Lagbanner
2021-01-27 18:45

AZ - FC Utrecht

Inför Hull City - WBA
Behåller Bruce elvan från Everton-matchen?

Inför Hull City - WBA

Nyckelmatch i bottenstriden. Räcker det moraliska uppsvinget från matchen mot Everton till att bärga den första segern sedan början av oktober? Det är nu säsongens tredje seger måste bärgas.

Mot Everton släppte Bruce fram "Championship-spelarna" Meyler, Rosenior och Quinn från start. Får de fortsätta imorgon, till förmån för de petade "storstjärnorna" Ben Arfa, Brady och Davies? Roteringarna gav hursomhelst effekt mot Everton; Bruce hyllade Quinn efter matchen. Lite karaktärsspelare var kanske det som behövdes.

Till morgondagens match är Diamé knäskadad och blir borta 4-6 veckor. Abel Hernandez är tillbaka i England efter att ha varit bortrest, och tar upp en tillspetsad konkurrens om platsen bredvid Jelavic i anfallet; Aluko gjorde målet mot Everton, ett läckert sådant, och kan få fortsatt förtroende mot WBA.

WBA förlorade hemma mot West Ham i veckan och inkasserade sin fjärde raka förlust. Tongångarna hade kunnat vara lika dystra i Hull, som sett märkbart håglösa ut på sistone, men matchen mot Everton förändrade det, och det är med självförtroende man går in till matchen på lördag. En seger vore så ofantligt viktig. Man har faktiskt bara tagit två hittills i år; i premiären mot QPR samt hemma mot Crystal Palace för två månader sedan. Sedan dess inte en seger på sju matcher. Det är dags nu igen!

Joakim Rask2014-12-05 10:37:09
Author

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday