Lagbanner
2020-12-05 18:45

Fortuna Sittard - Willem II
3 - 2

WBA - Hull City 1-0: Mörker

WBA - Hull City 1-0: Mörker

Skadehelvetet fortsätter. De individuella misstagen fortsätter att kosta oss poäng. Bottenkonkurrenterna vann och Hull står nu att åter finna under strecket.

Frustrationen svallar nästan över efter ett sådant här nederlag. Vi förtjänade inte att vinna, men det är hur vi förlorar som smärtar, med en tillbakapass (!!!) som ställer till det och ger WBA den indirekta frispark som Berahino förvaltar, i 78:e minuten!

Individuella brister har ställt till det tidigare också; taffligheten i försvaret har sänkt laget ett par gånger under säsongen; amatörmässiga bolltapp på egen planhalva som motståndarna har kapitulerat på. Tappade ledningar sent i matcherna, den idiotiska utvisningen som förändrade matchbilden mot Tottenham och vände ledning till förlust... Det är mycket som frustrerar, det är mycket som har varit så onödigt.

Och vad händer inte inom ett par minuter av första halvlek? Den digra skadelistan byggs på. Jelavic linkar av och sätter sig på bänken med is lindat runt knät. Hernández haltar av kort därpå med en ljumsksträckning. Vad ska nu hoppet ställas till offensivt? Idag hade Bruce inte ens några anfallare tillgängliga på bänken; Hull fick spela över en halvlek med två (vilsna) mittfältare på topp! Och lagets tre bästa målskyttar står nu på skadelistan.

Så här ser den ut:
* Robert Snodgrass (missar resten av säsongen; knä)
* Liam Rosenior (borta 10-12 veckor med sträckning baksida lår)
* Andy Robertson (tidigast tillbaka om tre veckor)
* Mohamed Diamé (tidigast tillbaka om tre veckor)
* Gastón Ramírez (tidigast tillbaka om tre veckor)
* Abel Hernández (borta en månad)
* Nikica Jelavic (besked från knäröntgen låter vänta på sig)
* Sone Aluko (oklart; fanns inte med på bänken idag)

Den 10:e februari inleds en matchsvit med i tur och ordning Aston Villa, QPR, Stoke, Sunderland och Leicester. Förhoppningsvis är alla utom Rosenior och Snodgrass tillbaka då. Det kommer att behövas. Efter denna räcka matcher mot bottenkonkurrenter (Stoke undantaget) följer nämligen idel lag från den övre halvan, förutom en bortamatch mot Palace i slutet av april och en hemmamatch mot Burnley två veckor senare.

Må vi komma ur denna säsong levande!

Joakim Rask2015-01-11 00:16:00
Author

Fler artiklar om Hull City

Inför: Hull City - Sheffield Wednesday