan i inledningen av andra halvlek.

Vad tycker du om Manchester Uniteds insats och svettiga seger? Skriv gärna dina tankar i kommentarsfältet. 

Rashford målskytt
 

Johan Åkesson@aakessonjohan2024-02-01 23:34:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham