Tigers första seger

Hull slog Brighton på ett soligt KC Stadium. 2-0 skrevs resultatet till efter mål av France och Burgess. Peter Taylor tog alltså sin första seger efter vinst över sin gamla klubb.

Taylor gjorde 4 byten i startelven efter förlusten borta mot Wolves. Andy Dawson in istället för Roland Edge, Stuart Green ersatte Keith Andrews, Stuart Elliott fick nytt förtroende på bekostnad av Kevin Ellison och Ryan France tog skadade Stephen McPhee's plats.

Redan i tredje minuten höll Hull på att ta ledningen. Elliott spelade Barmby som med ett med ett lågt inlägg hittade Fagan som efter en skarp vändning sköt bollen precis utanför stolpen. Brighton svarade när man i 10:e minuten hittade Colin Kazim-Richards med ett inlägg. Colin nickade dock precis över, glädjande nog för alla Citysupportrar. Craig Fagan borde gjort 1-0 både en och två gånger efter ha getts tid och rum i den 14:e respektive 18:e minuten. Marginalerna var dessvärre inte på Fagans sida vid dessa tillfällen.

Man skulle ändå ta ledningen i första halvlek. 6 minuter innan pausvila snodde Fagan åt sig bollen, avancerade fram till Brightons straffområde och spelade bollen bakåt till Ryan France. France gjorde precis allt rätt. Han tog imot, la upp och sköt. Skottet tog på en Seagullback, men det hindrade det inte bollen från att leta sig in i det högra hörnet bakom Henderson i målet. 1-0 Tigers!

I andra halvleks 6:e minut fick Brighton en gratischans när Coles bakåtpass var för klent slagen. Myhill, som återigen gjorde en kanonmatch, räddade dock upp situationen med en modig och stark utrusning.

Efter en timmes spel gjorde Taylor sitt första byte. BigBen Burgess som äntligen kommit tillbaka i form god nog för en plats i laget ersatte Nick Barmby.

5 minuter senare skickade Brightons duktiga Leon Knight in ett inlägg framför mål. Tursamt nog hann ingen Seagull fram till bollen, utan den gick förbi samtliga i straffområdet och Myhill slapp hämta ut den ur nätet bakom sig.
Bara minuten senare vann Knight en nickduell mot Dawson. Men Knight såg till sin förargelse bollen smitta precis utanför, medan Myhill stod helt utan chans.

I den 76:e minuten lämnade Green planen till förmån för debuterande Woodhouse.
Woodhouse uträttade under sin ungerfärliga kvart mycket mer än Green och ökade därmed sina chanser till en plats i startelvan avsevärt.

Fyra minuter från slutet avgjorde Hull matchen med en fulländad kontring. Dawson spelade upp bollen på Elliott efter ett Brightoninlägg. Elliott skickade vidare bollen på ett tillslag till Burgess. Han fann sig tillsammans med fyra Hullspelare mot en Seagullback.
Burgess avancerade emellertid själv och placerade bollen förbi Henderson, men i stolpen. Till alla Hullfans stora glädje hann Ben Burgess enkelt fram först på returen och kunde enkelt skicka in bollen med en bredsida. 2-0 blev därmed slutresultatet.