Lagbanner
San Mamés, 2022-02-07 21:00

Athletic - Espanyol

Tidigt toppmöte; Inför Brighton-Hull City
Abel Hernandez har gjort mål två Championshipmatcher irad.

Tidigt toppmöte; Inför Brighton-Hull City

The Tigers reser söderut med destination Amex Stadium. Där väntar ett tidigt toppmöte mot serieledande Brighton & Hove Albion.

Brighton, eller The Seagulls dom de även kallas, har fått en förvånansvärt bra start på säsongen. Säsongen är förvisso fortfarande väldigt ung men man leder alltså The Championship och har ännu inte inkasserat någon förlust i protokollet.

En stor anledning till framgången hittills för sydkustlaget är att man har löst den offensiva ineffektiviteten från fjolårssäsongen. Formen i spelarna Kazenga LuaLua och Tomer Hemed är en starkt bidragande orsak till detta. Tillsammans har man gjort 6 av Brightons 8 ligamål och är givetvis två spelare som Steve Bruces mannar får vara extra vaksamma på.

Hull har fått ett nygammalt tillskott i spelartruppen då Jake Livermore friats från ytterligare avstängning efter att han i en dopingkontroll påträffats med kokain i kroppen efter en match mot Crystal Palace i Maj. Jake har under tiden fram till nu inte tränat med klubben och är givetvis inte aktuell för spel ännu.

Detsamma gäller dessvärre för Shaun Maloney och det senaste nyförvärvet Adama Diomande.
Maloney ådrog sig en skada under landslagsuppdraget för Skottland och beräknas vara borta 2-3 veckor. Diomandes ljumskada visade sig vara klart värre än befarat och tvingade honom till en mindre operation under gårdagen (torsdag). Den norske anfallaren väntas inte vara spelklar på mellan 6 till 8 veckor.

Troligen kommer The Tigers starta med samma uppställning som i segermatchen senast mot Preston.
Möjlig förändring är att man startar med Tom Huddlestone på det centrala mittfälltet istället för David Meyler.

Andreas Knapp2015-09-11 15:30:00
Author

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday