FC Groningen - Willem II
1 - 0

West Ham - Hull City 3-0
Nej, ingen lycka idag heller.

Hull utnyttjade inte de chanser man hade behövt utnyttja i första halvlek. West Ham kom istället ut som ett nytt lag i andra halvlek och punkterade med kraft och självklarhet tillställningen.

Det började förvånansvärt bra. West Ham uppträdde stundtals som statister när Hull kunde drilla boll i mitten, attackera relativt vitt och brett och avvärja West Hams alla anfallsförsök med ett tight mittfält och fyra mittbackar runt Andy Carroll och Enner Valencia. Då fick man ju också målchanser. Aluko var fruktansvärt het första tio. Inte mindre än tre gånger sprang han sig fri från cementblocket Tomkins och kunde än servera Elmohamady som sköt utanför från bra läge fri framför mål, än bryta in från sidan men vänta för länge med skottet, än bryta in till farligt läge i mitten men tråckla för mycket i ett attempted-väggspel. Kylan, Sone! Killerinstinkten! Den fanns inte där, han ville bestämt springa in med bollen i mål vad det verkade; och bittert var man tvungen att brista ut i ett "Se och lär, Aluko!" när Amalfitano så läckert chippade in 2-0 till hemmalaget i andra halvlek.

Andra halvlek, ja. West Ham kom ut som ett nytt lag. Naturligtvis. Allardyce hade uppenbarligt sagt något sporrande och dessutom hittat ett sätt att kringgå kollegans Bruce taktiska manövrar som i första halvlek höll The Hammers stången. Snart skulle också McGregor sjabbla med bollen och skänka hemmalaget ledningen. Hull tappade geisten, man hade redan haft sina chanser, man hade inte haft råd att bränna dem, men man hade gjort det. Det var över. 2-0 och 3-0 kom i snabb succession. I ett desperat drag slängde Bruce med en halvtimme kvar upp Harry Maguire, förra året mittback i League One, på topp, men (självklart) utan utdelning.

James Chester och Alex Bruce tvingades bryta matchen innan andra halvlek. Chester blir förmodligen borta 2-3 månader med axeln ur led. Bruce sträckte framsida lår med oklar konvalescens som följd.

Nu väntar ett välbehövligt uppehåll på två veckor innan Newcastle kommer på besök den sista januari - chans till en kraftsamling och rehabilitering av de skadade trupperna som är nödvändig för att laget ska studsa över strecket igen.