Lagbanner
2021-02-06 16:30

Heerenveen - Vitesse

Inför: Man U - Hull City

Inför: Man U - Hull City

På lördag besöker Hull Old Trafford för att möta giganterna Manchester United. En match som blir oerhört svår för The Tigers men där poäng är ett måste om laget ska hålla sig borta från bottenstriden i Premier League.

Hull City har haft en tuff start på säsongen. Två vinster på tolv matcher imponerar verkligen inte. Dessutom har Steve Bruce manskap dragits med en rad skador på viktiga spelare. Positivt är att lagets två bästa målskyttar för säsongen, Mohamed Diamé och Nikica Jelavic båda är tillbaka. Däremot saknas anfallaren Abel Hernandez, vars fru ska föda barn och mittfältaren Gaston Ramirez som fick rött kort senast mot Tottenham.

Även Manchester United har haft en jobbig inledning på säsongen med bland annat förlust respektive kryss mot två av seriens nykomlingar, Leicester och Burnley. Tränaren Louis Van Gaal har också fått mycket kritik för försäljningen av Danny Welbeck till Arsenal i somras. På sistone har laget däremot visat att man har stor kvalitet och en bredd i truppen och efter förra veckans vinst borta mot Arsenal är man helt plötsligt 4:a i tabellen. När lagen nu möts på lördag är det ett hemmalag som måste ta tre poäng för att få kontakt i toppstriden och ett bortalag som är i stort behov av poäng för att undvika nedflyttningsplatserna.

Temat för säsongen har varit att Hull underpresterat mot sämre lag och gjort bra matcher mot ligans bättre lag, bland annat kryss borta mot Arsenal och Liverpool. Senast mot Tottenham visade The Tigers också prov på storspel och spelade stundtals ut Spurs under första halvlek. Till slut blev det dock en snöplig 1-2 förlust efter det röda kortet på Ramirez.

Det som talar för Hull är att United har stora skadeproblem på sina defensiva spelare. Daley Blind och Phil Jones saknas fortfarande och det är något som Hulls offensivt skickliga spelare kan utnyttja. Hatem Ben Arfa blir viktig imorgon med sina magiska dribblingsfötter. Även Diamé och Brady är starka med boll och kan förhoppningsvis ställa till problem för Uniteds försvar. Lägg till en spelsugen Jelavic på topp och det hela blir väldigt intressant! En sak är dock säker. Det kommer att krävas en toppinsats från hela laget om det ska bli någon poäng.

 

Christopher Abelin2014-11-28 16:31:00

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday