2 - 0

Diame stor hjälte för Hull

Mittfältaren sköt upp klubben till Premier League.

Under lördagskvällen avgjordes det vilket lag som skulle flyttas upp från The Championship. Hull City eller Sheffield Wednesday.

Efter en lång kamp i 90 minuter stod Steve Bruces tigrar som segrare. Stor hjälte i The Tigers blev senegalesen Mo Diame.

I första halvlek hade man många chanser. Bland annat en nick som räddades på mållinjen, ett friläge som Abel Hernandez avslutade, men där Westwood i Wednesday-målet fick upp en arm och räddade smått mirakulöst.

Sedan dribblade Mo Diame bort hela Sheffield Wednesday-backlinjen och kom till avsut. Men han gick samma öde till mötes som Anders Svensson mot Senegal i VM 2002. Den tekniska prestationen till trots, stolpen var i vägen.

Men samme Diame fick en ny chans i andra halvlek. Och där tog han revansch. 1-0 till hemmalaget kom i den 72:a minuten och räckte denna kväll på Wembley Stadium.

Det blev bara en säsong i Englands andraliga. Nu är Hull tillbaka i Premier League efter att ha ramlat ur våren 2015. Vi gratulerar Bruces manskap till bedriften!