ADO Den Haag - FC Twente
2 - 4

Hull City - Aston Villa 2-0
Segerorganisatör i hemmadebuten.

Kan man tala om N'Doye-effekten? Senegalesen var i alla fall tungan på vågen när Hull slog tillbaka Aston Villa med 2-0. Ett mål och en assist för anfallen i sin hemmadebut.

Det var första matchen N'Doye startade för Hull sedan han anslöt till klubben för en dryg vecka sen. Mot Manchester City hoppade han in med kvarten kvar och jagade boll. Nu tog han huvudrollen, direkt, i sin hemmadebut. Först en magnifik nedtagning och vändning och pass till Jelavic som kom i ett halvt friläge; bollen på täckande Clark och i en båge över Guzan. 1-0. Jelavic sjunde Premier League-mål den här säsongen.

Aston Villa dominerade bollinnehavet i första halvlek, 69-31. Lite nervöst var det att se Villa trilla boll på Hulls planhalva, men ett förtjänstfullt arbete av den orangesvarta försvarsmaskinen gjorde att McGregor aldrig sattes på några prov.

Till andra halvlek byttes Benteke in för gästerna. Första tio var också Villas, även om målchanserna lös med sin frånvaro. Viasat-kommentatorn började lugnande nog ganska snabbt i andra halvlek raljera kring lagets oförmåga att göra mål, enbart 12 på 25 omgångar, samt en hel del annan för gästerna ofördelaktig statisk: en inhoppare för Aston Villa har inte gjort mål sedan januari 2013(!), samtidigt som ingen av de 63 byten tränare Lambert gjort den här säsongen resulterat i någon assist från den inbytte. När Joe Cole kom in behövde man alltså inte oroas över att denne eventuellt skulle servera Benteke med ett inlägg fram till kvitteringen.

Benteke skulle ändå komma nära. Ett praktskott av Westwood tvingade McGregor till en retur som den reslige belgaren emellertid inte kunde få förbi McGregor. Värre än så blev inte gästernas forcering. Inbytte Gastón Ramírez skulle istället nicka fram Dame N'Doye som på egen retur skyfflade upp 2-0 i nättaket.

Hull fick sig i och med segern en skjuts tre placeringar uppåt i tabellen, till en smått osannolik femtondeplats! Låt oss därför för en sekund glömma att tabellen är haltande och att det endast skiljer en poäng ned till biljetten med destination "The Championship". Om tio dagar väntar nästa vitala nedflyttningsbatalj, då QPR, som ikväll tog sin första bortaseger (och poäng) för säsongen, gästar KC Stadium.