PEC Zwolle - Willem II
0 - 0

Hull City - QPR 2-1
N'Doye gjorde det igen.

Efter Aston Villa-matchen talade vi om Dame N'Doye-effekten. Efter gårdagens seger över QPR skulle vi snarare kunna KONSTATERA N'Doye som Frälsaren...

...för med blott en minut kvar av ordinarie matchtid nådde senegalesen högst på ett inlägg från Robbie Brady och knoppade in 2-1 bakom en feltajmad Robert Green. Detta efter en oerhört frustrerande andra halvlek där Hull inte skapade någonting mot ett decimerat QPR. Green gjorde en fantomräddning på N'Doyes nick tio sekunder tidigare, men i andravågen kunde han trycka in förlösande 2-1.

Första halvlek var trevande. Hull kunde tacka sin lyckliga stjärna två gånger om i första halvlek; först saknade gästernas Caulker både kyla och rumsuppfattning när han nickade bollen till en fristående Jelavic, som snyggt och distinkt tryckte in 1-0 på halvvolley. Joey Barton fick hjärnsläpp efter en halvtimme och slog Huddlestone "under bältet" i samband med ett tumult. Rött kort. Charlie Austin skulle dock kvittera kort därpå.

I andra halvlek fick vi ett nytt kvitto på att Hull inte kan spela fotboll mot lag som backar hem. Fart, finess, kreativitet, tempo - allt saknades under en andra halvlek som i sanning var upphackad.

Men så dyker han upp, födelsedagsbarnet Dame N'Doye (30), och säkrar Hulls sjunde poäng på de tre senaste matcherna, inför ett fullkomligt exploderande KC Stadium. Det fanns fler anledningar att fira. Det var Hulls första back-to-back-seger på 16 månader! Och Nikica Jelavic är numera Hulls främsta målskytt i högsta divisionen genom tiderna med sina 12 baljor.

Fyra poäng till godo på laget närmast under nedflyttningsstrecket nu! Nästa helg innebär resa till Britannia och möte med Stoke. Då ska Mohamed Diamé vara disponibel igen efter sin långa skadefrånvaro.