Lagbanner
2021-02-20 18:45

Emmen - PEC Zwolle

Inför: Burnley FC - Hull City
Kan Hull ta tre poäng på Turf Moor under lördagen?

Inför: Burnley FC - Hull City

Hull City har tre raka matcher utan vinst. Under lördagen ställs laget mot bottenlaget Burnley FC där tre poäng är av stor vikt för bägge lagen.

På lördag besöker "Tigrarna" Lancashire för ett möte mot bottenlaget Burnley. För Hull gäller det att ta tre friska poäng för att försöka lämna den undre halvan av tabellen medan Burnley jagar sin första seger för säsongen. Startelvan som Steve Bruce förväntas att ta ut lär bli den samma som föll med 0-1 mot otroligt formstarka Southampton förra helgen. Anfallaren Nikica Jelavic och mittfältaren Robert Snodgrass är fortsatt skadade. Frågetecken finns även hos de bägge målvakterna Allan McGregor och Steve Harper som båda är tveksamma till spel.

Spelschemat har hittills under säsongen varit tufft och Hull har gjort det bra som lyckats ta poäng på bortaplan mot favorittippade lag som Liverpool och Arsenal.  Även morgondagens match förväntas bli tuff. Burnley har stundtals visat att man inte är lätta att besegra och även om Sean Dyches manskap förlorat fyra av de fem senaste matcherna så har hemmalaget ett smått favoritskap imorgon.

Det är två lag som har problem med målskyttet som möts. Hull har lämnat de senaste två matcherna mållösa och Burnley har bara mäktat med fem mål på tio matcher! Historiskt sett är det dock klar fördel Burnley. De senaste fem mötena har slutat med fyra förluster för "The Tigers", däremot vann Hull det senaste mötet 0-1 borta, i mars 2013.

Det som fäller avgörandet imorgon blir vilket lag som ser möjligheterna att vinna och vilket lag som är rädda för att förlora. Det lär bli en tillknäppt match, där ett misstag kan bli ödesdigert. Rutinen som Hull samlat på sig de senaste åren genom bland annat en FA-Cup final kan mycket väl bli avgörande.

Förutsägelsen: Vinst 1-0 för Hull City

Christopher Abelin 2014-11-07 16:40:00

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday