Lagbanner
2021-02-13 16:30

ADO Den Haag - PSV
2 - 2

Hull City – Tottenham 1-2
Gaston Ramirez fick rött kort efter en duell med Vertonghen

Hull City – Tottenham 1-2

Domaren var i fokus när Hull City tog emot Tottenham på KC Stadium. Ett tidigt rött kort på Gaston Ramirez vände matchbilden till Spurs fördel.

Det var två lag som underpresterat hittills under säsongen som möttes på söndagen på KC Stadium. Tottenham som har abitionen att vara ett topp fyra lag, har inte lyckats få rätt på spelet och låg inför mötet endast tolva i tabellen. Hull har dragits med skador och endast lyckats spela in elva poäng på lika många matcher. Positivt för hemmalaget var att viktige Jelavic var tillbaka på topp efter sin knäskada.

Första halvlek

Hull börjar piggt och det märks att laget är revanschsuget efter 0-1 förlusten mot Burnley för två veckor sedan. Efter bara åtta minuter kommer 1-0. Den förre Tottenhamspelaren Jake Livermore får till ett välplacerat skott längs marken som smiter in vid målvaktens högra stolpe. De första 15 minuterna är det annars bortalaget som styr matchen men Hull försvarar sig bra och Spurs skapar inget farligare än ett par skott utifrån som enkelt plockas ner av McGregor i målet. I 21:a minuten har Hull två jättechanser att sätta 2-0. Dels bra skott av Brady, efter ett inlägg av Jelavic och sekunderna senare ett skott från Ramirez. Tottenhams försvar agerar osäkert och man verkar mest intresserade av att argumentera med domaren. De sista 15 minuterna är händelsefattiga förutom ett skott från Tottenhamspelaren Lamela. Halvleken slutar helt rättvist 1-0.

Andra halvlek

I den 50:e minuten förändras matchbilden totalt. Gaston Ramirez får ett mycket tveksamt rött kort. Kortet kommer efter en duell med Vertonghen i Tottenham. Ramirez gör en eftersläng med foten och Vertonghen faller till marken. Filmning och en klar förstärkning av situationen. Tyvärr tycker domaren annorlunda.
Efter kortet är det i princip spel mot ett mål. Tottenham tar över fullständigt och i den 61:a minuten kommer 1-1. Målet kommer efter en mycket bra frispark från Christian Eriksen. Skottet tar i stolpen och Harry Kane håller sig framme och trycker in returen. Hull City lyckas ställa om spelet ett par gånger efter utvisningen men skapar egentligen inget farligt. Tottenham skruvar upp tempot rejält och i den 90:e minuten kommer segermålet, 1-2. Det är ett välplacerat skott från Spurs bästa spelare för dagen, Eriksen. Otagbart för målvakten. När domaren några minuter senare blåser av matchen kan man konstatera följande: The Tigers gör spelmässigt en mycket bra insats, ett klart steg i rätt riktning. Tyvärr spelar domaren en stor roll i förlusten och Tottenham ska vara mycket nöjda med tre poäng, för man imponerar inte innan utvisningen.

Matchfakta
Skott: 10-23
Skott på mål: 2-6
Hörnor: 3-9
Mål: 1-0 Jake Livermore (8), 1-1 Harry Kane (61), 1-2 Christian Eriksen (90)
Gula kort: 3-1
Rött kort: Gaston Ramirez (50)
Bollinnehav: 27-73
 

Christopher Abelin 2014-11-23 20:05:00
Author

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday