Lagbanner
2020-11-07 18:30

Dortmund - Bayern München

Inför Crystal Palace - Hull City

Inför Crystal Palace - Hull City

Är det vinna eller försvinna för Hull City? Med ett tufft avslutande spelschema blir lördagens match borta mot Crystal Palace väldigt viktig för Steve Bruce och hans manskap.

På lördag möter Hull City ett formstarkt Crystal Palace borta på Selhurst Park. Crystal Palace har till skillnad mot Hull varit ligans positiva överraskning den här säsongen. Laget ligger 11:a i tabellen och har fyra vinster på de senaste fem matcherna. En förlust för Hull och The Tigers är tillbaka på nedflyttningsplats i tabellen.
Matchen blir extra viktig eftersom Hull City har det klart tuffaste avslutande spelschemat av alla bottenlagen. I de sista fem omgångarna möter man fyra av topp-sex lagen och dessutom ett Burnley som kommer sälja sig oerhört dyrt sålänge de har chansen på ett nytt kontrakt.

Det avslutande spelschema för Hull City:

Crystal P – Hull City                  (25 april)
Hull City – Liverpool                  (28 april)
Hull City – Arsenal                     (4 maj)
Hull City – Burnley                     (9 maj)
Tottenham – Hull City                (16 maj)
Hull City – Manchester U           (24 maj)

Hull har haft en motig säsong. Skadeproblem på nyckelspelare, problem med målskyttet och förlorade poäng i slutminuterna har varit en röd tråd hela säsongen. När spelet väl har klickat är det andra saker som satt käppar i hjulen. Jag tänker t.ex. på matchen hemma mot Tottenham när en filmning av Vertongen gav rött kort på Gaston Ramirez och Tottenham kunde vända 1-0 till seger 1-2. Det är tre poäng som mycket väl kan bli avgörande för Hull City. Men nu gäller det att glömma allt sådant och fokusera på uppgiften. Något som tränare Steve Bruce formodligen är betydligt bättre på än jag.

”Av de sex sista matcherna är fyra hemmamatcher. Det är ingen tvekan om att det kommer bli svårt och som jag ser det måste vi vinna minst två matcher”

Säger Hulls tränare Steve Bruce och fortsätter.

”Vi vet att vi har en tuff utmaning framför oss, men vi vet också att vi har minst en lika god chans som de andra lagen att klara oss ur det här”

Visst har Hull en bra chans att klara sig kvar i Premier League, men Steve Bruce lär trots självsäkra ord vara nervös. De senaste tre matcherna har slutat med förlust för Hull City. Visserligen har laget mött Southampton (borta), Chelsea (hemma) och Swansea (borta) tre väldigt svåra matcher och 2-3 mot Chelsea får ses som klart godkänt, trots noll poäng. Crystal Palace förlorade senast lite överraskande hemma mot West Bromwich.  Om det är ett tecken på att formen är på väg nedåt, eller om spelarnas huvuden börjat fyllas med tankar på sommarlov låter jag vara osagt. Förmodligen får vi se ett spelsuget och revanschlustet Crystal Palace och eftersom Hull måste gå för tre poäng tror jag att det kan bli en av de mer underhållande matcherna i Premier League i helgen. Målrikt med lite fördel Crystal Palace blir min förutsägelse.

Christopher Abelin 2015-04-24 16:03:00
Author

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday