Stadion An der Alten Försterei, 2021-08-14 15:30

Union Berlin - Bayer Leverkusen
1 - 1

Hull-Reading 2-1: Livermore matchhjälte

Hull-Reading 2-1: Livermore matchhjälte

Livermore stod i rampljuset när Hull befäste sin plats i toppen av tabellen. Avgörandet på övertid befäster också återkomsten till fotbollsplanen efter en svår tid vid sidan av.

Avstängd av både förbundet och klubben, tränat på egen hand sedan avstängningen för positivt test för kokain i april. Tillbaka i träning och disponibel för spel i september. Ju längre säsongen har lidit har Jake Livermore sedan befäst sin roll som nyckelspelare på mittfältet för Hull. Onsdag kväll bar han kaptensbindeln och manade laget framåt med pondus och styrka. I nittionde minuten höll han sig framme i straffområdet efter flipperspel och stänkte in avgörande 2-1 mot Reading.

Det har inte varit lätt för Jake Livermore, som förlorade sin nyfödda son våren 2014. Efter att under en lång tid tillsammans med sin fru försökt ställa sjukhuset där förlossningen skedde till svars, ska uppgifter ha framkommit som styrkte att det var sjukhuset som begått misstaget som ledde till att sonen kvävdes vid förlossningen. Kort efter detta ska en utekväll ha slutat i att Jake Livermore tog kokain, vilket uppdagades i samband med ett dopingtest inför matchen mot Crystal Palace i april. Omständigheterna gjorde att en dom om eventuell avstängning dröjde, men alltjämt fick Jake varken utöva fotboll i matchspel eller träna med klubben. Lagom till höstsäsongen meddelades så att Jake frias, beaktat omständigheterna.

Bäst på plan och en ständigt pådrivande kraft, motorn i det Hull som vände 0-1 i halvtid till 2-1 i andra halvlek. Efter en usel och tempofattig första halvlek av hemmalaget Hull, tvingade skador och därmed pådyvlade systemskiften ett formsvagt Reading i brygga. Blackmans 0-1-mål i första halvlek var en pärla. Framspelad av Norwoods och Vydras klackskarvar, vilka tycktes upplösa Hull-försvaret i intet, fick Blackman tid att i ro ladda upp för skott och behärskat borra 0-1 upp i krysset.

Buropen ekade över KC Stadium när domaren blåste för halvtid. Readings djupt sittande 5-3-2-uppställning hade alla kroppar bakom boll när Hull försökte anföra. Passningstempot var obefintligt, Reading kunde lätt avhysa varje anfallsförsök och vinna första halvleks skottstatistik med 0-5. McGregor såg till att det inte stod 0-2 eller 0-3 i paus.

Tidig skada på Readings vänsterback Taylor innebar systemskifte. Chelsea-lånet Michael Hector var vital som defensivt ankare, men tvingades nu ned på högerbacken. Samtidigt skruvade Hull upp tempot. Efter en timmes spel stångade sig Abel Hernández fram och serverade Clucas, och på return av Elmohamadys avslut fick uruguayanen fri lejd att stöta in kvitteringen. Och efter hårt tryck mot ett Reading som tvingades avsluta med tio man stänkte Livermore sedan in segermålet.

Segern var viktig för att hålla kontakten med toppduon Brighton och Middlesbrough. Med Michael Dawson på skadelistan fram till mitten på januari går Hull nu in i det klassiskt matchtäta julspelschemat. Skadeläget är egentligen bara oroande vad gäller mittbackspositionen (Dawson och Bruce är borta året ut). Offensivt är krafterna för stunden outtömliga. Snodgrass är tillbaka och hoppar in, liksom norrmannen Adama Diomande som debuterade i helgen. Diamé satt hela onsdagens match på bänken, kvalitetsspelaren Maloney fick nöja sig med ett inhopp. Bredden kunde inte vara bättre.

Boxing day innebär besök av mardrömsmotståndaren Burnley, vilka ju ställde till det i nedflyttningskampen i Premier League i våras. Härnäst, på lördag, väntar nästjumbon Rotherham på bortaplan, innan ett formstarkt Preston väntar på Deepdale i mellandagarna. 2016 inleds med QPR borta.

Joakim Rask2015-12-17 03:06:00
Author

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday