Lagbanner

Inför Hull City - Brighton

I säsongens andra hemmamatch ställs Peter Taylor's mannar inför ett besök av Brighton & Hove Albion.

Efter en lite snöplig, om än rättvis, förlust mot Wolverhampton i senaste ligamatchen måste Hull visa att man inte ska ligga i botten av tabellen resten av säsongen. Man har mycket att bevisa för publiken hemma på KC Stadium. Säsongens fjärde match ska skrivas till en vinst, så är det sagt.

Spelarna ser även dom optimistiskt på chanserna att vinna. Det är nu spelet ska lossna, det är nu målen ska komma. Efter 2 poäng på 3 matcher gäller det att knycka till sig en fullpoängare så man inte halkar efter alltför långt. 
Samtidigt är Brightons situation precis densamma, med två oavgjorda matcher (mot Derby och Crewe) och en förlust (Reading) ligger laget på 21:a plats medan Hull återfinns strax ovanför på 19:e. Detta scenario gör att det är lite av en måste-match för båda lagen. 
Mycket talar alltså för en oavgjord match, något som Hull mittfältare Jason Price även uttryckt sig om;
"It's early days, but I don't think a draw will do anybody any good."

Precis som Price säger känns nog en oavgjord match som förluster för båda lagen, även om det med största sannorlikhet skulle svida extra för Tigrarna. Det är som sagt dags att bjuda hemmapubliken på en match väl värt entrépengarna.

Hull har under säsongens början drabbats av ett antal skador. Förutom långskadade Lynch finns det några spelare till som Peter Taylor inte tror hinner återhämta sig innan lördagens drabbning;
"I don't think McPhee will make it, I don't think Andrews will make it and I don't think Cort will make it."
Men han anser att truppen är tillräkligt stor för att kunna knipa en efterlängtad seger och tror att spelarna som istället får chansen vill bevisa att dom ska vara med i startelvan.


Historiskt sett
Det var drygt 4 år sedan Hull tog emot Seagulls i en seriematch. Matchen slutade med en 2-0 vinst för gästerna. Brighton vann även den senast spelade matchen lagen emellan. Den 10 Mars 2001 slog man Tigers med klara 3-0 hemma.
Inget facit att skryta om men om man blickar lite längre bak än så kan man utläsa att Hull ändå statistiskt har en god möjlighet att vinna på lördag. Av dom 20 senaste matcherna har Hull vunnit 10 och Brighton 5. Att sedan statistik inte ger några poäng i fotboll vet väl alla.


Tipset
Ja vad ska man säga, man måste tro att första vinsten kommer och att spelet lossnar lite.
Tippar därmed en 3-1 vinst för dom allt hungrigare Tigrarna.
Barmby, Elliott och Price målskyttar.


Trolig uppställning
Myhill - Edge, Coles, Delaney, Wiseman - Price, Ashbee, Woodhouse, Elliott - Fagan, Barmby

Andreas Knapp2005-08-19 11:53:00

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday