Lagbanner
Hull City åker ur Premier League

Hull City åker ur Premier League

Hull misslyckades med uppgiften att ta tre poäng hemma mot Manchester United och med det missade man också chansen att ordna nytt kontrakt. I slutändan spelade det ingen roll eftersom Newcastle besegrade ett omotiverat West Ham hemma med 2-0. Nu väntar Championship och den tuffa utmaningen att ta sig tillbaka till Premier League.

Det blir spel i The Championship för Hull City säsongen 2015-16. I den sista omgången av Premier League blev det 0-0 hemma mot Manchester United i en match som blev symbolisk för hela säsongen. Hull styrde matchen (visserligen mot ett Man U som inte hade något att spela för) men misslyckades som i så många andra matcher med att göra mål.

Ska Hull Citys säsong sammanfattas görs det bäst med: Skador, oflyt och dåliga insatser mot sämre motstånd. Laget har hela säsongen kämpat med skador på många viktiga spelare, bland annat förstamålvakten Allan McGregor, Strikern Nikica Jelavic, samt Mohamed Diamé och Robert Snodgrass som skulle ha varit stommen i Hulls mittfält. Totalt blev det endast EN match för Snodgrass och 12 matcher för Diamé under säsongen. Ni som följt Hulls matcher vet vad jag menar med oflyt. Visst är det lätt att skylla på otur men det är mer än en gång som flippergudarna och domslut varit emot The Tigers den här säsongen. I slutändan är det en av faktorerna till att laget åker ur Premier League. Men ska man vara helt ärlig så har det varit en hel del plattmatcher också. Hull har haft oerhört svårt att styra spelet mot sämre lag och har inte motståndarlaget velat spela fotboll har det ofta slutat med bittra förluster. 1 poäng mot Leicester, 1 poäng mot NewCastle och 0 poäng mot Burnley talar sitt tydliga språk.

Det tändes ett hopp när tränare Steve Bruce tecknade kontrakt med den målfarlige senegalesen Dame N´Doye i februari och visst visade N´Doye prov på kvalitet. I de avslutande omgångarna har det däremot tydligt märkts att N´Doye tänkt mer på sin framtid än på att hjälpa Hull kvar i Premier League. Totalt blev det fem mål på 14 matcher och i de sista fem matcherna gick han mållös. Frågan är om han är så sugen på att spela i The Championship nästa säsong.

Vad har då varit bäst och sämst under säsongen? I texten nedan kan ni läsa lite om det

Topp tre spelare:
Ahmed Elmohamady: Väldigt hög lägstanivå, snabb, bollsäker och bra på huvudet. Hulls bästa spelare sett över hela säsongen.
Robbie Brady: Dribblingssäker och spelar med ett stort hjärta. Har en otroligt hög kvalitet på inlägg och hörnor.
Steve Harper: Gjort ett fantastiskt jobb som andramålvakt under tiden då Alan McGregor varit skadad.

Säsongens Bästa:
Hemmasegrarna 2-0 mot Everton samt 1-0 mot Liverpool. Ett bevis på att det finns kvalitet i laget.

Säsongens Sämsta:
Här var det mer att välja mellan, men i slutändan får det bli 0 poäng i två möten mot Burnley. Framförallt 1-0 förlusten i måstematchen hemma i den 36:e omgången.

Säsongen i ett nötskal:
Hull City förlorar med 1-0 hemma mot Burnley. Robbie Brady har två frisparkar i ribban och Hull dominerar matchen totalt. Samtidigt vinner bottenkonkurrenten Sunderland borta mot Everton med 2-0 efter två riktiga flippermål.

Tottenham vänder underläge 1-0 till seger 1-2 borta mot Hull efter att Vertongen filmat till sig ett rött kort på Gaston Ramirez. ”Fusk och 100 % fel” enligt Viasats kommentator Pontus Kåmark. 

Christopher Abelin 2015-05-24 19:06:00
Author

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday