2019-01-01 16:00

Aston Villa - QPR

Inför: Aston Villa-QPR
Ryan Manning (till höger på bilden) gjorde mål på Villa Park i våras och är tillbaka i QPR efter att ha varit utlånad till Rotherham under höstsäsongen.

Inför: Aston Villa-QPR

Svår bortamatch inleder 2019.

Det täta matchandet fortsätter för samtliga lag i England. QPR har haft det förhållandevis bekvämt med två hemmamatcher mellan jul och nyår, men får bekänna färg när det på Nyårsdagen bär av till Villa Park.

Hemmalaget är av naturliga skäl ett av lagen som förväntas vara med i racet om att ta sig tillbaka till Premier League, men trots byte av manager under hösten, och bara en förlust sedan QPR vann mötet på Loftus Road i slutet av oktober, så ligger man fortsatt en bit från kvalplats efter att man varvat fina insatser med oväntade poängtapp. Precis före jul var laget på väg att ta tre poäng hemma mot Leeds, men man tappade 2-0 till 2-3. På annandagen vann laget borta mot Swansea med 1-0 innan man i lördags spelade 1-1 borta mot Preston.

Inför matchen mot QPR har Dean Smith valt att återkalla Tommy Elphick från Hull, dit han lånades ut av företrädaren Steve Bruce. Även målvakten Jed Steer har återvänt till klubben efter att ha spenderat större delen av hösten på lån hos Charlton, tabellsexa i League One. Att Steer återkallas skall bero på att förstavalet Ørjan Nyland skadat sig på träning i veckan och förväntas bli borta en längre tid. Nyförvärvet Lovre Kalinic, kroatisk landslagsmålvakt som ansluter från belgiska Gent för den nätta summan av 5,4 miljoner pund, är inte spelklar förrän på onsdag.

Smith tvingas även klara sig utan skadade stjärnan Jack Grealish samt Henri Lansbury och Neil Taylor. Mile Jedinak och Callum O'Hare förväntas däremot kunna spela efter att ha kunnat träna de senaste dagarna.

QPR har under dagen bekräftat att man återkallar mittfältaren Ryan Manning, som varit utlånad till Rotherham under hösten. Manning gjorde arton matcher och fyra mål, samtliga på straff, för Rotherham men fick avsluta sin tid på lån med att agera inhoppare. Då Massimo Luongo är i väg på landslagsuppdrag med Australien och Geoff Cameron är skadad så kommer beslutet inte helt oväntat.

I övrigt så har Steve McClaren samma spelare tillgängliga som han haft de senaste matcherna och med anledning av det täta matchandet kan vi komma att få se någon mindre förändring i startelvan, även om laguttagningarna de senaste månaderna varit väldigt konsekventa och fört tankarna minst 25 år tillbaka i tiden.

Matchen är ingen TV-match och visas därmed på QPR+.

Nästa helg är det dags för tredje omgången av FA-cupen och QPR spelar på söndagen då man ställs mot TV-bolagens favoritlag Leeds hemma på Loftus Road.

Simon Ståål2018-12-31 20:05:58

Fler artiklar om QPR