Lagbanner
2016-08-13 13:30

Hull City - Leicester

Inför: Hull City-Leicester City - Kan vi lämna walkover?

Inför: Hull City-Leicester City - Kan vi lämna walkover?

Det är äntligen dags för ligapremiär! Vi är tillbaka i Premier League, stämningen är på topp, nyförvärven har rullat in och startelvan ser vassare ut än på länge. En manager som har fått ägarnas fulla förtroende. En bred trupp som är redo att etablera sig i fotbollsvärldens finrum. Eller hur var det nu?

Hull City - Leicester City 13/8

13:30 KCOM Stadium

Det är dags att sparka igång säsongens fotboll.
Det som borde vara något som många Hull-fans har sett fram emot under en lång period har blivit ett sorts antiklimax. Jag rekommenderar er att läsa min kollega Joakim Rask's krönika om situationen i klubben, som ni kan finna "här".

Det har gått tre veckor sedan den krönikan skrevs och läget har inte ljusnat sedan dess, utan det ser nog faktiskt än sämre ut idag än vad det gjorde då. Vi har inte fått in några nyförvärv och Mo Diame blev såld för ynka 3 miljoner pund (!) till Newcastle.

När det gäller morgondagens match så är det med en stark känsla av uppgivenhet jag kommer följa matchen. Jag har följt Hull i ur och skur under de senaste åren och har alltid tagit alla medgångar som en bonus. Det är inte glammigt att vara Hull-supporter, men man kan ge sig fan på att det blir spännande. Jag har spenderat en stor del av mina fem senaste år i England och har kunnat följa med på flera olika äventyr, med allt från cupmatcher mot Rotherham, regniga kvällar i Charlton, träningsläger i Portugal och härliga uddamålssegrar i inte speciellt välspelade matcher hemma i Hull.

Jag kan under min tid som Hull-supporter dock inte påminna mig själv om att det har varit så jävla dystert, inte minst med tanke på att vi borde vara i extas över att vara tillbaka i Premier League. Visst, klubben låg på ruinens brant där ett tag, men frågan är om inte många tycker att detta känns värre. Det kanske rent ut sagt hade varit bättre om vi hade förlorat den där magiska eftermiddagen på Wembley mot Sheffield Wednesday?

Aja, matchen imorgon.

Startelva?

Ja, ifall vi får ihop 11 friska spelare.
Det ser i nuläget ut som att Huddlestone får spela mittback.
Vi har i nuläget en skadefri mittback i Curtis Davies, då Dawson, Maguire & Bruce alla är i sjukstugan. När det gäller målvaktspositionen så antar jag att Jakupovic fortsatt får förtroendet mellan stolparna i och med att McGregor är långtidsskadad.

Jag räknar inte med någon större överraskning i Leicester.
Min Svenskafans-kollega, Adam Bills, på Leicester-redaktionen gissar på nedanstående elva, 4-4-2): Schmeichel – Fuchs, Morgan, Hernandez, Simpson – Albrighton, Drinkwater, Mendy, Mahrez – Vardy, Okazaki.

Jag kan inte se något annat än en förlust under morgondagen.
Jag tror inte att det blir någon överkörning, men en stabil 2-0 seger till Leicester känns rimligt.
Vi är inte bra nog, inte förberedda nog och vi har helt enkelt en riktigt tung säsong framför oss.

Men som alltid & som alltid, om än något mer uppgivet...

COYH
 

Pierre Lamontpierre_lamont@hotmail.com2016-08-12 19:12:06
Author

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday