Halvtid i U23- och U18-ligorna

Halvtid i U23- och U18-ligorna

QPR-redaktionen summerar höstens resultat för klubbens akademi.

Medan Championship och övriga ligor i England har ett tätt spelschema över helgerna så tar i vanlig ordning ligaspelet för U23 och U18 ett månadslångt uppehåll.

QPR har haft en tuff höst på planen och det har även visat sig utanför Championship och såväl U23 som U18 ligger bägge på nedre halvan sin sina respektive serietabeller.

Nu skall resultaten i dessa serier, framförallt U23, tas med en nypa salt då matcher kan sluta med att en klubb hemmahörande i Championship ena veckan kan matcha i stort sett hela bänken från föregående ligamatch i en match och sedan med halva juniorlaget i följande match.

QPR inledde säsongen med bara en vinst på sina första sju matcher, men innan uppehållet trillade det sedan in sju poäng på fyra matcher efter oavgjort mot Colchester (0-0) och vinster mot Swansea (3-1) och Bristol City (2-0). Ett par dagar före jul stod ett ungt lag utan någon rutin från förstaelvan för en bra insats borta mot ett betydligt mer rutinerat Cardiff, men föll med 0-1 efter ett sent mål. Utöver ligaspelet så har man spelat en träningsmatch (förlust 1-3) mot Brentfords reserver. Brentford har på senare år valt att inte delta med något lag i seriespel, utan matchar i stället sina reserver i träningsmatcher som oftast är mot Premier League-lagens U23-uppställningar.

Resultaten så här långt:

Charlton (b) 0-3
Ipswich (h) 5-0 (Oteh 2, Manning, självmål, Shodipo (str))
Millwall (h) 1-2 (Alfa)
Crewe (b) 1-4 (Aoraha)
Barnsley (h) 0-2
Wigan (b) 1-3 (Gubbins (str))
Colchester (b) 0-0
Swansea (h) 3-1 (Duke-McKenna, Kargbo, Carlyle)
Bristol City (h) 2-0 (Mema 2)
Cardiff (b) 0-1

Professional Development League, som är nivån för klubbar med akademin på nivå 2 av 4 är indelad i två geografiska grupper med nio lag i varje. Lagen inom grupperna möter varandra två gånger och man möter även lagen från den andra gruppen antingen hemma eller borta.

Samtliga lag i den södra gruppen har spelat tio eller elva matcher och QPR ligger under uppehållet på sjätteplats med sina 10 poäng. Serien är dock ganska jämn och det skiljer bara sex poäng mellan fyran Charlton och Swansea på sista plats.

Under hösten har insatserna av Dillon De Silva och Stephen Duke-McKenna lett till att duon har funnits med på bänken i Championship vid ett par tillfällen vardera.

Klubbens U18 har haft svårt att knyta till sig några större talanger i den tuffa konkurrensen i London och det märks också på resultaten. Laget ligger sist av de nio lagen i den södra gruppen med bara fyra poäng på sina tio inledande matcher och man kan räkna in ett antal stora förluster. Här känns det som att det bara är att bita ihop och hoppas att man blir ett attraktivare val om några år när uppgraderingen av träningsanläggningen Heston blir färdig.

Höstens resultat:

Watford (h) 0-0
Charlton (b) 1-3
Colchester (h) 0-3
Ipswich (b) 2-7
Coventry (h) 1-6
Nottingham (b) 0-7
Sheffield Wednesday (h) 4-0
Birmingham (b) 4-5
Cardiff (h) 2-3
Millwall (b) 0-7

I FA Youth Cup förlorade laget borta mot Swansea med 1-2, trots en av de spelmässigt bättre insatserna under hösten.

Några nya matcher i seriespelet för dessa två lag är inte schemalagda förrän i mitten av januari.

Simon Ståål2021-01-01 11:10:51

Fler artiklar om QPR